Tarih görünmüyor ama hala featured yazı olarak görünüyorsa çok eski olacağını sanmam..
Printable View
Teşekkür ederim sayın Umut. Sistem hesap silmeye izin vermemişti..Buradan uzakta iken biraz Netaş çalıştım, bilançolar, eski haberler, son senenin hemen bütün forum yazıları,vs....sizin oradaki yazılarınızı/çizimlerinizi de okudum..her yerde faydalı olmaya çalışıyorsunuz..
yeni bir ropartaj gibi zaten ,şirketlerin digitalleşmesi ve siber güvenliğin çok önemli hatta zorunlu hale geleceğini Orhan Yıldırımın söylemesi çok önemli...
Sn.Usta sizi gormek guzel.tekrar hosgelmissiniz.
Mizrak cuvala sigmiyor dendiginde 17 den 8 gormustuk :) buda boyle bir animdir :)
Ytd.
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
otomasyon it dunyasinin son birkac yildir populer konusu ve muhtemelen onumuzdeki uzun yillar da oyle olacak. ve inanilmaz bir yatirim var sirketler acisindan. kucuk buyuk demeden. sirketler zaten siradan ve surekli olan islerin system/network adminleri tarafindan yapilmasini pek istemiyor. cunku pek cok insan faktoru oluyor boyle durumlarda. adam o an dalgin oluyor, silmemesi gereken bir seyi siliyor gibi. otomasyonla ile hem bunlarin onune gecip insan faktorunu iceren hatalar kaldirilmaya calisiliyor, hem de bir adamin gunlerce ugrasacagi basit seyleri birkac saatte yapabilecek cozumler uretilmek isteniyor. yalniz burada kritik bir nokta var, sizin yapacaginiz otomasyon da yine sistemlere baglanmak icin bir username/password isteyecek. iste bu durumlarda da bu sefer otomasyon yapacak programin/kodun da guvenligini dusunmeniz gerekiyor. kron anlasilan ayni anda hem otomasyonu hem de bu guvenligi cozecek bir urun gelistirmis. bu kron'un single connect urunune entegre calisabiliyorsa, ki calismamasi icin sebep yok, one tasir diye dusunuyorum. cunku takip edebildigim kadariyla kronun yurtdisi menseli rakipler cyberark ve centrify da system adminlerinin islerini otomatize edecek bir yapi bulunmuyor.
duzeltme: cyberark'in boyle bir cozumu varmis, ancak centrify icin bir cozum goremedim.
Dünya Ekonomik Forum (WEF)’a göre kısa dönemde 5 en önemli riskten biri de Siber Güvenlik;
- Ekonomik çatışmalar,
- Yerel politik kutuplaşmalar,
- Aşırı sıcaklık dalgalar,
- Doğal ekosistemin bozulması,
- Siber saldırılar
https://www.weforum.org/agenda/2020/...ends-for-2020/
E-heh-- Evet, aynen.....iyi beklemiştik ama :)
Bir de şöyle öngörüsü olanlar var:
"Bu kront u yine 1.56 dan Fulledim-
Hedefim 8 sene sonra 2023 te 23 tl."
Tarih 17 Mart 2015. https://www.hisse.net/eforum/archive...40050-p-4.html
Sayın hiskin, bu osmanlı rumuzu siz misiniz?
tabiki yine tutamadılar hisseyi 8 sene va sattılar klasik ky :)
Neden acaba?
Burada yatırımcı profili önemli. Uzun vade trend kırılmadığı halde, Kısa vadeci yatırımcı gelip burada ahkam kesip yok aslında trend kırılmışmış, yok işte dediğim yerden satılmalıymışmış gibi söylemlerde bulunduğunda bizim yatırımcılarımızın kafası karışıyor. “SADECE ACEMİLER EN TEPEDEN SATIP EN DİPTEN ALABİLİRLER” yani biz uzun vade yatırımcı olmayı bilmiyoruz. Şunu da söyleyeyim ki birazcık da olsun teknik analizi bilmeden uzun vade yatırımcı olunmuyor. Çünkü trend dönüşlerini değerlendirmek gerekli. Bu hisse hala beklenen performansı göstermemiştir. Ben bunu görene kadar buradayım. Elimdeki hisse sayısı artar veya azalır ama hep olacaktır. 2,70 lerden beri. Olduğu gibi...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Katılıyorum, hem teknik hem temel önemli, ayrıca bir önemli daha o da sektör durumu yani covid19 ile şimdi daha pozitif etkilenecek kront bunu Sayın Orhan Yıldırım da teyit ediyor ek olarak...
''spek efendi bir şey daha..
2019 yılında ortalama kur 5,9tl larda gezmiş..
2020 yılında ise ortalama 7-7,5tl gezecek gibi..
Satışların yarısı yurtdışı olacak gibi hatta geçebilir bu sene
Demem o ki yüzde 10-15 satışlarda artış otomatik gelecek, satışların yarısı yurtdışına döviz olarak olduğu için.
Üstüne Kron yüzde 30 büyüme bekliyordu tabi bu gartner öncesi ha spek efendisi.. Gartner sonrası yeni müşteriler vs olabilir orası ayrı
Hadi şimdi uyu
Kron yıllık arge pazarlama 40 milyon tl Piyasa değeri 383 milyon tl
ardyz , yıllık arge ve pazarlama 1,7 milyon tl ( Pazarlma 0 tl) Piyasa değeri 666 milyon tl
Kron , ardyz göre 23 kat arge ve pazarlamaya daha fazla para harcıyor,
Kafein , yıllık arge ve pazarlama 9 milyon tl
Kron , kafeine göre 5 kat arge ve pazarlamaya daha fazla para harcıyor,
smart, yıllık arge ve pazarlama 8,5 mişyon tl
Kron , smarta göre 5 kat arge ve pazarlamaya daha fazla para harcıyor
Fonet yıllık arge ve pazarlama 1,4 miiyon tl
Kron fonet göre 28 kat arge ve pazarlamaya daha fazla para harcıyor
Hadi en yüksek arge ve pazarlama yapanı baz alalım ve birlikete hesaplayalım,,
Kron eğer önümüzdeki sadece 1 sene için, Kfein kadar arge pazarlama yani 9 milyon tl yıllık harcama yapma kararı alsaydı
Şu anki fiyatına göre, yıllık 55 miyon tl satıştan, hisse başı kazanç 2,37 tl çıkar , Fk'sı 11,39 olurdu, öyle değil mi spek efendiciğim
Hadi en düşük arge ve pazarlama yapanı baz alalım şimdi de ; ( piyasa değeri Kronun iki katı olan ardyz' yi )
Kron eğer önümüzdeki sadece 1 sene için, Ardyz kadar arge pazarlama yani 1,7 milyon tl yıllık harcama yapma kararı alsaydı
Şu anki fiyatına göre, yıllık 55 miyon tl satıştan, hisse başı kazanç 2,88 tl çıkar , Fk'sı da 9,37 olurdu, öyle değil mi spek efendiciğim''
Bu hesaplamarı yapan birisi yani ben :) Bu hisseyi hedefime varmadan satarmıyım.. ? tabi ki hayır:)
Not :Spek efendi sen değilsin, sakın üzerine alınma haaa Sayın Umut0109 :)
Şu an görünen fk38 , görünmeyen fk 10-12 lerde ..
seni gidi seni spek efendi....
her şey fkya göre de fiyatlanmıyor bir hissede , ancak herhangi bir hissenin de fiyatlanmasında fk çok önemli
endesk daha ne yapsın? 4 güne yüze 8 yükseldi sen yerinde sayıyorsun sana ve yaşlına selamlar olsun...
digital dönüşüm ve siber güvenlik... radyo yayını
https://radyo.stendustri.com.tr/gaze...iber-guvenlik/
Dijital Dönüşüm Zirvesi webinarı Dijital Türkiye oturumunda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Ali Can Türkoğlu’nun konuğu olacak.
https://twitter.com/BusinessHTcom/st...06767528185856
Şirketlerin halen yeni teknolojiye ve siber güvenlik algısına uyum sağlamada zorlandığını belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber tehditlerle baş başa kalan hackerlerin gözdesi 5 sektörü uyarırken atılması gereken adımları da aktarıyor.
Siber saldırıların gelişmişliği ve sıklığının artması, dijital çağın en önemli problemlerinden birini oluşturuyor. Kişi ya da şirketler, endüstri ya da sektörler fark etmeksizin her alanda saldırılarını gerçekleştiren hackerlerin ise en çok saldırmaktan zevk aldığı 5 sektör bulunuyor. Kimi zaman bu sektörlerin sahip olduğu değerli veriler ya da sağladıkları kazançların hackerleri cezbettiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, kimi zaman da bu sektörlerin zayıf siber güvenlik korumalarına sahip olmalarının hackerlerin hedef tahtasına koyulmalarına neden olduğunun altını çiziyor. Siber güvenlik eğitimlerinin de yetersiz olduğu bu 5 sektöre dikkat çeken Tursun, uyarılarının yanında atılması gereken adımların da olduğunu belirtiyor.
1. Sağlık: Genel istikrarsızlık, elektronik sağlık kayıtları ve uzaktan hasta izleme çözümleri gibi yeni teknolojilerin kullanımı hastaneleri hackerler için daha kolay hedef haline getiriyor. Sağlık endüstrisinin giderek artan sayıda siber saldırı gördüğüne dikkat çeken Gürsel Tursun, doktorlar, hemşireler ve idari personelin genellikle güçlü teknik veya siber güvenlik geçmişine sahip olmadığını belirterek başta hastane ağlarının güvenliği olmak üzere alınan 3. taraf hizmetlerin güvenliğinin de kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
2. Üretim: Nesnelerin İnterneti (IoT) sensörleri, işbirlikçi robotlar ve fabrika yönetim platformları gibi Endüstri 4.0 teknolojisinin benimsenmesi birçok imalat sanayi sürecini kolaylaştırıyor. Ancak aynı teknoloji, fabrika ve depo ağlarını hackerlere ve siber saldırılara karşı çok daha savunmasız hale getiriyor. Çünkü birçok veriyi elde eden ve işleyen IoT cihazlarının zayıf güvenlik korumaları, hackerlerin radarından çıkmazken gelişmiş saldırılar ile de alaşağı edilebiliyor.
3. İnşaat: Genellikle yüksek teknoloji ürünü bir sektör olarak kabul edilmeyen inşaat sektörü, siber tehditlere karşı özellikle savunmasızlar arasında bulunuyor. Çalışanlar büyük olasılıkla sahada karşılaşacakları olası güvenlik riskleri hakkında iyi bilgilendirilse de karşılaşabilecekleri siber güvenlik risklerini öğretmek için yatırım yapılmıyor. Çünkü Endüstri 4.0’ın da yerleşmeye başladığı inşaat sektörü teknolojiyi içine aldıkça kimlik avı planları, kötü niyetli ekler ve ‘ortadaki adam’ saldırıları gibi birçok hacker saldırısına maruz kalacak çalışanlar birçoğundan habersiz halde bulunuyor. Bu da her şeyden habersiz bir sektörü radarına alan hackerler için bulunmaz bir fırsat olarak görülüyor.
4. Finans: Siber suçlular finans sektörünü diğer tüm sektörlerden daha fazla hedefliyor. Tüm veriler hackerler için yararlı olabilir, ancak bankaların ve diğer finans kuruluşlarının banka hesap özetleri, kredi kartları ve kimlik bilgileri siber hackerler için anında kâr sağlıyor. Ayrıca, finansal kurumlar tarafından güvende tutulması zor olan IoT cihazlarının artan kullanımı, ağların güvenliğini daha da zorlaştırıyor. Bir finansal şirketin, müşteri bilgilerini ve şirket verilerini güvende tutmak için sağlam savunmalara ve iyi güvenlik uygulamalarına ihtiyacının yanı sıra güçlü teknik becerilere sahip olması gerekmeyen çalışanlarının düzenli olarak eriştikleri sistemleri karşı da ayrıca savunma çözümlerine sahip olması gerekiyor. Çünkü şirket içi tehditlerin en çok görüldüğü olan sektörlerden biri de finans sektörü ve hackerlerin gözleri çalışanların üzerinde bulunuyor.
5. Perakende: 2019'da birçok büyük markalı perakendeci sayısız siber saldırılar yaşadı. Perakende sektörü, e-ticarete geçiş, çevrimiçi perakende satış ve mobil ödemeler gibi yeni teknolojilere uyum sağlıyor. Aynı zamanda, giderek artan siber saldırı, perakendecilerin siber savunmaları üzerinde daha da fazla baskı oluşturuyor. Finansal kurumlar gibi, mağazalar da genellikle kredi kartı numaraları gibi değerli bilgileri tutuyor ve bu da onları hackerler için daha çekici bir hedef haline getiriyor. Online perakende tarafında şifre güvenliğinin sağlanması, e-ticaret platformunun sağlam çözümlerle korunması önem taşırken geleneksel mağazacılık tarafında ise çalışanların siber güvenlik bilincinin artırılması ve mobil cihazlardaki işlemlerinin korunması gerekiyor.
https://www.kocaali.com/teknoloji/ha...or-h19787.html
With many employees working from home and students
learning virtually, enterprise virtual private network
(VPN) servers have now become a lifeline to companies/schools, and their security and availability will be a
major focus going forward. In a bid to achieve this, there
is a possibility that an organisation's unpreparedness
will lead to security misconfiguration in VPNs thereby
exposing sensitive information on the internet and also
exposing the devices to Denial of Service (DoS) attacks.
In addition to this, some users may utilise personal
computers to perform official duties which could also
pose a great amount of risk to organisations.
Organisations should ensure VPN services are safe and
reliable as there promises to be a lot more scrutiny
against these services. Furthermore, employees should
be advised against using personal computers for official
purposes
In conclusion, COVID-19 will change
our lives forever with new work styles,
new cybersecurity issues, new
proposed policies, personal hygiene
and so on. The fight against COVID-19
is not just for the organisation,
employee or customer but a ****t effort
from everyone. It is also apparent that
Post COVID-19, organizations will need
to rethink their cyber risk management
measures.
The COVID-19 pandemic has forced organisations and individuals to embrace new practices such as social distancing and remote working. Governments are reconsidering ways to ensure that their countries are stable by developing and enforcing new economic plans. Nevertheless, while the world is focused on the health and economic threats posed by COVID-19, cyber criminals around the world undoubtedly are capitalizing on this crisis.
From our Cyber Intelligence Centre, we have observed a spike in phishing attacks, Malspams and ransomware attacks as attackers are using COVID-19 as bait to impersonate brands thereby misleading employees and customers. This will likely result in more infected personal computers and phones. Not only are businesses being targeted, end-users who download COVID-19 related applications are also being tricked into downloading ransomware disguised as legitimate applications.
In this article, are some of our thoughts on the impact of COVID-19 on cybersecurity.
https://www2.deloitte.com/ng/en/page...rsecurity.html
diğer bilişimler kadar arge pazarlama yapma kararı alsa yani yıllık 10milyon tl )( arge pazarlama yapmasın demiyorum tabi ki yapacak ..)
Kendi yıllık satışlara göre çok fazla arge ve pazarlama yapıyor kron çok!!! Bu da karı eritiyor ve fk çok yüksek gözüküyor...
Haaa illa bu kadar fazla yapılacaksada ve hızılı büyüme amaçlıysa arge ve pazarlama , o halde de 80-90-100 fk ile fiyatlanması gerek hissenin nedenini açıklayayım....
55 milyon tl *0,78
42,9 brüt kar çıkar...
burdan da 10 milyon tl çıkarırsak ( arge pazarlama masrafı)
net ve faailyet karı 32,9 milyon çıkar ...
Burdan da hisse başı kar 2,3 tl çıkar..
burdan da fk şu an ki fiyatla , fk 10,7 çıkar..
işte bu sebeble diyorum şu an 38 olan fk nın, aslında 10,7 olduğunu , ( bilişim ortalama fksı 25 lerde olduğuna göre ), hissenin 80-90-10 fiyat kazanç ile fiyatlanması gerektiğini diye!!!
ahhh spek ve yaşlı çok çektirdidiniz bu yatırımcılara çokk!!! hep sin yiyin paraları di mi?
Sayın Forza Korfez, siz bu arge pazarlama ve fiyat kazanç için ne düşünüyorsunuz ? sizin de fikrinizi öğrenmek isterim....
anlaşıldı cevap yok galiba .. neyse herkes kendisini düşünüyor .. anlaşılan bu kadar bilgi araştırma yeter.. Bi daha uzun süre yazmayacağım .Herkese kolay gelsin.
Sn.lionnes paylasimlar icin tesekkurler.
Yalniz herkes musait olamiyor sanirim ondan forum biraz bos kaldi. Yoksa okuyoruz.
Teknik temel sorusu olan olan olur, yeni bilgi veren olur , hisseyi yorumlayan olur.
Bir sekilde yurutmeye forumuda bos birakmamaya calisiyoruz[emoji106]
Ytd.
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Formu okuyorum ama burda değilim.
Ben hiç salak yerine koyulacak bir adamda değilim!
Tam teşekkülü geldiğimde bende sizlere bir naçizane grafik atarım.
Sonra sende bana giydirirsin!SM-J260F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nereden çıkardın, dolaylı bir ifade, zayıf bir ima bile yoktu. Herhalde kavga etmeyi özledin.. Bilakis, ben tam tersini düşünüyorum ve ona kızıyorum. Yani okuyucuları s..ak yerine koymaya çalıştığını düşünüyorum, en azından bazılarının ağa düşeceğini düşündüğünü düşünüyorum.
Neyse, tekrar fulleyince grafik bombardımanına başlarsın dediğin gibi. Şimdilik 2 günde 1 okuyup hiç yazmaman benim için sıkıntı değil. Hisse düşerken grafikleri kendine saklamanın hayranlığıyla ağzım açık zaten bir şey diyemezdim..
Bu üzerinde çok durulmamış, bence çok önemli bir haber.
Bakınız, KRON bundan önceleri hep bronz sponsor oluyordu. Bırakın altın sponsor olmayı, gümüş sponsor bile pek karşılaşılan bir durum değildi. Şimdi ise, bırakın altın sponsor olmayı, onun da üstünde olan Platin sponsor olmuş. Kron ile birlikte an itibari ile 5 platin sponsor var. Tek Elmas sponsor ise Havelsan. Karel mesela gümüş sponsor, Cisco ise altın. Tabi bizim böyle büyük bir sponsor olmamızda, Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı konularının, neredeyse tamamen bizim çalışma alanımıza odaklı olmasının da rolü olabilir.
Ben bu sponsorluğu, KRON'un artık kulvar değiştirdiğinin işareti olarak görüyorum. Diğer taraftan, eğer ki bu Kamu ile ilgili konferanstan çok büyük beklentileri olmasaydı, bence böyle büyük bir sponsorluğa sıcak bakmayacaklardı. Tabi, sponsorluk, otomatik olarak kamunun Kron'u tercih edeceği anlamına gelmez.
Kendi fikrim olup, yatırım tavsiyesi değildir. Kaldı ki, bizim yatırımcımızın çoğu, uzun vadeci değildir. Uzun vadeci olduğuna inananların çoğunun günlük hisse takip etmesi de, kısa vadeli dalgalanmalardan faydalanmanın da peşinde olduğunu gösterir. Dolayısı ile yatırım stratejileri herkesin farklı farklıdır, öyle olmak zorundadır.
Tabi bu sene konferans sanal ortamda olacak. https://www.gictc.com.tr/
Dolayısı ile sponsorluk fiyatları korktuğumuzdan daha ucuz olabilir :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
RTALB çok iyi net kar yazmış (yatırım tavsiyesi olarak algılamayın, bu kar zaten fiyatlanmış olabilir, ilgili hisse inceleyip bilgi sahibi olduğum bir hisse değil).
Şimdi, COVID'den pozitif etkilenen alanlarda, medical olsun, gıda olsun, bilişim olsun, sektörlerde şirketler hep pozitif bilanço gönderirken, bizde neden böyle bir yükseliş olmadı.
Şimdi, bu sektörler, covid'den direk etkilenen, ve önceliği olan sektörler. Bir virüs tanıma kiti acilen üretilmesi gereken ve piyasaya sürülmesi gereken bir şey iken, bizim satışını yaptığımız ürün için, şirketler almaya karar verseler dahi, bunun bir PoC süreci var, bir kurulum süreci var. Bu kurulum süreci, 3-5 ay olursa, çabuk kurulum diye övünüldüğü düşünülürse, bizdeki gecikmelerin bence anlaşılması lazım. Tabi RTALB gibi 5-6 kat hasılat beklentimiz, kısa vadede yok, zaten olsaydı ona göre uçuş olurdu..Uzun vadede, 5 senede ise, global 5 firmadan biri olma hedefi olduğundan, yönetimce, hasılatın 80M dolar civarına çıkması hedefi var demektir. Aralık sonu hasılatı, 9 M dolar civarıydı. Çok meydan okuyan bir hedef.. Göreceğiz bakalım, kaldı 4,4 yıl. Benim için bu hedefin yarısına ulaşılsa bile yeter.
Diğer taraftan, pozitif taraftan bakarsak, bazı sektörlerdeki artış geçici olabilir, hasılat artışı covid sonrası devam etmeyebilir. Ancak, bence PAM alanında alış yapanların büyük çoğunluğu, covid sonrasında da lisans yenilemeye devam edecektir.
KRONT'ta bilanço sonrası yabancı çıkışı ise kısada sıkıntı bana göre.
2016 sonlarında 4-5 lerden topladıklarını, 1 yıl içinde 14-16 arasında vermişti CITI.. 2-3 sene sonra, geçtiğimiz aylarda ise, 20+ rakamlardan tekrar alımlar yapmıştı.
Takas analizinden anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim..
3 aylık takaslarda CITI hala 300 binden fazla artıda. Aylık takaslarda 110 bin civarı yaptığı satışa rağmen. Zaten hisse de CITI satışına paralel 29<<<23 yaptı. Umarım ki bilançonun şokunu atlatalım ve yeniden 30 lu rakamları kısa zamanda görelim.
Borsada şirketlerin PD/DD ve F/K rasyoları genel olarak şirketin bulunduğu sektöre göre fiyatlanır Sn.lionnes.
Örneğin bir sanayi şirketi sahip olduğu arazi, binalar, makinalar gibi varlıklarından dolayı yüksek DD'ye sahiptir. Bu yüzden düşük PD/DD ile fiyatlanırlar. Teknoloji, özellikle yazılım, şirketleri ise bu varlıklara sahip olmadıklarından PD/DD değerleri genel olarak yüksektir.
Aynı şekilde F/K değerleri de tüm dünya teknoloji şirketlerinde nispeten yüksektir. Bir sanayi şirketinin ciro ve karını iki-üç katına çıkarma olasılığı bir teknoloji şirketiyle kıyaslandığında oldukça düşüktür.
Sanayi şirketleri genel olarak büyük, köklü ve derinliği yüksek hisselerdir. Neredeyse her kademede alıcı ve satıcı bulunur. Teknoloji hisseleri ise genel olarak daha sığ olduklarından daha riskli bir yatırım aracıdır. Olumlu ya da olumsuz yönde bir iki bilançoyla çok düşük ya da yüksek hisse fiyatı ve F/K değerlerine ulaşabilir bu hisseler.
Yine teknoloji hisselerinde gelebilecek büyük bir ürün satış anlaşması haberi ya da üretilecek bir yeni ürün, şirketin anormal fiyatlara yükselmesini sağlayabilir.
Arge ve satış pazarlama ise bu sektörün olmazsa olmaz harcamalarıdır. Hammadde gibi düşünülebilir. Her şirket bu harcamaları hedeflerine göre yapar. Bahsettiğiniz Ardyz, Hubvc, Kafein, Link vs. gibi şirketlerle Kron'un büyüme hedeflerinin aynı olmadığını düşünüyorum. O yüzden teknoloji şirketlerinin arge ve satış pazarlama masraflarını kıyaslarken bu şirketler değil, Kron'un kendine rakip olarak seçtiği Cyberark, Cisco, Tycotic gibi şirketlerle kıyaslanması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce burada Cyberark ve Kron'un bu masraflarının cirolarına oranlarını kıyaslamıştık. Kron'un bu masraf oranlarının ve F/K'sının yüksek olmadığı açıkça görülmekteydi.
Ancak satış pazarlama, arge ve yönetim gideri kalemlerinin de suistimale en açık kalemler olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca borsamızda net kar ve toplam hasılat kalemlerinin, yatırım yaparken göz önüne alınan ilk kalemler olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.
Kron yıllardır PAM ürününün yanına küresel kalitede bir ürün ekleyemedi. Bu yüzden Sn.Usta'nın paylaştığı linkteki PTA ürününü oldukça önemsiyorum. Sanırım bu ürün Sn.Lütfi Yenel'in küresel boyutta çok büyük bir beklenti içinde olduğu ve şirketin açıklamalarından Single Monitor olduğunu düşündüğümüz ürün.
Linkten alıntı yapılamıyor ancak "Most task management solutions..." ile başlayan paragrafta Kron'un ürününün piyasadaki diğer ürünlere karşı neden avantajlı olduğuna değinilmiş. Oldukça önemli bence.
bilgilendirmeler için teşekkürker sayın Forza korfez, sayın Usta ve sayın Yıldız tozu...
ek olarak Sayın Forza korfez, bahsettiğiniz cyberark ile kıyaslamayı doğru bulmuyorumç çünkü cyberark çok büyül krontta göre , dolayısıyla onun daha düşük fk ile fiyatlanması gerek kronnta göre , krontta satışlarının neredeyse %70 sini arge ve pazarlamaya harcıyor o halde , 80-90-100 fk ile fiyatlaması gerek ancak piyasa neyi bekliyor anlamıyorum.. fk 38 yüksek gözüyor da arge pazarlama da çok yüksek krontta
Cyberark'ın şu anki F/K'sı 124,29 Sn.lionnes. Linkteki Price Earnings Ratio satırına bakabilirsiniz. Müsait bir zamanda da Cyberark'ın arge ve satış pazarlama harcamalarının cirosuna oranını hesaplarım. Tutar olarak daha büyük olsa da oran olarak Kront'un oranına göre çok da büyük olmadığını göreceğimizi düşünüyorum.
https://finance.yahoo.com/quote/CYBR/
Ben bu hissede hiç yanılmadım!
Kimseyide gaza getirmedim.
İşlerimin yoğunluğundan grafiklere bile bakmadım.
Boş vaktim olursa bol bol paylaşırım...SM-J260F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.