teminatı çektim flat oğlu flat olduk. aracı kurum değiştiriyorum. verdiğim komisyonların yarısı bana kalsa neler olurdu neler
Printable View
139.000 Altı tuzak oldu, stop avcılığı yaşadık.
Bir haber var da bizim henüz bilgimiz yok mu acaba, sol gösterip sağ vurdu piyasa.
Bu haftayı kapatıyoruz. Dalga boyları yüksek oldu. Trend net idi.
Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum.
Mesaj paylaşımlarını azaltacağım, çünkü ekrana odaklanmak iyi olacak.
D1 grafikte baktığımda 140.000 seviyesinin altı kısa vadeli spekülatif alış için müsait göründü.
Zaten 138.000 seviyesine kadar geri çekilebiliriz diye düşünmüştük.
a. Bundan sonra kısa vadeli yukarıya reaksiyon görülebileceği
b. Bu reaksiyonun 142.500 aşılmadıkça yükseliş trendine dönüşemeyeceği
c. 142.500 Aşılamadan yeni bir satış dalgası yaşanabileceği ve orta vadeli, dalgalı düşüş trendine girilebileceği söylenebilir.
Herkese bol kazanç diliyorum.
Size bir gözlemimi aktarayım son altı aydan beri Brent petrol ile bizim VIOP hemen hemen birlikte düşüp yükseliyor.
Nietzsche ''Mükemmel olduğuna inanan her insan aslında aptalın tekidir'' demiş.
İnsanın sokakta yaşamakta olan herhangi bir hayvandan bir çok bakımdan farkı yoktur. Kendimi onlardan görüyorum.
O hayvanlar da karınlarını doyuruyor, korkuyor, barınak arıyor; özellikle yavrularını dünyaya getirmek için barınak arıyor.
Birbirlerinin yavrularını annelik duygusuyla koruyorlar.
Bu hayvanlara insanoğlu eziyet ve işkence yapıyor. Yaşam alanlarını daraltıyor.
Mesela köpekler kaldırımdan yürüyemiyor, yol ortasında da yürüyemiyor.
Hayvanlar karınlarını doyuramıyor ve aç yaşıyorlar. Bunlar aç komşularımız.
Tanrı bunları bizim için yarattığını belirtti.
Yılın ilk ayında piyasadan para çıkışı yaşandı, yani yıla para çıkışı ile başladık.
Geçtiğimiz yıl %50 pirim yapmıştık. Piyasanın şişmesi risktir.
Şimdi bütün dünyada bu riskten kaçınılıyor.
Kısa vadeli hareketlerde de mutlaka bir şişme seviyesi var ve ardından risk gerçekleşiyor.
Sisteminizi kurarken buna dikkat edin.
Sistem hem şişkinliği gösterebilmeli, hem de dönüş anı için onaylayıcı sinyal üretebilmeli.
Erken girme, çıkma yaşanmaması için bu şart.
İşin omurgası da yön sahibi olmaktır.
142.500 Pivot seviyem. Üzerinde kalınıyorsa yukarıya açık bir alan var demektir.
Ancak yarın SAT sinyalleri gelirse bu sinyaller öncelikli olacak.
138.500 Seviyesinden başlatılan yukarıya düzeltme dün dipte kapanış ile sona ermiş gözüküyor.
Halbuki önceki iki gün yukarıya tırmanışı destekliyordu.
Yine de bugün için erken karar vermek istemiyorum. Gün içerisinde takip ile gelişmeleri ön görmeye çalışalım.
Asıl tehlike hafta boyunca önemli bir hamle yaşamadan dinlenerek geçmesidir. Bu durumda haftaya düşük bir açılış yeniden SAT sinyali olur.
142.250 - 142.500 Aralığı satış için makul seviye görünüyor. Elbette garanti değildir.
Birazdan veri de gelecek.
142.500 - 142.750 Aralığı daha yukarıda satış fırsatı yaratıyor.
İlk satış seviyesi de uygundu, fakat piyasa vahşidir.
Bazen çok daha vahşi olabiliyor.
Piyasa yüksek açıldı, geri gelse alış düşünürdüm, fakat yeterince geri gelmedi.
142.400 Seviyesinin altı zorlanabilir, yeterince gerileme yaşanırsa alış düşünürüm.
142.250 İlk destek. 142.000 Daha cazip yer.
142.500 ve sonra 142.250 seviyesinin altının görülme şansı var.
Bir gün içi dip yaşanırsa alış düşünülebilir. Bu nedenle önce satış düşünmek doğru olabilir. Satış başarılı olursa alış da kolay olur.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta fiyatın gelen şişme sinyallerine aykırı olarak yukarıya devam etme riski. Zarar kes emri koymadan işlem yapılması doğru olmaz.
Yapacak başka bir şey yok.
Piyasaya yeterli ara satış gelemeden alış geliyor. Bütün gün yukarıya mı gideceğiz, nedir?
Günün genel yönü şu ana kadar yukarıya doğru görünmekte, bu nedenle geri çekilmelerde fazla bekleme yapmadan alış geliyor.
Gün içinde daha derin reaksiyonlar gelecektir, şimdilik gelmedi.
Hareket görmek için öğleden sonrayı bekleyeceğiz sanırım. Öğlen dışarıda işlerim var, birazdan ayrılacağım.
Dışarıdan şimdi döndüm ve ekranı açtım. Aşağıya doğru bir akım oluşmuş.
Büyük bir hareket beklemiyorum. Yine de yükseldikçe satış yapmak daha uygun olabilir.
Terste kalanlara kolay gelsin. Stop emirleri ile çalışmanın önemi bir defa daha görüldü.
Veri anlarında da ayrıca temkinli olmamız gerektiği daima söylenir.
Sat sinyali çalışmıyor. 141.700 Seviyesinde dahi AL sinyali oluşuyor.
Siyasetten büyük beklenti varsa bugün kötü geçmez.
140.000 Seviyesine yaklaştığımızda daha aşağıya gidiş konusunda görüş birliği kayboluyor.
Sürünün yönü önemli, sürü ne yönde hareket ediyorsa o yönde büyüyerek devam ediyor. Bunu akıldan çıkarmamak lazım.
142.000 Seviyesi destek görünüyor. Piyasa destekleri test edebilir, fakat daha sonra yeni tepelere doğru hareketlenebilir.
Bu nedenle çok yakın kar marjları kısa poz açmaya değmeyebilir.
142.000 Altında kalıcı olacaksa, oluyorsa satış düşünmek lazım.
Veri geldi çalkalanma var.
144.500 seviyesine direnç çizgisi çekmişim, bu hafta içinde hedef yeri olarak.
Yarın hedefe varılabilir, ancak haftaya düşük bir açılış olursa 141.000 seviyesine geri dönmeyi bekleyebilirim, destek 141.000 olur.
Kontrata kuvvetli satış gelmiyor, şimdilik aşağıya düşmeye niyetli görünmüyor.
Piyasada yükselişe dair görüş birliği kayboldu, fakat düşüşe dair görüş birliği de olmadığı gözlemleniyor.
Bu durumda bekle ve gör yapmak ya da şans faktörünü kullanarak işlem denemek gerekiyor.
144.750 seviyesine ulaşıldı, fakat boğa iştahlı almıyor. İştahsız alışları da hiç yoktan iyidir.
Dikkatli olmak lazım.
Haftaya düşük bir açılış olursa desteğimiz 141.000 seviyesi olabilir.
145.000 Çok güçlü bir direnç oldu. 145.000 Altında kalındıkça piyasadan para çıkıyor demektir.
145.000 Yıl boyunca geçilemeyebilir böyle bir risk var.
140.000 Altı bir iki hafta içerisinde zorlanacak gibi görünüyor.
Asıl destekler 125.000 ve 110.000 görünüyor.
144.000 - 145.000 Aralığında fiyatın daha yukarıya gidemeyeceğine dair görüş birliği oluştu.
Bundan sonra güçlü bir oyuncu devreye girerek fiyatı tek başına yukarıya sürüklemeyecek ise yükseliş beklemek mantıklı görünmüyor.
Biz al - sat yapıyoruz, fakat durum böyle.
Allah kolaylık versin hepimize.
Bugün için daha yukarısı zor görünmeye başladı. Alışlar iştahsız kalıyor.
141.750 - 142.250 bandını takip etmekteyiz.
Dünkü 139.350 dip seviyesinden şimdi 142.250 seviyesine ulaşmamıza rağmen trend yukarıya dönmedi ve biz yukarıya reaksiyonun tamamlandığı seviyeye ulaştık.
Bizim kontrat bitcontrat oldu!
nasılda shortla beni diyor.
138.000 - 145.000 Bandına sıkışırsak bu en iyi şey olur.
7000 Puanlık bant içerisinde durumu idare ederiz.
Bu dövizin 3.75 - 3.85 bandına benzer bir şey olur.
Döviz 3.85'i yukarıya kırarsa, kontrat da 138.000'i aşağıya kırar. Böyle bağlıyorum işi.