3.31x138.116.902 =457.166.945,62/21.76=21.009.510 lot
Bu hukuk mücadelesinin bedeli bugün belirlenen fiyat geçerli olursa,
Printable View
3.31x138.116.902 =457.166.945,62/21.76=21.009.510 lot
Bu hukuk mücadelesinin bedeli bugün belirlenen fiyat geçerli olursa,
Hiçbir hikayesi olmayan , cart furt hisseler bile ara sýra bir nefes aldýrýyor. Aylar önce 33 olan hisse artýk yeter ya biraz çýk þöyle 23-27 bandýna. Yeter da
Anlýk 18.83. gedik iyi alýyor umarým çorba parasý için deðildir. Boyke göstere göstere alým fýrsatý vererek gidince genelde geri geliyor. Ýns bu kez farklý olur da baþlarýz. Havalar da soguyor
CANTE.NSE (Yýldýz Pazar), Alýcý Üye: HLY Satýcý Üye: HLY (Fiyat: 21,76 TL , Miktar: 138.116.902 adet). Ýþlem gerçekleþtirilmiþtir.
Genel BÝLGÝ mahiyetinde...
CANTE'nin sahip olduðu linyit havzasýnýn ortalama kalorifik deðeri 3.400 kcal. Mesela PRKME'nin Konya Ilgýn'da yapmayý planladýðý santral için kullanacaðý kömür havzasýnýn ortalama deðeri 2.079 kcal...Buna raðmen adamlar yatýrým planlamasý yapýyorlar hem de bunun için ciddi bir bütçeyi gözden çýkarmak pahasýna...Neden ?
Çünkü TR'nin yýllýk enerji açýðý 2 GWh seviyesinde ve bu açýk týrýþkadan kapasiteye sahip GES, RES gibi oldukça maliyetli ve mevcut faiz seviyelerinden geri dönüþümü artýk iyice zorlaþan yatýrýmlarla kapanacak bir açýk deðil...Tahsisli hikayesinin sona ermesi ile birlikte oluþan konjonktürde tüm yatýrýmlarý bitmiþ, para basmaya hazýr bir þirketiniz olsa siz ne yapardýnýz ? Böyle bir þirketi elden çýkarýr mýsýnýz mesela ?Alýntý:
Türkiye elektrik üretim sektöründe son 3-4 yýlda hayata geçirilen yatýrýmlarýn önemli bir kýsmý verilen teþviklerin de etkisiyle yenilenebilir enerji kaynaklarýna dayalý olarak gerçekleþmiþ olup, son dönemde hem küresel ölçekte, hem de ülkemizde yaþanan enerji arz sorunlarý, enerji üretimi için kullanýlacak kaynak çeþitliliðinin arttýrýlmasýnýn yaný sýra, emre amadeliði yüksek ve güvenilir baz yük santrallerine sahip olmanýn önemini bir kez daha ortaya koymuþtur. Bu çerçevede, birçok ülke yaþanan geliþmeler karþýsýnda enerji politikalarýný gözden geçirmekte olup, yerli fosil yakýtlar arasýnda önemli bir yer tutan linyit sahalarýnýn deðerlendirilmesinin ülkemizin ulusal enerji politikasý için önemini koruduðu deðerlendirilmektedir. Türkiye Ulusal Enerji Planý’na göre 2030 yýlýna kadar 1,7 GW kurulu güce sahip yerli kömür santralinin devreye alýnacaðý öngörülmekte olup, 2053 yýlýna kadar kömür santrallerinden saðlanan elektrik üretiminin azalarak devam etmesi beklenmektedir.
Bu sorulara vereceðiniz kiþisel cevaplara göre bir yatýrým stratejisi belirlemekte fayda var diye düþünüyorum.
Saygý ve hürmetlerimle
Dokta son zamanlarda iyi direniyordu ama borcu azalmadigi için iyi düþtü bugün. Demek ki borcsuzluk önemli eðer cante dediðiniz gibi borçsuz ve önemli deðerlere sahiipse borsa zararimizi buradan çýkartabiliriz :)
Bakalým Global ve TEB ne zaman devreye girecek. Böyle hisseleri hiç kaçýrmaz o malum abimiz...:p Zaten onun gibi 2-3 yatýrýmcý gelse Muratçýðýmýn anahtarýný elinden alýr, da genelde ayný masada raký içenler birbirine yapmaz bunu. Pasta büyükse ayrý konu tabi...Yakýnda anlarýz...:rules:
Kabaca 390 milyon lot. O malum 200 küsur milyon lotu alanlarýn ellerinde daha öncesinden olan (MKK tablosundan kabataslak çýkardýðým) 75-80 milyon lotu da eklersek fiili dolaþýmýn neredeyse % 80'i ellerinde.Alýntý:
CAN2 TERMIK'in çýkarýlmýþ sermayesinin 800.000.000 TL'den 938.116.902,57 TL'ye yükseltilmesi iþlemleri gerçekleþtirilmiþ olduðundan 10.11.2023 tarihinden itibaren BIST Pay Endekslerinin hesaplanmasýnda, þirketin paylarýnýn sayýsý 938.116.902,57 fiili dolaþýmdaki pay oraný %42 olarak dikkate alýnacaktýr.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1216224
https://i.hizliresim.com/kvy0jtc.PNG
Ara trend...Mantýklý.
Kýrmasi lazým bence ustadim artýk..he kýramadi aþaðý düþüyor bahanesi ile baya malda toplarlar sanki..
Son yaþananlardan sonra (U50'de) olmasýna raðmen bazý aracý kurumlardaki CANTE teminat oraný %25'lere kadar düþmüþtü. Bunlardan bir kýsmý tahsisli belirsizliðinin sona ermesi ile birlikte revizyona gidecektir diye deðerlendirmekteyim. Gayet tabiki böyle bir geliþme yeni yatýrýmcýlarýn gelmesini teþvik edecektir.
Klasik algoritmalarýn miadý olmak üzere... Adamlarýn ellerinde derinlik ve gerçekleþen iþlemleri ayný anda (bildiðin kamera sistemi ile) gözlemleyip eþ zamanlý olarak nöral að üzerinden rakiplerinin portföylerini check eden bir çeþit TensorFlow yapay zeka modülü var.
Kredide yakalanýrsan ham diye yerler...
Sayýn hissedarx iyi aksamlar..bugün endex kötü olmasýna raðmen cante hareket etti..
Nedir yorumunuz..?
Teþekkür ederim
Açýk söylemek gerekirse bugünkü iþlemler tam anlamýyla sýra dýþý idi. Ellerinde inanýlmaz geliþmiþ bir yazýlým var. Özellikle BOFA ve Yapý Kredi'dekine hayran kaldýk. Seans sonuna doðru kredili iþlem yapanlarý resmen patlattýlar ve en düþükten sattýrýp karanlýkta 12 kademe yukarýdan kapattýlar. Yarýn yüksek açýlýþ yaparlar ise açýktan alanlara iyi mal döktürmüþ olurlar. A1 Capital ekibi bunlar, geride bol bol analizini yapmýþtýk...Seans içi kýsa vadeli indikatörler ile "kredili" iþlem yapan var ise aman deyim, dikkat edin. Biz epeydir bu iþleri býraktýk zaten. 1-2 tokat yedikten sonra...:)
Uzuncular için sýkýntý yok. Ana ve ara trendlerimiz; en önemlisi hedefimiz belli...
Saygý ve hürmetlerimle
Su akar yolunu bulur. Burada yazýlanlar ne kadar doðru veya yanlýþ olsa da hisse fiyatýna etki etmesi imkansýz. Ne olacaðýný görmek istiyorsanýz, oturup bekleyeceksiniz benim gibi... :wave:
30 altý yakýþmýyor sana... Simit+çay 30 TL olmuþ cantecim. Ama güzel gidiyosun iki gündür aferin
Yýllýk açýðý 3.434 MW ancak kapatabiliyoruz. Elektrik þarj istasyonlarý giderek artmakta. Sadece o da deðil (yapay zeka ve ona dayalý akýllý sistemlerdeki artýþa paralel) elektriðe dayalý ürünlerde de ciddi artýþ var. Özelleþtirme kapsamýnda 1-2 termik santral daha var. Mesela hemen dibimizdeki Çan 18 Mart...320 MWh kurulu güce sahip ve linyit rezervleri bizim saha ile çakýþýyor. Eski de deðil...Alýntý:
TEÝAÞ Yük Tevzi Bilgi Sistemi verilerine göre, 2023 Eylül ayý itibarýyla sektördeki toplam kurulu güç geçtiðimiz yýlýn ayný dönemi ile karþýlaþtýrýldýðýnda (kapasitesi düþürülen ve kapatýlan santraller dikkate alýndýktan sonra) net 3.434 MW’lýk artýþla 105.727 MW olarak gerçekleþmiþtir. .
Yapýlacak en mantýklý yeni yatýrým kesinlikle böyle bir þey olmalý. Yaptýðýn, bildiðin iþin devamý olmalý. Danýþtay üyelerinin tamamý sayýn Erdoðan zamanýnda göreve geldi. Yani belkide...:p
.
Þöyle bir soru da mantýklý: ODAS ballý bir müþteri buldu ise CANTE'yi satýp 18 Mart'ý alýr mý ?
.
--malda yakalanýp üste kredili mal alarak iyice zarara batmýþlarýn hayalleri büyük olur...bu bir savunma mekanizmasýdýr...Allah kolaylýk versin diyelim..
https://i.hizliresim.com/qj5z22z.PNG
Hisselerden bir kýsmý kimde belli oldu..:p
Üstadým bir þey anlamadým grafikten..özür dilerek yardým istesek senden? Ne diyor bu grafik
Burak Altay'a ödeme yapýlmýþ (bprç komple kapatýlmýþ) cante almýþmýdýr o para ile ? belki de gidip kendine villa almýþtýr ! belki de %45 faizle mevduata baðlamýþtýr [emoji846]
Teþekkürler.. herkese iyi pazarlar dilerim...
.......kömür...................................... ............................1kw nýn
.....maliyeti........ciro.......ciroya oraný....üretim.......PTF.....satýþ fiyatý
1.ç=229.873.....1.226.359....%18.74.....365.901... 2.786...33.5
2.ç=199.543........926.934....%21.52.....435.886.. ..1.768...21.2
3.ç=441.666......1.335.829...%33.06.....502.591... .2.079....26.5
Bir sürü anlamadýðý rakam...Sorsan dekapaj maliyeti bunun neresinde bilmez...:)
Maliyeti geçtim Dekapaj ne onu bilmez...:)
TFRS ile Vergi dairesine bildirim standartlarýný bilmediði gibi...
Geride bir yerdeki mesajýnda bu niye böyle diye sormuþ bir de...:)
SANTRAL'de kullanýlan jeneratörü, kazaný Santral zanneden birine ne anlatýlabilir ki ?
Kafana göre takýl...Saldým seni...:)
Bilindiði üzere grubumuzun enerji alanýndaki toplam üretim portföyümüzün %70'ine kadar olan kýsmýný 2018 itibariyle yerli kömür termik santrali oluþturacaktýr.
Bu çerçevede, 2017/11070 Sayýlý Bakanlar Kurulu Kararý ile onaylanan ve 2 Aralýk 2017 Tarihli ve 30258 Sayýlý Resmî Gazete'de yayýnlanan Yerli Kömür Yakýtlý Elektrik Üretim Santrallerinden Elektrik Enerjisi Temini Hakkýndaki söz konusu karar sayesinde Grubun elektrik üretim gelirlerinde 2018 yýlýndan geçerli olmak üzere 7 yýl süre ile asgari bir gelir garantisi saðlanacaktýr.
Ayrýca ithal kömür santralleri de yerli kömür kullandýðý ölçüde 7 sene boyunca orantýsal olarak bu teþvikten faydalanabilecektir.
13.11.2014 tarihinde yaptýðýmýz özel durum açýklamasýnda da belirtildiði üzere Çan ve yakýn çevresini kömür tedarik merkezi olarak tayin edip, bölgede bir hub oluþturma stratejimizle uyumlu bir geliþmedir.
Kamuoyuna Saygýyla Duyurulur.
https://www.odasenerji.com.tr/tr/yat...iskileri/#null
--bu sene süre doluyor...nasýl etkilenecek?
Ülkemizde kömür yakýtlý elektrik üretim tesislerine destek saðlamak
için getirilen yöntemlerden birisi de EÜAÞ’ýn yerli kömür yakýtlý ve yerli-ithal kömür karýþýmýný yakýt olarak kullanan üretim tesislerinden doðrudan
elektrik satýn almasý þeklinde olmaktadýr. Bu yöntemde her yýl bir sonraki
yýl satýn alýnmak üzere piyasa fiyatýndan fazla bir fiyatla belli oranda elektrik EÜAÞ tarafýndan satýn alýnmakta ve böylece bu tür santrallara hem
üretim hem de fiyat garantisi verilmiþ olmaktadýr.
2021 yýlý için açýlan ihale ile 27,148 milyar kWh yerli kömür yakýtlý
üretim tesislerinden, 1,713 milyar kWh yerli-ithal kömür karýþýmý yakan
elektrik üretim tesislerinden olmak üzere toplam 28,862 milyar kWh elektrik alýmý için ihale açýlmýþtýr. Bu ihalede fiyat belli olup MWh baþýna en
yüksek 55 ABD dolarý, en düþük de 50 ABD dolarý þeklindedir.
Satýn alýnacak miktar 2020 yýlý yerli kömür yakýtlý elektrik üretim tesislerinin 2020 yýlýnda ürettiði elektriðin yaklaþýk %70’i oranýnda olmaktadýr. Yani fiilen yerli kömür ile elektrik üreticilerinin tesislerinin üretiminin
üçte ikisine devlet alým garantisi vermektedir.
2020 yýlý elektrik piyasasý ortalama satýþ fiyatý 278,72 TL/MWh olmuþtur. 2021 yýlýnýn ilk 2 ayýnda da fiyatlar yaklaþýk ayný seviyededir. ABD
dolarý olarak bu rakam 37,16 $/MWh olmaktadýr (Kur:1$=7,5 TL). Yani
Devlet bu tip santralarda üretilen elektriði piyasa fiyatýnýn %48 ila %34
• 77 •
fazlasý bir fiyatla satýn almaktadýr. TL olarak satýn alma fiyatý 37,5 krþ/kWh
ile 41,25 krþ/KWh olmaktadýr. EÜAÞ’ýn toptan elektrik satýþ 2021 ilk dönem tarifesinin 20,50 krþ/kWh olduðu dikkate alýnýr ise verilen bu desteðin büyüklüðü daha fazla görülecektir. TL/dolar kuru deðiþimine uygun
olarak bu desteðin TL bazýnda artýp azalacaðý dikkate alýnmakla beraber
piyasa fiyatlarýnýn dolar bazýnda artmasý durumunda bu destek fiyatlarýnýn da yükseleceðini öngörmek yanýltýcý olmayacaktýr. Elektrik üreticilerini
çeþitli þekillerde desteklemeyi amaç olarak gören bugünkü yöneticiler
yurttaþlarýn vergileri ile ödedikleri bu destekleri tüketici tarifelerinde
göstermeyerek bir nevi gözden saklama politikasý uygulamaktadýrlar.
EMO Daimi Enerji Komisyonu Raporu
.................................9 AYLIK ÜRETÝM...........CÝRO
izdemir=Toplam Üretim: 2.045.747,44 MWh.... 4.341,0
çan-2..=Toplam Üretim: 1.304.378,58 MWh..... 3.495,7
9 aylýk PTF ise 2208
ÝZDEMÝR de EÜAÞ ye teþvikli satýþ yok ya da çok az olduðu için mi..MWh i 2.120 tl iken (PTF ye yakýn) CANTE de 2.679 TL??...
.... Fiyat güncelleme formülü 2020 yýlbaþýndan
itibaren TÜFE ve ÜFE’nin yaný sýra ABD dolarý kurunu da içerecek þekilde
deðiþtirilmiþ ve ayrýca fiyatlar 5–5,5 dolar-sent/kWh aralýðý ile sýnýrlandýrýlmýþtýr.
• 2021 yýlýnýn ikinci yarýsýnda ve özellikle son üç ayda PTF’nin çok yüksek düzeyde
gerçekleþmesi nedeniyle sabit alým fiyatý ile PTF arasýndaki fark azalmýþtýr. Bu
eðilimin 2022 yýlýnda da devam edeceði hatta sabit alým fiyatýnýn PTF’nin altýnda
kalabileceði öngörüsü nedeniyle þirketler EÜAÞ’nin 2022 yýlý duyurusuna olumlu
cevap vermemiþ, baþvuruda bulunmamýþlardýr. 2023 yýlý için de ayný durum
yaþanmýþtýr.
https://www.mmo.org.tr/sites/default...s%202023_A.pdf
CANTE nin üretime göre cirosunun daha yüksek olmasýnýn sebebi...kapasite mekanizmasý nedeniyle ilave ödeme midir?
https://i.hizliresim.com/oceaiy7.png
yerli kömür santrallerine verilen alým garantisi, 2022 ve 2023 yýllarýnda fiyatlarýn yükselmesi ve fiyat deðerlerinin (en yüksek 55 ABD dolarý, en düþük de 50 ABD dolarý) piyasa fiyatýnýn altýnda kalmasý nedeniyle 2021 yýlý sonrasý kendiliðinden sonlanmýþ...
ÝZDEMÝR CANTE arasýndaki fiyat farký nýn büyük kýsmý kapasite mekanizmasýndan geliyor olabilir ... ithal kömürlü santraller faydalanmýyor...
https://i.hizliresim.com/egka7gc.png
--güzel bir soru....