Benim tahminim sizinkine göre 1 ay gecikmeli olacağı. Ama herhalde Mart ayında ödeme için para olmadığında herkes mutabık.
Printable View
her sekilde mart 24 den once zaten dağıtılmaz kanun geregi
zaten gk sonrası nisan hemen , kar nisanda dağıtılir başı sonu 1 veya 2 taksit kabul edilebilir süreçler.Sirket isterse kardeşim ben yuzde 75 ini tahhut ettim bunu dağıtacagim dese kimse gik çıkarmaz buna rağmen yuzde 90 üzeri kar dağıtıyor , şimdi zamanını beğenmeyenler burun kiviranlar var ayıptır.
evet aslında kendimizi şanslı bulmalıyız pagyo ortagı oldugumuz için...koskoca bist de adam akıllı temettü ödeyen bir akmerkez var bir de akiş...sonucta 1 ay eksik yada fazla temettümüz ödenecektir...sabretmeye devam...düşüşler alım fırsatıdır bence artık...
Unuttuğunuz yggyo var birde...Yatırım yapmak için para biriktiriyor..205 m nakit var sene sonu itibarı ile 110 m dağıtıcak
satın alma için pagyo düşünmezler zannedersem
yatırım tavsiyeside değildir
Bence , geç verse daha iyi. Çünkü temettü beklentisi hisseyi canlı tutar. Temettüyü verince beklenti bittiğinden aşağıya salabilir. Oysa , geç verirse tam aşağıya salacağı sıra , ortaklık konusunda bir takım haberler gelmeye başlayabilir.. Hisse yeniden yükselişe geçer.Böylece sürekli bir yükseliş trendinde hareket edebilir.
ankamall in ve otelin sahibi yeni gimat gyo 0.74 pd/dd çarpanı ile islem görüyor buna gore panora gyo nun olması gereke n değerde aynı çarpanlarla 7.70 tl lerde .hemde yeni gimat imtiyazlı hisseler var patronda .
borsada panora gyo olmasi gerken yerden cok uzakta
tamamı halka açık o şirketin ..genel müdürü A hissesi olanların oy birliği sağlıyor sanırsam .birden fazla A hissen bile olsa 1 oy hakkın oluyor . piyasa fiyatlamış dışarıdan bilmediğimiz şeyler olabilir birebir karşılsştırmak zor..Halen bir otel daha yapabilecek inşaat alanı mevcut..pagyo daha iskontolu olabilir..yggyo da herkes patron
Hissedeki temettü oranı gerçekten güzel... Kafama takılan iki nokta var ; birinicisi büyük ortak Salih Bezci bu temettü rakamını az çok tahmin ediyordur, eğer öyleyse 4,65 den neden 215.000 lot malı sattı ? paraya mı sıkıştı acaba?
ikincisi her sene temettü tarihi verilirdi gerçekten, bu sene neden verilmedi? bu soruların arkasında bir dolaplar dönmüyor ise, hissenin önü açıktır... Özellikle Salih Bezci nin büyük satışı beni şüpheye düşürdü... İnşallah olumsuz bir durum yoktur, hayırlısı olsun, yorumlarımı dikkate alıp karar vermeyiniz , selamlar...
salih bezci birkere 500 bin lot satti.
şunu unutmamak lazım temettu dağıtım sonrası hisse fiyatında düşecek dolayısıyla şahıs para ihtiyacı vs olarakta mali temettu öncesi satti.temettude gec gelecek biraz biliyor.
diğer şey sirket onemli nitelikli bir islem yapacaksa birlesme avm nin bir kısmını satma gibi bu durumda ayrilma fiyatinın uçup gitmemesi icin hisse önüne engel koyuyor olabilirler.
ayrilma fiyati borsadaki ağırlıklı fiyat ortalamasından hesaplanıyor.
Salih Bezci 2 milyona hisse satıp sıkışıklığınımı giderdi.Arkadaslar Salih Bezci 2 milyona sıkışmaz.Bu çok komik. Bence başka bir sebep arayalım.
sayın arkadaslar bu hisse satma işini fazla kafanıza takmayın kime sattı belki kardesine belki eniştesine kim bilebilir...daha önce aynısı katmercilerde oldu yanılmıyorsam 2-2,5 tl den patron o kadar lot sattı sonra kagıt 11 lere falan gitmişti 2-3 yıl önce...bu oyunları biz bilemeyiz burası bist ne dümenler döndügünü az çok tecrübeliler bilir...en azından dürüst şirket kaç senedir hatırı sayılı kar payı veriyor saygılar...
2013 yılında 4,70 sabit fiyat ile deniz yatrım aracılığı ile halka arz olmuş ve karın en az %75 dagıtma garantisini esas sözleşmeye eklemiş bi firma...%98 doluluk yakalamış..ayrıca kira sözleşmelerinde sabitlenen döviz tl cabası..bu sene 20 milyona yakın bi artış olucak karda..hesap çok basit...4 senedir düzenli temettü veren bi firma.. malum şu konjöktörde 0,49 yakın bi temettü az oran degil... 0,70 kuruş 2018 temettü oranı olur en az...malum 2 ay evvel metro tahtada operesyon yapmış amam yarım bırakmıştı geçen hafta bilanço ile 5,45 gelen kagıt şuan tekrar güç depoluyor...borç yok yatırım yok kasa iyi durumda mevcut kira getirilerinde artısta garanti...bize düşen saglam durmak..elbet fiyatlanacaktır..2013 yılında 4,70 fiyat %29 iskonto ile halka arz olmuştu..500 milyon özkaynaktı.şimdi 1 milyara gelmiş iskonto oranı çok açık...büyük ortaklar 495 bin lot satmış ne oldu...herkesten bi ses çıkıyor satamazmı özgyo 1,57 almıstım şuan 5 liraya geldi galip ve ekibi yada metrodan işlem yapan her kim ise müthiş iş çıkarıyor...patronda hisse satıyor...vallahi böyle hisse bulmuşum yaslanırım arkama her şekilde yurt içi ve yurt dışı müsteri bulur...
elbet yanılabilirm ancak kesinlikle bu sene 7,5 üstü fiyatlanıcaktır...
avm yapma iştahı halen devam ediyor istanbul ve ankara doymuş olmasına rağmen yeni inşaa avm ler var.
kimisi zaten zamanla yok olup gidecek.cok büyük yabanci oyuncuların elinde cok sayıda avm var, satinalmalar ve konsolidasyon devam edecek, en ufak faizlerde bir iyileşme dolarda sakınlık bu hisseyede ciddi yansıyacaktır.
en büyük hissedar salih bezci ce rıfat hisarcıklıoğlu ve birkaç kişi daha aynı zamanda ankara armada avm nin sahibi , bu armadayi panora gyo içine almak söğütözü inşaatı kısmı bölünme yoluyla panora gyo ile birlestirebilirler. olumlu etkisi olabilir olası böyle bir işlemin.
Arkadaslar kendi fikirlerimdir bunlar
- 2018 temettü oranı 0.70 kuruş olması için karını %45 arttırması gerek..hayal bence
- Ben 2017 kira gelirini baz alırsak ..48 milyon kira getirisi olan bir yapının değeri ( defter değerini düşünürsek )87*10.61=923 milyon edermi..Bu bana göre çok fazla ..YuRT İçinden bu fiyatlaraa yakın bir fiyat veren çıkmaz kanımca..
-Bu hissenin ağa babalarına mal satılık etseniz senelik kira gelirinin 10-12 katından fazlasını vermezler(Yatırımı olsa şirketin önümüzdeki seneler başka kira gelirleride eklenecek olsa ..o farklı bir durum)..şahsi fikrimdir
-Bunları yazdım bir sürü arkadas atıp tutmasın bana ..bunlar benim kendi öngörülerimdir
Ytırım tavsiyeside değildir..
bu düşüşün sebebi ne acaba...
1-2 aydır kaldırıp kaldırıp çakıyorlar ..Son bir saat satış derinleşecek gibi..hayırlısı bakalım
şirket akış gyo nun akbati avm nin logos portföye yuzde 30 satışı gibi bir model düşünüyor anlasilan.
aşağıdaki linkten logos portföyün akbati avm den pay alimi icin sunumu var olası sirketin satışı aynı modele benzeyecektir yada hakim ortaklar satacak.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...ooM5PKnbM1IXjH
deutsche security bugun minik lotlarla mal aliyor elindeki ordino kac tane lot merak ettim acikcasi.8400 lot topladı şimdilik
Sinan agada satmış. 81.652 adetcik.
LG-K350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bukadar sığ tahtada bukadar fazla lot satılınca cok düşmesi gerekmezmiydi?
LG-K350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün de , Sinan Aygün 81.000 adet mi satmış. Ne oluyor anlamadım gitti. 10,61 TL. defter değeri olan hisseyi , patronlar yarı fiyatından daha ucuz bir fiyat olan 4,6... TL. den satarlar.Dikkat edilirse dün 4,85 TL. lerden satmayıp , bugün 4,61 TL. lerden sattılar.Acaba hissenin fiyatını aşağıya çekmeye mi çalışıyorlar.Hissenin fiyatını , 192 Milyon kar + 50 Kuruş temettüyü açıklamadan önceki değerine çektiler. Bu işte bir cinlik var , ama bekleyip göreceğiz.
Bugün Sinan Aygün ün mal satması gerçekten mide bulandırdı, adamlar resmen elinizi boşaltın , hisse daha da düşecek mesajı mı vermeye çalışıyorlar? resmen poker dönüyor kağıtta, bilebilene aşk olsun, bu seviyeden mala girsen bir türlü, girmesen bir türlü...
Bugün değil dün satmış hisseyi.
Bugün değil dün satmış.
borsada doğru okuma şart.
bu satışlar diyor ki:er ya da geç 1x olacağım.
satılan lotlardan bi cacık olmaz siz bakmayın sattıklarına....