Reis çok zor duruma düşmüştü...
Yandaş medya 41 nci maddeyi özre dönüştürdü okus pokusla
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Reis çok zor duruma düşmüştü...
Yandaş medya 41 nci maddeyi özre dönüştürdü okus pokusla
Yani kırılgan besliye bakalım onların içinde de son dönemde açık ara en kötü performans bizde. Hem para birimi hem borsa olarak.
Tüm dünya bu derece zirvede iken hareket yapamıyoruz. Dünyada kriz olduğu zaman ne olacak halimiz?
Memedabi diyo ya sıfır la sıfır. Sıfır mı abey? Fabrikalar pangalar 80 milyon insan hepsi yalan dolan mi sıfır mı ederi?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar sert düştü. Cuma kapanış değerinde şu an. Şükür
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
memedabi
bi gram altin grafi asiver be bosladin mi altin isini.
250 liralardayken iyi asardin graflari
Abd büyükelçi görev süresi boyunca orada olacak derken gönderinde görelim mi demiş oluyor?
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
3d
Rusya devletine bağlı medya
ABD Dışişleri Bakanlığı: Büyükelçi görev süresi boyunca Türkiye'de olacak
https://tr.sputniknews.com/20211025/1050171802.html
Burası da daha normal bir diyalog olarak geldi bana
Her zamanki gibi sözümüzün arkasındayız, arkasında olacağız
Yarışmacı arkadaşlarla da iyi geçinmek ortak çıkarımızı koruyacağız...
ABD ile saat farkı iyi ki var yoksa endeks bu acıklama ile 1480 altı kapatırdı YTD
Dolarda bugün mezar taşı doji oldu. Dönüş formasyonudur.
ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 10 ülke büyükelçisinin tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türk hükümetine yaptığı ortak çağrının ardından Ankara ile Batı arasında yaşanan "istenmeyen kişi" krizi, büyükelçiliklerin Türkiye'nin iç işlerine karışmadığı taahhüdü sonrası yatıştı.
Önce öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın yapıldığı saatlerde önce ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından "ABD, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine riayet etmeyi teyit eder" açıklaması yapıldı. Aynı açıklamayı diğer büyükelçilikleri de art arda paylaştı.
Erdoğan da kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, "Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür" diyerek krizin yatıştığı mesajını verdi.
Peki krizin yatışması nasıl sağlandı?
Erdoğan, hafta sonu Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan büyükelçilerin "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini söylemiş ve bu açıklama Ankara'da yoğun bir mesaiye yol açmıştı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın bu açıklaması sırasında Güney Kore'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'la yüz yüze görüşmeyi ve büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmesi kararını kabine toplantısı sonrasına bırakmayı tercih etti.
DW Türkçe'nin edindiği bilgilere göre Erdoğan'ın talebine sıcak bakmayan Çavuşoğlu, Erdoğan'a "büyükelçiler 'istenmeyen kişi' ilan edilirse, ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım" mesajını iletti. Ancak Erdoğan'ın bu mesaja "Yapacak bir şey yok" yanıtı verdiği iddia ediliyor.
Büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmesinin Türkiye'nin önemli işbirliklerine zarar vereceğinden endişe eden AKP'li kurmayların ise Erdoğan'la temas kurup krizin çözümü için formül arayışına girdiği ifade ediliyor. Ardından Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri'nin devreye girdiği ve büyükelçiliklerin Türkiye'nin iç işlerine karışmamayı kabul etmelerinin sağlandığı belirtiliyor.
AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış
AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış
"Asıl Türkiye geri adım attı"
Türk tarafı büyükelçiliklerin bu açıklamasını bir çeşit "geri adım" olarak nitelendirildi. Peki gerçekte geri adım atan kim?
"İstenmeyen kişi" krizini büyük bir trafik kazası olarak nitelendiren AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'a göre bu kazada büyük kusur Erdoğan'da. Gelişmeleri DW Türkçe'ye değerlendiren Yakış, "Aslında geri adım atan Türkiye. Kriz çözüldü, ama kalıntıları ortada kalacak. Erdoğan'ın diplomasiyi bilmediğini bir kez daha gördük" dedi.
Büyükelçiliklerin Viyana Sözleşmesi'ne bağlılığını teyit etmesinden daha doğal bir şey olamayacağını ve bunun bir "geri adım" gibi görülemeyeceğini belirten Yakış, "Geri adım atan Türkiye'dir. Erdoğan, istenmeyen adam inadını kırmak durumunda kalmıştır. Türkiye'yi bundan böyle kurtaracak olan AİHM kararlarını uygulamak ve Kavala'yı, Demirtaş'ı serbest bırakmaktır" şeklinde konuştu.
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulamadıkça Avrupa Konseyi'nden gelecek baskılardan kurtulamayacağını söyledi. Bağcı, sözlerini "İstenmeyen adam krizinde hem Türkiye hem de 10 ülke geri adım attı. Krizi geçici olarak çözdüler, ama Ankara'nın bundan böyle Batı'yla işbirliğini sürdürmesi ortadaki güven bunalımını kaldıracak adımlar atmasına bağlı. Neden buna Kavala serbest bırakılarak başlanmıyor?" diye sürdürdü.
DW Türkçe.
Abi yapı kredi bankası 2 fk. 2 abi. Kağıt 2.5 lira, senelik kazancı 1.3 lira olacak bakın görün.
Bereket enerji batmış. Abi ya batmadı ise? 2 fk. 2 Abi 3 değil 5 7 10 12 20 30 değil 2 fk.
1, 2. 2. Sene 2.6 tl karın olacak.
Yani benim maliyetim 1 lira altı ama, hadi bugün aldın diyelim, abicim batmaz ise 2 sene sonra bugün ödediğin para cebinde.
Abi ben mi gerizekaliyim, insanlar mı kafayı yedi? Nasıl Abi. Halk anladık devlet batırdı. Hadi vakıf çöp. Akbank it si zayıf sistemi kesildi.
Boynuzlu Abi. En yüksek hacmi yapan araci kurum onda. En güçlü grubun komple maaşları onda. Ben anlamıyorum Abi. Ben bu borsa işini çok uğraştım kafayı uşuttum herhalde. Ne olacak Abi 1 lira olsun alayım mı diyorsunuz ne diyorsunuz beklenti ne ben anlamıyorum.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni dengede yabancı oyunda belirleyici değil . Bademlerde bankaları taşımıyor. Buna nedenle zorlamamak ve endeks yukarı giderken , gitme potansiyel olan hisselerde yer almak lazım. Tersi rüzgara karşı işemek oluyor.
Rasyolar ile ilgili bende aynı fikirdeyim. Bedavalar evet. Ama bizim fikrimizden ziyade tombul parmakların fikri daha önemli.
Benim ağırlık tupras da. Ykb 4. Kağıdım. Ama neden 1. Olmasın. Rasyo mösyö abi 2 sene 1 2 ben mi anlamıyorum kafa mı basmıyor yoksa bunlar bunu el altından topluyor tupras gibi uçuracak mi ne olacak bilemiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senelik 1.3 kar temettü olarak dağıtsın inansın yatırımcı
Toplama fikri bana mantıklı geliyor. Yabancı satışlarını peyderpey karşılıyorda olabilirler. Ama yukarı alıp yabancıya fazla para kaptırmamak için bunu yavaş yavaş belli fiyatlardan yapıyor olabilirler. Bu nedenle tüpraştaki gibi sert yükselişi görmeden bankalara girmek bana zaman kaybetmek gibi geliyor. Ama 1 sene öncesine kadar banka benim en çok alıp sattığım hisselerdi. Nerden nereye.
Şu an migros,petkim,bim ,sasa biraz da vestel taşıyorum.
Perinçek: Elçiler geri adım atmadı, bu ölümcül bir tuzak https://tr.sputniknews.com/20211025/1050172601.html
Reuters) - Sağlık Bakanı Hugo de Jonge Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin artan sayıda COVID-19 hastasıyla başa çıkmakta zorlanan hastaneler üzerindeki baskıyı azaltmak için yeni koronavirüs kısıtlamaları uygulayabileceğini söyledi. ~ Kış geliyor
Akşener: Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın Belediye Başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz hayır demeyiz
https://tr.sputniknews.com/20211025/1050170225.html
Faiz indirimi enerji turizm ulaşım kredi borcu yapılandırmasi ile alakalı olabilir mi gerçi borç çok ama yüzebildigi kadar yüzsun mantığı var gibi
Bundan sonra olabilecek üç seçenek var. Eriyen akp ye tekme atar bohçaci, gidişat düzelmezse yıkımın altında kalmak istemeyen akp li çözülmesi, RTE nin kaybedince tahmin edilemeyen sıkıntılı hareketleri.
RTE eğer seçimi kaybetmek istemeyen istemiyorsa ilk yapacağı tüm maaşlı kesime yüksek zam. Asgarî ücret te ilk ışıltı gözükür. 3600-3800 gibi bir rakam çıkarsa diğerleri de o kadar zam alır. En azından bundan daha iyisi mi gelecek algısına çalışır.
Üç gün önce Regal smart TV 43 inç aldım 2880 bugün 3850 olmuş aynı site ve satıcı da
Birde şu var dolara endeksli mal satışları ya peşin olur ya bir ay vade de 10 üzeri değeri ile satışı olur. Piyasa nakte baya sıkışacak.
Sağlam müşteri ise demir kg petrol ürünleri litresi yazılır fiyat yazmaz. Ödediği gün ki kur ile hesaplanır.
[QUOTE=nosfecagri;5576461]Abi yapı kredi bankası 2 fk. 2 abi. Kağıt 2.5 lira, senelik kazancı 1.3 lira olacak bakın görün.
Bereket enerji batmış. Abi ya batmadı ise? 2 fk. 2 Abi 3 değil 5 7 10 12 20 30 değil 2 fk.
1, 2. 2. Sene 2.6 tl karın olacak.
Yani benim maliyetim 1 lira altı ama, hadi bugün aldın diyelim, abicim batmaz ise 2 sene sonra bugün ödediğin para cebinde.
Abi ben mi gerizekaliyim, insanlar mı kafayı yedi? Nasıl Abi. Halk anladık devlet batırdı. Hadi vakıf çöp. Akbank it si zayıf sistemi kesildi.
Boynuzlu Abi. En yüksek hacmi yapan araci kurum onda. En güçlü grubun komple maaşları onda. Ben anlamıyorum Abi. Ben bu borsa işini çok uğraştım kafayı uşuttum herhalde. Ne olacak Abi 1 lira olsun alayım mı diyorsunuz ne diyorsunuz beklenti ne ben anlamıyorum.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/Q
Erdoğan'dan "Büyükelçi" açıklaması: Niyetimiz kriz çıkarmak değil
Devlet batırdı demişsiniz ama yönetime gelen bazı atanmislar devlet demek değildir. Devlet asla zarara ugratilmaz. Ugratandan tahsil eder. Devletin ne işi ne parası biter. Ha bu sene ha 10 sene sonra herkese fatura çıkar dayı.
Bugün böyle yarın başka olur herşey kayıt altında soran olur dayı...
Selamlar..
elinde türk lirası tutan var mı? bu sorunun cevabıyla banka kağıtlarının durumu aynı. ağzına kadar tl ile dolu kasalara kim yatırım yapsın.
enflasyonun tek haneye düşeceğini gördükleri an bankalar x3 yapar.
öte yandan dünyada "tüm' bankalar tarihi diplerindeler.
Günaydin arkadaşlar