1 trilyon m3 diyorum...yok mu arttıran? :he:
Printable View
1 trilyon m3 diyorum...yok mu arttıran? :he:
Bu liste 10 senelik eski bir liste başka yeni liste yok yeni acaba hep bunu öne sürüyorlar .
Tüv herkes öne sürmüş özelleştirme öncesi olan vergi diye biliyorum aklımda iKen sormuştum o zaman fiktif işlem sanırım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
550 milyar metre küp
Benim tahminim
654.3 metreküp
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
410 milyar m.küp civarı rezerv söyleyecek bence.
320 + 90
2 hafta sonra tekrar yukseltme mujdesi geleceğinden 500 civari simdilik uygundur
Reuters e konuşan kaynak 800 filan diyor..zaten ilk haber de böyleydi...sonra iki aşamalı duyuralım demişlerdir...önce 420, şimdi de 400 filan der..800 e bağlarlar.
420 den 500 e çıkardık demek için bu kadar tantana olmaz...böyle bir şey olursa ptesi petkim taban olur:)
Dolar 20 kurusu 20 günde anca aliyor bunun 10 kurusu makasa gidiyor 1 2 kurusu vergiye
Dolar da hayal kirikligi yaratıyor 7.2 tepesinden sonra 2 yil onceki
Dolar yuksekte ama ülkenin durumuna gore performansi cok cok kotu
60 milyar eksi rezervi olan bir ulkede dolar hergun sov yapmali 2018 yili gibi ama dun s400 test gunu bile kamyondan atladi
Dolar spot asla almam elimi surmem vob da bile bazen long oluyorum pisman ediyor ya da sıkıyor 1 ileri 1 geri
Ülkenin durumuna gore dolar alanin arkaya yaslanip hergun ne kdr kazandığını hesaplamasi lazim ama kazanirmiyiz kaybeder miyiz hesabi yapiliyor.
Dolar 2015 16 18 deki gibi degil
2018 gibi olur mu olursa yakalamak lazim onun disinda dolar da beklemek is degil gibi
Hele ki uzak vadeler de long aciliyor 8.9 lar dan fln intihar dan farksiz belki 10 olcak ama o vadeden sonra baslayacak hareket
Dun dolar ile tkuru arasında kaldim ciddiyim
Tkuru tabandı dolar vob aldim zarar ettirdi
Tkuru taban dan tavan oldu en az 5 tavan ceker
Ne anladim bu dolar dan ben
Petkim de sevmediğim ve hiç kazanamadığım tahtalar arasında. Yüklü ipeke tupras girdik haber diye tavan mavan yaparsa acımam hadi bakalım elleri görelim 1 trilyon diyorum yok mu arttıran:)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
85 daha bulunmuş.
405 yani toplamda
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allahtan seans içi açıklamadı. Enerjiler tabanı görmüştü
Karadenizde sondaj bitmiş. Toplam gaz 405 milyar. Pazartesi piyasa bu rakamı beğenmez. Ama kartn bedelsizinden dolayı bisürü kağit tavan olur. Yeni oyuncağımız bedelsiz furyası olur.
dağ fare doğurdu...piyasa beğenmez bence...
Rezervi bile bile perşembe günü petkim shortlari kapatmıştım...
Petkim taban iyiki kapatmisim longlari
Suudi arabistan boykotu ile ilgili de haber var petkim in
Bunun icin bu kdr tantana yapilir mi
Ipeke zaten aldığımdan beri öyle tutuyorum düşse çıksa önemli değil tuoras biraz ek yapılabilir ucuz bence.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enerjiler, hele zoeren, akenerji, odas vs yarı batık firmalar ptesi tabanı öper.
Sonuçta biz daha ziyade endekse olan etkisine bakıyoruz, sadece enerjiler yüzünden endeks %0,5 kadar eksi olabilir (Tüpraş, petkim, aygaz dahil tüm enerji ilişkili hisselerin endeksteki ağırlığı %10 vardır herhalde). Dolaylı olarak diğer hisselere de satışlar gelebilir tabii ki. Sonuçta, buradan gelecek paranın hayali ile dolar kurunu bile gevşetmiştik biraz:)
Evet bedelsizler tavan olcak ama
Neden seviliyor bu kdr anlamıyorum hisselerden anlamam sermaye nedir bedelli fln ama bildigim bi iki kez denk geldi 5 is 2 ye dusuyor kagidin degeri 3 kdr kagit veriyor net de bir halta yaramiyor
Ayrica kervt bedelsiz %2600 idi cok kan dökmüştü patronu
Bedelsizler cok da gitti yine de gider ama tek yonlu islem satis yasak cunku
arti 90 milyar m kup ve deniz arastirma robotu yaptik niye begenmedinizde hemen tabana yapistirdiniz hisseleri..robot isi goturur robot yapiminda tedarikci firmalar kim bunlar tavan olur..iyi yonden bakin...egerki gercekten cikartabilir kullanima sokabilirdek 400 milyar m kup buyuk bir rezerv bu iste digerlerine donmesin diyecemde inanmak zor iste gormedende simdilik sadece proje
Enerjiler ortalama %3-5 düşer fakat sonraki birkaç günde endeksin hareketi de önemli endeks %2 düşerse enerjilere de bir o kadar etkisi olur.
Algıyı 800 milyon - 1 trilyon olarak yapıp 405 olunca sıkıntı oluyor. Yoksa çıkan her m3 değerli
Bu işlere girmeseler, yapılan 1 trilyon m3 açıklamalarına yalanlama yapsalar bunlar olmayacak.
Ama birilerinin işine geliyor.
Her ay 50-100 arttırma olacak. Bu iş de sulandı
Doğalgaz kontratları bitiyor diyolla. Birkaç seneye. Çıkarmasak bile bulmamız yeter diyolla. Yeni kontratlar açarken pazarlık gücü olurmuş. Gazın gazla rekabeti hesaaabı.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adamlar algı yapmadı ki yukarı revize edicez dediler...
bir gurup kendi rakkamsal delüzyonlarını arz etti piyasaya...
kim abuk rakkam hönkürdüyse manupulatör tayfasındandır... iyide oldu kabak gibi deşifre oldular.. :)))
Brent petrol 110 dplarlarda 40 dolra düşünce benzin ucuzladı mı?
Hayallerle yaşamayı ben lisesonda bıraktım
Eskide hep hayal kuarardım ki hepsi benim yapmadığım şeylerdi
Biriler gelse bi şe yapsada ben iyi hissetsem şeklindeydi
Orası öyle de..önemli olan beklenti..hatırlarsan önceki açıklama sonrası 800 beklentileri nedeniyle, sert satış gelmişti..şimdi de bir sürü adam en az 800 açıklanacak diye atlamıştır (ben bile 800 civarı bir şey açıklanır beklentisindeydim). bunun hayal kırıklığı yaşanacaktır...eğer çok fazla küçük yatırımcı alım yapmışsa, bunları dökmek için fırsatı kaçırmaz büyükler.
Başından beri diğer köyde de yazıyorum..
Gazın bulunuşu haberin veriliş şekli herşey ama herşey kolpa kokuyor..
Gaz petrol arama çıkarma konularında GERÇEKTEN bilgili insan sayısı çok az ülkede..
Onlarıda zaten çıkarıp konuşturmadılar pek..
Bir gemi karadenize açılıyor..
Lappadak 20 günde gaz buluyor..
800 320..dur dur biraz daha bakıyoruz falan..
TR nin yıllık ihtiyacı 50Milyar metre küp..
Kaç kuyu açacaksın
Gaz toplu halde mi dağınık mı derinde mi ? değil mi.?
Nasıl çıkaracaksın..Kimle anlaşacaksın..
İsrael doğu akdenizde 2011 de buldu sanırım yeni başladılar üretime yanılmıyorsam..
Bu gaz petrol haber-spekülasyonları daha devam edecektir bir süre..
Tam herşey dibe gidereken bi yetkili çıkıp petrole çok yaklaştık falan türü açıklamalar yapacaktır..
Hayde hoppp yeniden oyun başlasın..
1 sene sonra ya gaz vardı ne oldu deriz..
Not: Yerli oto da ne aşamadayız..Yada nükleer santral de..
Hakkaten bilen eden varsa yazabilir mi..
Özellikle nükleer santral meselesi..10 sene önce gündeme atıldı ruslar japonlar koreliler fransızlar falan daa..
Ne aşamadayız..?