Yabancı lar hisse alıyor.2023 e kadar yükseliş var borsada.
PPZ fonunda blokeli 100 adet demek ne demek henüz işlem olmadı beklemede mı demek yoksa olmadı bir daha dene demek mi bilen var mı
Yurt içi veya yurt dışı temettü gelirinde emekliler için istisnalar varmı?
PPZ fonunda satım yapılınca 13:30 dan sonra mı hesaba yatıyor
Biraz da usuleten oran paylasin da biribileri gicirdamasin :)
Syg,
Odea USD 1.5% Piyasada daha üstü yokmuş diyo :)
Yani bir sene bekliyip 100 dolara 1 dolar Alican.O sirada bir suru firsat kacacak.[emoji39]
gittiğim bir köfteci var
10 sene önce köfte pahalı geliyorsa diye tavuk ızgara koymuştu menüye
köfte'nin yarı fiyatı idi,
10 sene aradan sonra dün baktım köfte ve tavuk ızgara kafa kafaya aynı neredeyse.
ÖSB - 91 gün
% 23.50
ytd.
syg,
Peki size 2 dolar verse senede Schrödinger'in kedisi mesela genede ona borc verirmisiniz[emoji39]
Arkadaşlar elimde biraz n kolay bono var günlük vadelide, işlem günlerinde her gün al sat yapmam gerekir mi acaba, oran ve stopaj değişmediği sürece, yoksa hiç dokunmasamda ana para nın üzerine günlük getiriyi ekleyip, son ana toplam üzerindenmi vadelendiriyor yoksa ilk yatırdığım ana bakiye üzerindenmi vadelendiriyor her gün. Bunu bakıp deneyimleyen oldumu acaba hangisi geçerli?
Şu an doları mevduatta tutma sebebim borç verip para kazanmak değil.
Vadesizde durup hiç kazanamayacağına 3-5 de olsa sakız parası gelsin maksat. Borsa istediğim yere düşerse vadesini bozmak için hiç çekinmem. 1%/12 gelse nee gelmese ne.
Kediye köpeğe borç vermem ama çok beslerim. Bizim sitede var bir tane her gün besliyorum. Acayip sevimli hayvanlar. Schrödinger'in mi yok sa Schneider'in mi bilmiyorum. Bence sahipsiz.
Kedi hem ölü hem yaşıyor.ama sen baktiginda yaşıyor ve dolar da yaşıyor.bakmadiginda yok .genede emanet edermisin ?yavas yavas kuantum mekanigine gecelim faizde bir sonuc alamiyacagiz[emoji56]
Dudu bu isleri iyi bilir avusturyali oldugu icin[emoji39]
Powell ne diyor dinleyin dostlar.
Margarinle işiniz olmasın...
Güvercin Fed yine şahlandırdı piyasaları. Dolarlar elde kaldık :(
Dedik size kediye verin dolarları diye.Dudu tanıyor o kediyi.bi cacik olmaz demisti zaten[emoji39]
Bir alışveriş sitesinin bannerında 5 lt sızma zeytinyağı 99.90 diye reklam var
Ayçiçek fiyatı belli iken bu nasıl oluyor
10 numara motor yağıdır o. Gerçi onun fiyatı da çok arttı.
Yıllık ortalama %40 reel getiri ise çok iyi ama ben enflasyondan arindirildigini düşünmüyorum. Eğer reel getiri değil ise geçmişte enflasyon yüksek olduğundan 1986'dan itibaren bakmak çok anlamlı olmaz çünkü 90 li yıllarda enflasyon da çok yüksekti. Son 20 yıl daha iyi bir fikir verebilir.
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün 182 günlük bina aldım aktifbanktan stopajı detayda ve hesaplama dökümünde yüzde 5 olarak hesaplıyor ve yazıyor oysa yüzde 3 olması gerekmiyor muydu anlamadım.
1986’da BİST-100 endeksi 1 civarı görünüyor. Her sene %40 getiri vermiş olsaydı (1,4)^35 formülü ile şu an BİST-100 endeksi 130.161 olmalıydı. Ama sadece 1450 seviyesinde. Arkadaşımız bileşik faiz yerine basit faiz ile hesap yapmış. 90 kat sapma yaşamış. :) 35 yıllık ortalama yıllık getiri yaklaşık %23 çıkıyor.
Farketmez 182 gün olduğu için yüzde 3 olmalıydı bence yanlışlık var