An itibarıyla
Viking PD 125 milyon dolar
Dyoby 116 milyon dolar
Öylemi?!!!!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
An itibarıyla
Viking PD 125 milyon dolar
Dyoby 116 milyon dolar
Öylemi?!!!!!
Piyasa değeri 116..İsim hakkına 75 Milyon dolar istiyor.Küresel olarak en degerli isim hakkı/marka/bilinirlik ve bunun satışa etkisi Coca Cola...Piyasa değerinin %48ne tekabül ediyor.Kucuk şirketlerde genel kabul %15.Yani kendi elleriyle piyasa ederini ele vermişler.Altıda biri 75 Milyonsa...Şirket asgari 300Milyon dolar olmalı.Onlarca kişi emsal olmaması için bu isim hakkını şikayet ettiler.SPK bu değerleme ve hisse geri alımı yapmayan şikrketin tutarsızlıklarını soracaktır elbet.Vay uyanık Anadolu feraseti.Sırf bu Anadolu uyanıklığı genetiğine sahip Aile şirketlerine tilt oldum hep..ama bedava malıda götmemezlikten gelemiyoruz.Küresel vizyon verme çabası sergiliyen KY inanın bu mesai havasındaki idarecilerden daha ehliyetli.YTD.Naçizane.
Yanılmıyorsam pnsut ile aynı tarihte borçlanma aracı için Spk ya başvurmuştu pnsut aralık ayında onay aldı ama dyoby henüz onay alamadı. Muhtemelen bu borç para ile kalan isim hakkı parasını holdinge ödeyeceklerdi. Bakalım Spk onaylayacak mı? Yoksa dur bakalım o işler halka açık şirkette öyle kolay değil ne yapıyorsunuz siz mi diyecek?
İsim hakkı 75 milyon dolar + kdv(%18)=88.5 milyon dolar ve piyasa değeri 116 milyon dolar. Değerlemeyi yapan firma biraz daha zorlasaymış piyasa değeriyle eşitleyecekmiş. Bu rakamlar beni ikna etmiyor.
İsim hakkı satışı öncesinde tv ve afiş reklamları vermişlerdi, şimdi reklam neden verilmiyor. Yoksa reklamlar isim hakkı fiyatını yükseltmek ve raporu hazırlayanların elini ve rakamı güçlendirmek için mi verildi. Umarım SPK konuyu detaylı inceler ve gereği neyse yapar.
Değerli yatırımcılar.Her hissenin bir vakti vardır algısı sanırım hepimizde öğrenilmiş bir çaresizlik yaratıyor.Postmodern çağda algı gercekliğin önüne geçmiştir.Algı ile gerceğin savaşını yaşıyoruz.Ağlama duvarı değil..Şefaf idare edilen şirket çabası ile gerçeğin algiya galip gelmesi için uğraşıyoruz.Lutfen ufakta olsa yatırımcı olarak çabalarınızı ifade edin.Değerlemede şirketin 110 Milyon dolar olması komik ötesi.2019 da Filli boya Nippon gruba 428 Milyon dolara satıldı.Cirodan yola çıksak..Yılı 6 Milyar Ciro ile tamamlayacak şirketin net Kar Marjı % 10 olsa 60 TL.olması gerekir..Hadi F/K sı 5 olsun desen..Şu haliyle 30 TL.altında işlem görmemesi gerekir.Bakın beyler..Bu konuda tek başımada kalsam..Maniplasyon seviyesine ulasmış bu tutumla savaşacağım.Bu fitursuzluğu görüp..gormemezlikten gelinemez.Naçizane düsüncelerimdir.Herkese saygılar.
Tek kelime Terzico bu işi bilen kişi burda olmaması büyük kayıp y.t.d
[QUOTE=The Windwalker;6299126]Tek kelime Terzico bu işi bilen kişi burda olmaması büyük kayıp y.t.d[/QU
Sağ ol kardeş takdirin için teşekkür ederim İyi Aile Çocuğu yarımada nerede hangi delikte saklanıyor neden gelip burada yorum yapmıyor ne dediysek o kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir alsa tut tavsiyesi değildir Bu yazı ironidir bu yorum Sadece beni bağlar işine gelmeyen okumasın zaten daha yorum yapmayacağım Sadece bunu yazmasam olmazdı kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir al sat tut tavsiyesi değildir
Herkese iyi günler... Forum sayfalarıni.bir geçmişe yönelik tarayın dedim... ABD li şirketin yerli boya firmaları na göz dikti haberi konusunda dogrulari konuşan terzico yu gördüm...
Yanlış anlaşılmasın..tanımam etmem..hisseye de dün girdim daha..
Ama adam bu satış haberinin feyk olduğunu söylemiş zaten ..
Sonra ne olmuş..hisseyi 32.12 ye çekmişler..ardından 17.50 ...
hisseye alıcı çekmek için şahane bir haber...çok bir seyede gerek yok.. alıcı gelsin yeterli..sonra iki tavan..sonra taban Allah taban...
Neyse bende aldım bakalım.. 2023 ilk yarısı yaşar holding ten hakların yarışı daha alınacak .bir an önce alsınlar dolar yukselmeden bari..zaten tahvil ihracı da onun için galiba..bu civarlarda alımı bitirirlerse şahane olur..
Bilaco gelmedi bir filimler dönüyor dyo yaşar holdinge yüklü bir ısım haki ödedi .bunun ıcın zarar açıklarsa şaşırmam .
Hise de sanki onu fiyatlıyor gibi geliyor bana. Varmı fikri olan
Y.t.d
05.05.2023 Cuma günü MARKA DEVRI tamamlandı KAP ı geldi.Hayırlı olsun.
Yeni ve güçlü bir yükseliş .
Diyonun babaları nerde niye yorum yapmazlar sessizler neyi bekliyorlar markalaşmayımı bekliyorlar yorumlarından aydınlanıyorduk günlerimiz karanlık geçiyor yeter artık aydınlataçak babaları gôrmek istiyoruz
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Babalari yaptilar oğlan , elinde onca lotu tutan oğlanlar dilleri bir taraflarina kacti , daha cok beklerlerrrrr , kaşar(yasar) holding , adami boyle kasar yapar iste. Ellerinde hala o yuklu lot tutanlar ciksin yorum yapsin hadi goreyim ne diyipte kendilerini avutacaklar merak ediyorum.
Terki joe dyoby mı topluyor grand büyük bir oyuna kalkacaksa eğer terki joe gramda acımaz
Demli abi neredeydin. Seni özledik terzijo da yok grand da yok, eblek Dyo nun önüne buyuk takos koymuş.Eblek ne kendi kazanıyor nede kimseye kazandırmıyor .Almış milyonlarca malı ustüne yatmış bekliyor .Ne olacak ky cının hali demli abi
Bize ışık tut, bırseyler soyle.
Çok haklısın windwalker 😎 kardeşim.
Terki joe hala LasVegas da poker çeviriyor lakin rulette krupiye kızlara caka satayım derken ne var ne yok silkelemişler olacağı buydu. Biraz para bulursa dyoby yo kaldıracakmış. Duy da inanma. Grand desen işi gücü Fenerbahçe bu sene şampiyon olacak mı diye tartışıp mahallede ki kahvenin gassaraylılarıyla gazozuna pişpirik oynuyor. Geçenlerde kahveciye Dyoby nın açık renkleriyle boyatsana birader kahveyi demiş kahveci de 5 senedir dyoby yı karaladın durdun şimdi bu ne ayak dayı diye cevap vermiş. Eblek tarihi eser koleksiyonu yapar gibi babasından kalan dyobyların üstüne 5 bavul dolusu dyoby almış ( ilk borsa zamanlarında bavulla eve getiriliyordu babası gibi nostaljik takılmayı sever ) torununa miras bırakacakmış.
Bana gelince yurt dışı yaptım uzunca süre kafa dinledim ne tv ne borsa ne deniz çay diyarında demlendim biraz.
Gel gele gelmeyelim diyen terki joe ses verirse takılırız gayri ufuklara yeniden yelken açarız.
Maraşal aldı başını gitti dyoby bi başına garipleri oynuyor haydi grand ve Eblek fişekliyelim şunu Ytd
Yaşar gurubunda bilancolar cok kötü geldi dyo nun bilançosu da anlaşılan kötü gelecek gibi onu Fiyatlıyorlar zarar gelirse şaşırmam veya cüzi bır kar. Anlaşılan bilanco cok kötü y.t.d
Bilançoda kar gelme ihtimali yok. 250 milyon lira civarı zarar beklentim var. Satış ve FAVÖK iyi gelir ama.
Yarımada olabilir kur farkında ve buyuk finans giderleri olacak 75 milyon dolar kasadan cıktı zaten hıse den beli oluyor.buyuk darbe aldı 6 sene sonra toparlar.
Hıse y.t.d
Demli kardeş borsayı bıraksak da genede göz ucuyla bakıyoruz .hoş geldin dısardaymışsın .burası aynı .ikı satır yazayım
Cok yazmayacağım. Bİlanco geldi 358 milyon Zara yazmış Artı borcu iki katlamış zaten borcu coktu . 6 milyar borc olmuş öz kaynak düşmüş .dyo nun icinmi boşaltıyorlar Aile kavgasından dolayı .onu bilemiyoruz.
Bu hıseye yazıl ediyorlar .neyse
EBLEK Kardeşe de selam söyleyeyim
Kendinize iyi bakın .
Demli kardeş senı kayık bağlı duruyor mu?
İskelede. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bu yazı ironi dir.
Y.t.d
Yuhhhh zarar bekliyordum bu kadar beklemiyordum 359 milyon zarar ne yaaa bunlar tam o..c.... yaz günü boya zamanı bu Zarar neyin nesi birde bedeli sermaye artır. Y.t.d
Yabancı bilançonun zarar geleceğini bildiği halde neden topladı soru işareti batık şirkete niye yatırım yapsın acaba bizim bilmedigimiz bir durummu var
Uzun dönemdir takip eden ustalar bilgilendirirse mutlu oluruz
Son bir yorum yapayım defteri kapatayım
Bu gibi hıselerde yüklü mal taşımayacaksın.
Ben al sat tut demiyorum .
Böyle buna benzer hıselerde sen sen ol yüklü mal taşıma Nokta bunu ben söylemiyorum
Gecen Ahmet Mergende aynı şeyi söyledi
Birde bır hıse alma dağınık al .
Yumurtalarını bır çuvala koyma kural bu.
Böyle hıselerde yüklü mal alırsan hem kendini yakarsın hem ky cıyı yakarsın .
Bu yazı ironi dır.
Bende birsey bilmiyorum
Bu hisse bilançonun iyi gelmesi ile yükselmez kötü gelmesi ile de düşmez. Fiyat zaten çöp olmuş. Tahtacı istediği şekilde oynar.
Pazartesi ne olacağını kestirmek zor benim tahminim sert satış akabinde toparlanma. Tek tesellim hisse fiyatının yerlerde sürünmesi.
100 milyon dolar bile etmeyen kimya şirketi mi olur.
Aldık attık kenara takip bile etmiyorum. Zamanı gelince sahibine iade ederiz
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eblek bizi de yaktın , kendini de yaktın bu kadar lot sende varken bundan birsey olmaz .y.t.d
Terki joe biraderim kayık maalesef bağlı değil denize açıldım koy koy dolaşıyorum enerji hatlarına yakın demirliyorum gayrimenkul ler ve gıdalarda çeşitlilik bol
Ama tilki döner dolaşır kürkçü hacının dükkanına gider
Eblek ve grand sıcaklardan bunalsalar bile denize gitmemişlerdir yaylalardadırlar kuş gelmeden takılmazlar
Dyoby süzme yoğurt gibi süzülüyor suyunu atıyor lezzetlensin dolaba korum ytd
Demli kardeş resmen şirketi soymuşlar.
Yok kimse buna dur diyen .Resmen şirketin ici boşaltılmış .Bu borç ne yaaaa kaç yılda
Biter bu borç .yazıklar olsun bunlar tam
Süzme O.... C..... Kusura bakma ben senin kadar kibar olmayacağım .yazık ky ya yazık
Haram zıkım olsun bunlara.
Aile ıci para kaçırma mı var? Acaba
Babaları öldü abileri öldü .
Gelinleri baş kaldıırıyordu.
Bu yazı ironi dır
Bende bırsey bilmiyorum
Endeks Geri gelirse o zaman yandı keten helva olur. Yazıl yazık.
Endeks Uzaya gitmiş buna bak .Endeks hep uzya gitmez ki .
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bı yazı ironi dır
Terki joe biraderim
Seans açılmadan bir işkembe çorbası höpürdeteyim de öyle balığa çıkayım dedim dün gece çalışma yaparken dyoby ya fazla takılmışım ki süzme yoğurt durumunun süzülmesi nerede biter bizde ona göre kaşıklarız derken 20 kafama takılmış.
Herneyse garson yanıma geldi
Ne vereyim abime dedi gayri ihtiyarı 20 ver demem mi o bana ben ona aval aval bakıştık gülüştük
Çek bir tuzlama duble olsun dedim ve şimdi balıktayım enerji hatlarına yakınım işte böyle.takma kafana dyoby 30 senedir böyle sen de çek bir damardan bak keyfine Ytd
Demli kardeş resmen şirketin içini boşaltmışlar.bu bir soygun.bunun icin ben çorbayı 15 den içerim. Bundan sonra gelecek bilanco iyi olmaz cünkü Bu borç sürdürülemez .endeks geri geldi zaman en hızlı bunlar gelecek diye düşünüyorum
Garsona 15 TL calışıŕ başka vermem
Acelem yok beklerim
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bu yazı ironi dır
Al sat tut tavsiyesi değildir
Endex tabi ki bir gün geri gelecek her hisse bunu tadacaktır lakin Şakir abi henüz yağlı kazığa tırmanma yarışları bitmedi diyor kelepir çok ille de dyoby demenin alemi de yok çürüksüz kiraz bile bizim pazarda 60 lira mevsimi de geldi geçiyor seneye 100 lira olur enflasyona yenik düşmemek seneye bol kiraz tüketmek için araştırmacı borsacı ol denizde kum bistte hisse çorbayı da ihmal etme arada miden bayram etsin kal sağlıcakla rast gele Ytd
Eblek sana yazıklar olsun hem kendini yaktın hem buradaki ky cı yı yaktın
Eblek bırak bu inadı dokun biraz dokun
En azında kendini koru.
Eblek akılı ol biraz bır sürü hıse var .
Örneğin 10 tane hısen var tutarı 10 TL
5 tane hısen var degeri 500 TL hangisi
Dogru.
Eblek Aklini biraz kulan bırak inadı.
Yazık yazık buradaki insanlara
Bu yazı ironi dır
Al sat tut tavsiyesi değildir,
Eblek kardeş. Bu adamlar süzme O...C...
Ları.bunlar gıravatlı hırsız bunlarla
Soros baş edemedi .biraz mantıklı ol.
Bunların kanı bozuk .
Bu yazı ironi dır
Al sat tut tavsiyesi değildir.
Eblek dyoby larını üç bavula doldurup tavan arasına mı kaldırmış? Yapmaz öyle şey bavullara yazık eder çürürler beyaaaa ytd
[QUOTE=DEMLİKEYF;6522564]Eblek dyoby larını üç bavula doldurup tavan arasına mı kaldırmış? Yapmaz öyle şey bavullara yazık eder çürürler beyaaaa ytd[/QOTE]
Demli kardeş Şirketin İcini boşaltmışlar.
Bu hırsızlık buna İnsan lar seyirci kalıyor.
On dan sonra ver babam ver. Gırtlağa kadar borc yap . Tarih Zarar yaz oh ne güzel dünya.
Bu borc kapanmaz . Bu zarar da kapanmaz.
Yazık yazık insanlara yazık . Bunların yatacak yerleri yok .bunlara haram yarıyor demeki
Bu yazı ironi dır.
Al sat tut tavsiyesi değildir.