Benim bildiğim herkisi kendi Mahallesi'ndeki camiye gidebilecek, karşı mahalle camisine gitmek zinhar yasak ve 3 150 tele cezası var
Printable View
Benim bildiğim herkisi kendi Mahallesi'ndeki camiye gidebilecek, karşı mahalle camisine gitmek zinhar yasak ve 3 150 tele cezası var
Mısır Ruslardan S-300VM, BUK M2E hava savunma sistemleri aldı, S-400 almaya çalışıyor, yine hava kuvvetlerinde birçok Rus uçağı ve helikopteri var, ama aynı zamanda ABD' nin Mısır'da Abrams tank fabrikası var.
Mısır hava savunma sistemleri;
https://www.indyturk.com/node/218051...nma-stratejisi
Mısır hava kuvvetleri;
https://www.savunmasanayist.com/misi...tleri-analizi/
Mısır Abrams Fabrikası;
https://www.defenceturk.net/misir-m1...e-devam-ediyor
Buna benzer başka ülkeler de var, yani mevzu S-400 değil. Ha bunlar NATO ülkesi değil denebilir, ama mevzu NATO da değil. Bu bölge politikalarında ülkenin yalpalamasıyla, yalnız kalmasıyla dengeleri bozmasıyla alakalı. Civar ülkelerde bir tane dost ülke bırakmadık. Suriye'de PKK, Esat, İran, ABD, HTŞ, Rusya savaştı..biz aynı anda alayına düşman olabilmeyi başardık. İki sene önce Irak'tan Suriye'ye giden PKK/YPG'ye bizzat yol verdik, ikişerli kolda gittiler yolun sağından solunda, iki sene sonra onlarla savaştık. Anlamak mümkün değil.
Çok hızlı dönüyor, hemen bir geridekiler bile açıkta kalabiliyor, o yüzden açıklama yapmaya korkar olmuşlardı önce bekliyorlardı. Şimdi de unutulma hakkı diye bir şey çıkarmışlar, 10 yıllık bütün kayıtları siliyorlarmış, google'da internette, el değiştiren medya arşivlerinde...balık hafızalı olduğunu çözdüler milletin..
ABD dışişleri bakanlığı tarafından Türkiye için yaptırımlar açıklandı. Ve yaptırımlar beklenen ölçüde yüksek gelmedi.
Çanlar dolar için çalıyor.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararını, "kabul edilemez", "haksızlık" ve "hukuka aykırılığın bir göstergesi" şeklinde değerlendirdi.
Bu ne hız.
1 dolar x lira olabilir zaten önemli olan 1 doları 1.5 dolar yapmak değil mi sn karax?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Papazı neden verdiysek s-400 'leri de o sebepten Azerbaycan 'a veririz .
Hep kılıçdar yüzünden, Yeliz Bey 'in dediği gibi 18 yıldır kılıçdar yüzünden araba yapamamıştık . Ben el arttırıyorum, yerli savunma sistemimizi de Kılıçdar yüzünden yapamadık.
Aha yağmur bile yağmıyor onun yüzünden.
Adamın yaptırıma tepkisi ; acımadıkiiii acımadıkiiii şeklinde, pehhh!
Konu skaa değil videosu da var konu mecliste geciyor.
CHP Milletvekili Engin Altay : “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor”
AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin : “O zaman aç değiller”
şimdi izleyin bu vekil diğer seçimde de mecliste olacak şimdi secene ne demeli?
TUM O SANa ait olanlar aslında bana da ait
Hakan Bayrakçı: "Biz Araplara benzemeyiz, 48 saatte Tel Aviv'den girer Kudüs'ten çıkarız"
Malzeme bu işte.Ne diyelim.Allah akıl fikir versin.
TL ye çevirelim çevirmesine de, geçenlerde Sn e507, -yanlış anlamadıysam, alayımız dolarları bugün 7.80 den MB ye satsak, o da darphanede para basıp bize ödese dahi, fiiliyatta ortada böyle bir dolar olmadığını, hesaplarda sanal dolar yaratıldığını, ödemeler dengesi açısından da ilavelerle izah etmişti. Aslına bakılırsa, gerçekte bu ülkede kaç dolar var kimse bilmiyor benim anladığım.
Sn e507 2-3 sene önce bu swapla ya da VİOP'ta dolar yaratıp piyasa ihtiyacını karşılanmasını, dolara müdahaleyi ilk anlattığı günde anlamamıştım, hala da anlayamıyorum. Yanlış anlaşılmasın, anlıyorum elbette de, bu kadar büyük riske girebilmeyi algılayamıyorum. Aylar sonra 'ne yaptığınızın farkındayız' açıklamaları yapılmıştı yabancı raporlarında. O günde sormuştum, 'İyi de aga ya vatandaş bankaya gidip dolarını çekmek isterse ne olacak' diye, cevap gelmemişti. Misal, 200-220 milyar dolarlık DTH' ın 4 te 1 ini bugün vatandaş çekmek isterse ne olacak, teknik olarak bilen var mı? Sadece 4 te 1 ini..
Ya da, bir aralar Vakıfbank, Ziraatbank gece kurlarında ani dalgalanmalar olmuştu, trafoya kedi girmiş demişlerdi, ne oldu nereye bağlandı mevzu?
Veyahut da, diyorlar ki, MB 6.85 den 7 TL den deliler gibi müdahale ederken, sokaklarda dolara burun sümkürülürken, aslında geç kalan birileri keseyi dolduruyormuş, o yüzden akabinde, rekabetçi kura geçildi, bizim dolarla işimiz yok dendi, hatta ROK bile oradan çıktı, kardeşim bu yeni taktik ucuz TL ile Türk malları dünyada rekabetçi olacak size ne dolardan diye saçmalamaya başlamış, diyorlar..ben bilmiyorum yazıyorlar okuyoruz. Ve ekliyorlar, 6.85-7.20 arası maliyetlendiler mümkün değil aşağıya gelmesi...
Yani, oluyorsa bu iş böyle devam etsinler bence, bi 100 milyar dolar daha swapla/VİOPla yaratıp satsınlar piyasaya, ha eksi 50 milyar dolar ha eksi 150 milyar dolar, nassı olsa herkes aynı anda parasını çekmeyeceğine yine bankaya yatıracağına göre sorun yok demektir :) Güreşçinin devlet bankası yönetim kurulu üyesi olduğu ortamda sıkıntı olmaz, bi aldı mıydı doları kündeye.
Sanki herkes ultra trader, keyfinden dolar alıyor millet. Üç kuruş birikimini korumaya çalışıyor insancıklar.
Yalnız geçen gün Azerbaycan teşekkürünü dolar kurundan yapar mı demiştim.
Bugün de dikkat ettiyseniz, Azerbaycan bizim için Amerika 'ya atar yaptı. ( aslında kendisi için ya neyse )
Ermenistan nedeniyle Rusya' ya atar yaptı / yapıyor.
Şöyle düşününce Aliyev ile Reis 'in ortak noktası çok. Aralarında bir anlaşma olabilir, birisinin askere diğerinin paraya ihtiyacı var.
Ben şahsen oradan para geldiğine / geleceğine inanıyorum. Ha atla deve değil tabiki .
Evet Dimitris. Bakınız, şuradaki gibi:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28974&page=883
Elinizden geleni ardiniza komayin demesi icin, milletten calinmis 160 Milyar dolarin hangi ulke ve hesaplarda oldugunun gizli kalmasi gerekiyordu.
Simdi bu, bu calinan ganimeti, gizli tutacagini ve bir sekilde kullanabilecegini saniyordu.
Bence damat bu yuzden kayip.
Eninde Sonunda bu paranin ABD'nin kontrolune gececegini yeni fark etti.
Bu durumda yapacagi tek sey, ulkeyi sicak catismaya sokmak, ve bu ortamda secim mecim olmaz, dagilin len demek.
Necip turk milleti bunu yer mi ?
Yer yemez mi ?
18 yildir bu soygunu bilmiyormuydu ?
Bastan sona duzmece, yalanlarla dolu bir feto yalani olan Ergenekon davasinin savcisi benim demedimi ?
Tahmin ettiğim gibi hem AB hemde CAATSA yaptırımları beklentilerin aksine tırt çıktı. CAATSA tamamen askeri finansal hiçbir madde yok. Askeri kısmıda SSB yani Başkanlık düzeyinde. Milli Savunma Bakanlığı na uygulanan herhangi bir yaptırım yok. Arka kapı açık bırakılmış yani. ABD ile olan işlemlerde SSB ye bağlı işlerde lisans iptalleri can sıkıcı sadece. Hali hazırda çok sert örtülü bir ambargo vardı zaten.
Biden koltuğa oturduktan sonra görüşmeler başlar. S400 hikaye elbet:
Caatsa maatsa hikaye eksi rezerve bakmak lazım.
Hükümetin fecaat dış politikasını yıllarca eleştirdik haklı olarak. Fakat olaylar öyle bir yere geldiki bugün muhalefet başa geçse mevcut sorunlardan çok büyük tavizler veremez. Bunu anlamak lazım. Olay S400 ler falan değil elbet. S400 sadece kılıf oldu. Ha bu s400 alımı hatalıydı gerçeğini asla değiştirmez.
S400 olmasa, Suriye kuzeyi olur, Doğu Akdeniz olur, Karabağ olur, olur da olur.
S400 olmasaydı F35 lerin sorunsuz teslimatı yine olmayacaktı. Fırat'ın doğusuna operasyon başladığı gibi yine aynı şey olacaktı.
Artık yönetenlerin hatalarını vs yazmaktan gına geldi. Öyle yaptı böyle yaptı. Geçmişe dönük serzenişler hiçbir şey kazandırmıyor. Onca hata yapıldı halk cezasını keser dedik kesmedi kardeşim kesmedi ne yapalım.
Mevcut dış politika da ilk yapılması gereken İsrail ile bir an önce ilişkileri normalleştirmek. Çok geç kalındı. Bu hükümet ile olur mu bilmiyorum. Bazı adımlar atıyorlar bakalım.
Yine linç edenler çıkacaktır biliyorum canları sağolsun.
Ama mevcut durum da ciddi manada Beka problemlerimiz var. Bu beka problemlerini iktidar değişikliği ile çözülecek cinsten de değil. Ben olaya bu pencereden bakıyorum.Hiç bir iktidarın geri adım atamayacağı dış politika konularımız var.
Ha mevcut yönetimle bu süreçten sapa salim çıkabilir miyiz, inanın bilmiyorum.
Şimdi yine şöyle oldu böyle oldu bunun hatası şunun hatası yediler içtiler kendi bekaları,Müslüman Kardeşler vs yazanlar çıkacak. Baştan söylüyorum biliyoruz canım abim, biliyoruz canım kardeşim. Binlerce defa yazdık çizdik hep birlikte. Eleştirdik, şaşırdık, sinir krizleri geçirdik. Ama bundan sonra ne yapacağız, ne edeceğiz önemli olan bu. Öyle bir yere geldikti artık geçmişi eleştirmek çok boş.
Ülkemin adının İran, Kuzey Kore gibi ülkelerle birlikte anılmasından bende rahatsızım en az herkes kadar. Fakat bu algıyı değiştirmede sadece bizim politikamızı, düşüncemizi değiştirmemiz yeterli değil. Sonuna kadar haklarımız var, haklı güvenlik kaygılarımız var. Sadece biz değil Batı dünyası da fikrini, bize bakışını değiştirmeli. Esas mesele de bu zaten.
Hükümetler gelir geçer esas olan devlettir. Mevcut durumda dış politikadaki devletsel sorunlarımız hükümetsel sorunları çoktan aştı. Olası iktidar değişikliği mevcut dış politikadaki ana sorunlarımızı asla çözmeyecektir. Uzun soluklu zorlu bir mücadele var önümüzde. Kah bu iktidarla kah yeni gelecek olanlar ile. Milletçe, devletçe buna hazırlanmalıyız.
Sayın Tospa,
hepsine katılıyorum bir şey hariç...
bu halk , darbeler dışında , iktidar değiştirmeyi biliyor. Bugüne kadar bu hep oldu.
"Olmuyor işte" demeyiniz, İstanbul,Ankara,İzmir, Adana, Antalya,Edirne vs.. son seçimler de, iktidarın , açık ara,
kaybettiğini ispatladı.
Gelecek, evet karanlık ama bu iktidarla zifiri karanlık..
İlk iş bu olmalı..
buraya yazmıştım, devlet üniversitesinde 8 aydır ek ders ödemelerimi alamıyordum.Bugün ayın 15i bilin bakalım ne oldu, maaşlarda yatmadı.Adamlar rektörlükle konuşun vs diyor, maaşın yatmamasının açıklaması bu mu.Daha büyük rezaletlere de hazırdım onun için ayın 15ine boş cüzdanla girmem hiç. Neyse ya bunlar gibi kallavi dolandırıcı bu ülkeye gelir mi bilemiyorum.
Hocam ek ders konusu bizde de pek parlak değil. Para var ama yatan yok. Bütçe kapanacak daha hala bir kuruş ek ders yatmadı. Haftada da 38 saat dersim var. Maaş konusuna gelince yıllar önce bizde de oldu aynı durum. Bir memurun iş güzarlığı, işi yetiştirememesi, ödeme emrinin gitmemesi çıktı sonuç. O zamanlar bizde rektörlüğe bağlı bir birimdik. Yine benzer bir durum vardır gün içinde hallolur, yarın yatırırlar.
Bir keresinde eczaneye gittim reçetem ile. Adam sağlık güvenceniz yok dedi. Devlet memuruyum nasıl olur dedim. Personel de akademik birime bakan memurlardan birinin hatası çıktı sonuç.
Acı ama oluyor böyle vakalar maalesef.
Arkadas, Ülkemin adının İran, Kuzey Kore gibi ülkelerle birlikte anılmasından bende rahatsızım en az herkes kadar.
diyor.
Is'te devletin batmasi budur.
Iran, bu kisitlar nedeniyle ABD'yi kiniyor.
Benim muttefikim diyor.
Bu konu artik, ABD'nin Turkiye'yi nereye koydugunun kararidir.
Bundan sonra, K.Kore ile China ile, Rusya ile ayni saftayiz.
Sonuclari tum yurttaslar icin cok aci olacak, islamcilar icin ise basari, onlar baska gezegende zaten.
ABD simdi Turkiye'yi o gezegene sutladi.
Bakin takip edin, ekonomik olarak, Ghana, Togo gibi ulkelerin ardina dusmus durumdayiz, artik, Guney Afrika Cumhuriyeti ile mukayese etmek yerine, Ghana ile mukayese edilecegiz.
Uzlasmaci olarak calisan bir arkadasim var,
O kadar dava halleti, kurus odeme yapilmadi, yapmis oldugu masraflar yanina kaldi.
Birakti isi yapmiyor artik.
ABD, kendi ulusuna bu kadar zarar veren birinin ipini neden cekmiyor.
Bence, o ulusu Islam'dan kurtarmanin en etkili yolu bu oldugunu fark etti.
Dedem bir din adamiydi benim, Osmanlinin son doneminde Universite okumus biriydi.
Bugun ben musluman bile degilim.
Bu surec devam ederse, 10 sene sonra Islamcilar azinliga duser.
Inancim o ki, millet bu dinden kurtulursa, bu dunya uzerinde bir insan oldugunu idrak edecek , kulluktan kurtulacak.
Enseyi karartmak yok.
Bir ülkenin en büyük zenginliği, insanlarının yetişmişliği dir. Adı geçen ülkelerin böyle bir avantajı yoktur.
Fakirliğimiz, asla söz konusu olamaz.
Düştüğümüz kuyudan çıkmak için , sadece anlayışı değiştirip gayrete gelmek yeterlidir.
Bunun örnekleri hem bizde hemde Dünya da yaşandı..
Kaldı ki, karşı taraf , bizim zamanında örnek almayı istediklerimiz.
Ülkenin kaynakları da yeterlidir.
ama önce hastalığı iyileştirmek lazımdır.
Bunu yaparken, vücudu zehirlemeden , doğru ilaçlarla yapmalıyız.
Mass tam 10.42 de yattı rektörlüğün sisteminde sorun cıkmış, artık ne oluyor bilmiyorum. Ek derslerimin belgeleri ise adamların eline 9 aralıkta geçmiş.Şubat ayına başlıyoruz diyor adam komedi gibi. Artık sıtkım sıyrıldı 3 kuruşa geçinmeye çalışanlarvar diye sürekli kafama kakılmasından.Hiçbir zaman haketmediğim hiçbir şeyi almadım bu devletten .Bilgisayar yazıcılarının toner lerini cebimizden karşılıyoruz bırak devleti tırtıklamayı. Neyse içi seni dışı beni yakar hesabı.
daha öncede çok oldu hatta en son hatırladığım gençlik sporun maaşları yatmadı aklı havalarda mutemetlerden kaynaklanan bir durum çıkıyor genelde. bazende kurumun çalıştığı devlet bankasının aktarmayı unutmasından yada kurumun maaş hesaplarının yattığı bankanın unutkanlığından kaynaklanıyor ben 2 şer maaş yatıran kurumlar bile bilirim. uyanık memurlarda hemen hesapları sıfırlamışlardı sanki banka veya kurum bunu fark edip almayacakmış gibi