başlangıç bu olabilirmi??? acaba başladıkmı???
üç soru işareti kodum dikkatli ve müteyakız olalım, alıntılar sizler için,
ya şimdi kuzu kuzu, yada 21 şubattan itibaren 21 marta kadar tam 5 hafta güm güm güm
Printable View
başlangıç bu olabilirmi??? acaba başladıkmı???
üç soru işareti kodum dikkatli ve müteyakız olalım, alıntılar sizler için,
ya şimdi kuzu kuzu, yada 21 şubattan itibaren 21 marta kadar tam 5 hafta güm güm güm
malum biz zamanda sp 500 den gidiyoruz,
60 hafta bütününde iki şey gerçekledik, bakz bu topik ve xxx lı topik indregandi argumanları,..
1.c>1813.9
2.18 ekimden itaberen agresif tezimiz USDTRY için c>12 yaptı,...
bunlar
bunları gerçekledik ancak borsada gıbraşmalar var, badem_süper nato kapışmaları,
siyasette akoğlan-baydın tayfası,
rahat durmuyorlar, bildiğimiz bir borsa değil de bir inatlaşma daha çok,..mütemadiyen böyle,...
bunlar için bir ilahi adalet sunumu gerekiyor, gloabal reset tarzında,...sanmam abede yenilene kadar borsasını yukarıya gazlayacaktır, ama en azından bir realize,
malum whats gurupları falan filan alaylarına tümenlerine
panic on the way tarzında yada küskü
zamanı bekleyeceğiz, yazdıklarımızı,
''ya ya da'' tarzında
ya: 18 ekimden itibaren 17 hafta ki içindeyiz, devam ediyoruz, bu realize acaba ??? o mu ?
yada: 21 şubattan itibaren 5 hafta, 18 ekime direndiler mesal ama 21 şubattan itibaren 5 hafta, çok agresif güm, gümgüm, güm tarzında,
benimki malum farenin kulağı kemirmesi gibi,
yazıyorum ama kimse fark etmiyor,...
şimdi bu kısa özet sonrası diğer enstantaneler
https://i.hizliresim.com/afv2svy.png
bunda nihatetinde bir kırmızı geldi, yeşil gelene kadar kırmızı devam
18 ekimden başlayan 17 hafta sp 500 e çakarsa 21 subattan itibaren USDTRY de de 5 hafta realize beklerim,
bkz sayfa 74
or
18 ekimden itibaren 17 haftaya sp 500 direnirse 21 şubattan itibaren sp 500 e çakarım,..
kısaca, herkesin anlayacağı dilden
alıntılarda ne olamadı borsa tarafı, niye olmadı badem biden inatlaşması yüzünden,
sırada kim war borsa,
.....2 x 2 = ???
short manasında dikkatli olalım, seviye geçildi çünkü,
1813.9 +333.81=2147.71
333.81/3=111.27
1813.91+111.27=1925.17 geçildi
1925.17+111.27=2036.44 geçildi
2036.44+111.27=???
kaldıki bu olanlar 1480.09+111.2=1813.9 üstüne gelişiyor, ve hareket durulmayarak 2x yapmak istiyor ki, o da
1480.09+333.81+333.81=2147.71 demek yani
c>2147.71 demek
ben buna c>2147.71 re ihtimal vermemiştim ama çok yaklaşma olabilir demiştim,.. zamana bakalım ve temkinli olalım,..
o nedenle
https://i.hizliresim.com/5xl1gdb.png
o yüzden buraya bakınca çekinir ve korkar oldum,..bu grafiğin oturması için kuvvetli çıkan USD nin aynı şekilde kuvveti düşmesi gerekli ki, USD bazlı grafiğe üşüşen kalpazanlardan kurtulalım
kısaca temkinli olalım
11+12+12+8+17=60 hafta zaman analiznde
bütünü short diyerek(bkz bu topik başı ve xxx lı topik te ilk yazışlarım) bunun tersinde USDTRY yi tutursakta keza borsa rakamında c>1813.9 la hedefi tuttursakta,
18 ekim den itibaren USDtry ye agresif long aldık ama esas yazdığımız bunun tersine olan borsa tarafı için agersif short henüz alamadık,..dolaysıyla
2 x 2 =??? dan rakamlar eşliğinde devam ediyoruz
sayın osmantt açık söylemek gerekirse bende endişeliyim,...
1480.09+333.81=1813.9 birinci
1813.9+333.81=2147.71 ikinci (henüz görmedik, xu030 unda görmesi gerekir)
dersek bana üçüncüyü, yani
2147.71+333.81= 2481.52 olur mu ??? diyorsun, olur mu buna cevap veremem, ''ama benim düşüncem araya bir ayı almadan üçüncünün olmayacağı C < 1813.9 A DOĞRU GERİ DÖNECEĞİMİZ yönündeydi malum,
şimdi oraya ikinciye çok yaklaştık C > 2147.71 den duruma bakarsak,
2147.71-2048.87=98.84 KALMIŞ, DAHA VAR....
ama
bende sizin gibi endişeliyim ve o nedenle durumu saptamak için 2x2= ??? yazmıştım,..
burada şu var sayın osmantt,
benim analizlere göre verilmiş sadakamız varmış, o pazartesi erken saatte xbankı yukarıya çok sert aldılar ve durum c>1925.17 olmuştu, devamında c>2036.44 oldu,
ve son kale 2147.71 kaldı bu aynı zamanda üçüncü dediğimiz yer,
evet ben analizimi yaptım 2021 ocak ayından itibaren ve 60 hafta bütünü short dedim, short kriter c>1813.9 dedim,
ancak 60 haftanın 18 ekimde başlayacak son 17 haftası için agresif short dedim,
gelişmeler baktığımızda:
18 ekimde başlayan son 17 hafta agresifte USD için analizimiz tamam oldu, agresif hareket var,
18 ekimde başlayan son 17 hafta agresifte c>1813.9 short kriterimiz tamam oldu, bu değer görüldü ve dediğimiz gibi c> oldu,
18 ekimde başlayan son 17 hafta agresifte USD nin ters bacağı olan borsa tarafında yani c>1813.9 üstüne c>1925.17 için yanıldık, x bank öncülüğünde tek günle aşım oldu
18 ekimden başlayan son 17 hafta agresifte 18 ekimden önce c>1813.9 görmeliydik(11+12+12+8+17=60 ta en geç 8 yazan haftalar içinde), bunu 4 hafta gecikmeli olarak gördük, yanıldık
dolaysıyla analizlerim gereği herşeyden çnce kendime dürüstlük mertebesinde ben artık short yazmak durumundayım, çünkü fiyatlar c>1813.9 oldu ve gereçkledi,
nitekim kendim burada belrttiğim gibi 1950.00 den şubat vadede shorttum, pozisyonum 1/16 tıdır, c >2147.71 olursa 2/16 ya çıkarırım,
şimdi ben diyorumki madem ısrarcılar zamana göre bu ısrarcılar için son limitim 21sbat 21 mart arası 5 hafta dır,..shorttur,
bu shortta,
düşüncem try borsası, sp500, gram altın ve criptolar olarak shorttur,..güvensizlikte yine ons altının criptoya tercih edileceğini öngörüyorum,
bakınız mesaj 1088
ısrarcılığa bakalım şimdide
yani 18 ekim agresif piyasasında USD yi tuttururken, borsa tarafı yai ters bacak, tersine ters gelerek agresif ama short yerine agresif long ta(sayın karax ın sezinlemesi)
burada faiz çok önemli, bu borsa dediğimiz olayın bana göre tek ürktüğü ve korktuğu olgu faiz,
burada bizim faizden anladığımız elbbette FED faize bakış açısı,..ve bu ne zamandır değişmedi, korunuyor, o tarafta enflasyon artma eğiliminde ama faizler korunuyor, global enflasyon artıyor ama FED yine yerinde top saydırıyor faizlere dokunmuyor,
işte FED in sağladığı bu görece dingin ortamda arjantinin peşi sıra gelen Arjantinden sonra topun ağzında olan ve dillendirilen, MB kasasını boşaltan TR ekonomisi;
Tr ekonomisi son güncelde FED tarafı faizde sabitken ''iki değişkeninden birini düşürdü-faiz, diğerini ise dalgalanmaya bıraktı -USDTRY ve bence de içine düştüğü bu cenderede en doğru olanını yaptı, daha doğrusu yok çünkü tarraklara gelmiş bir ekonominin elinde fazlada bir seçenek yok kalmamış,
zaten dalgalı kur rejimi uyguluyorum öyleyse döviz dalgalansın dursun dedi, faizlerin ise tepesine bindi 2 ay üst üste bunu düşürdü,.piyasalar bir üçüncüsünün de olabileceğini yorumluyorlar malumunuz,..
bu durum içi piyasayı hareketlendirdi ve stoklar üretime kaydırıldı, yani misal 7 liradan stokladığın hammadde veya yarı mamülü işleyip eğer pazarın sabitse 13 usd den itelemen söz konusu, üstelik mırım kırın olursa pul olmuş emek girdisine istinaden iskanto yapabilirsin karşı tarafa, ne demek rekabetçisin de,...borsa hem bundan olumlu etkileniyor, hemde FED in faizde yerinde sayışına USD ye karşı ucuzum ucuz kaldım diye mala LONG tan Longtan vuruyor,..
demekki ucuz USD ile oluşturulmuş stoklar, pandemiden kurtulan ertelenmiş taleple yakılanana kadar ve FED den sıktınız baabında faiz artırım kararı yada bunun öncesinde bir yerlerde gevelenmesi gelene kadar işte burada duralım
ne zaman???
benim normal analizlerimde 18 ekimden itibaren shortum , short kriterimide görüp üstüne geçmişim (c>1813.9) ancak analizlerimde ki ısrar durumunu da göz önünde bulundurursak 21 şubat 21 marta arası en geç,..bu ertelenmiş short orada çalışabilir, tam 5 hafta ve sert şekilde,
bu sürede verdiğim değerler alt üst tür,..buradan önlemimzi alalım stoplarımızı kullanalım yada rverse olalım, terslerde kalmayalım,..pozlanmada portföyümüzü riske atarak pozlanmayalım lütfen,..
bakınız mesajlar
1130-1136
https://i.hizliresim.com/l7737eu.png
X30 günlükte son durum böyle. bence.
c>2147.71 için henüz short pozisyonu 2 lemek te kıçım yemiyor, 195000 de açtığım şubat vade short kontrata 1 kontrat şimdiden kaybettim ve zararda bununda ötesine geçtim, alıntıda her ne kadar c>2147.71 için ikinci desem de henüz ikinci short kontrat için sanki daha erken,..bazı şeyler eksik ve takvime yayılıyorlar
durumu alıntılarla tekrar saptayalım ve buna bir ilave yapalım,..
evet durumu bu şekilde saptamıştık, şimdi buna bir ilave yapalım, konu şu koyunun olmadığı yerde keçiye abdurahman çelebi derler,
evet yaşanan bu gelişme bir keçi arsızlığı, yani keçi piyasası,
kısaca 4 .alıntıda olan ''faiz'' vurgusu bu keçi piyasasının ana vurgusu ve bkz burada kendini buluyor,..
ABD'li banka yöneticileri enflasyon endişelerini dile getirdi -AA
ABD'li banka yöneticileri enflasyon endişelerini dile getirdi
WASHINGTON (AA) - ABD'nin büyük bankalarından Wells Fargo'nun Üst Yöneticisi Charlie Scharf, çoğu sektörde fiyatların önemli ölçüde yükseldiğini belirterek, ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonist endişeleri gidermek için daha hızlı hareket etmesinin gerekebileceğini ifade etti.
Scharf, Goldman Sachs ABD Finansal Hizmetler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çoğu endüstride girdi fiyatlarının önemli ölçüde yükseldiğini dile getiren Scharf, iş gücü sıkıntısı ve ücret artışlarının "son derece gerçek" olduğunu söyledi.
Scharf, enflasyonun "çok gerçek" olduğunu vurgulayarak, Fed'in daha hızlı hareket etmesi gerekebileceğini kaydetti.
- Enflasyonun bir süre daha yüksek olması beklentisi
Goldman Sachs Üst Yöneticisi David Solomon da CNBC'ye verdiği röportajda, enflasyonun bir dönem daha yüksek olmasını beklediğini aktardı.
Enflasyonun bir süreliğine trendin üzerinde devam etmesi yönünde makul bir risk olduğuna işaret eden Solomon, dikkatli olunması ve risklerin uygun şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
Solomon, küresel finans piyasalarındaki belirsizliğe işaret ederek, "Hala salgından tamamen çıkmış değiliz. Bundan kaynaklanan bir belirsizlik var ve bu belirsizlik ekonomik aktiviteyi etkileyecek." değerlendirmesinde bulundu.
Gelecek birkaç yıl içinde hisse senetlerinde daha düşük getiri beklediğini de belirten Solomon, "Gelecek birkaç yıl içinde hisse senetlerinde ve diğer birçok varlıkta son birkaç yılda gördüğümüz aynı getiri oranlarını görmeyeceğimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
ABD'de enflasyon ekimde yıllık bazda yüzde 6,2 ile 31 yılın en yüksek artışını göstermişti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
aynen,..öteden beri ve hafta sonu yazdığımız üzere FED in pozisyonunda sabit oluşuna iki değişkeninden birini tercih ederek TR MB nin mecburi faiz indirişi, bulunmaz bir fırsat yaratmışa benziyor ve ekonomide türbülansa giren TR de borsa rekorlara doymuyor,..USD yükseliyor borsa yükseliyor çünkü faiz abede faizleri sabit ve bu sabitliğe TR de faizlerini aşağı bastı, bu durum faziden çıkan kaçan paranın iskantolardan USD de ve borsada mala vurmasına neden oldu, şuursuzluk had safha ya vardı,
böyle bir serüven ancak batan gemilerde yaşanır,