https://resmim.net/cdn/2022/04/21/ENPdn.jpg
Printable View
Adam ne bicim beceriksiz bir global diktator cikti. Her aldigimiz hisseden para kazandik. Uyuzun uyuzu Halk Banktan bile.
Ama yancilarina enflasyondan her yerde iyi sokuyor. Yas da yaninda yapiyor ama ne yapalim.
Kusuruma bakma ENGRANDMASTER kardes. Kac gun yazmadim hatirina. Ama diktator dunyanin icine etmeye devam ediyor. Gebermeden kesmem.
Saka gibi. Ama degil.
E ben soylemistim vaktinde, onunu goremez ki ideotroller. Don bulamamak, tuvalet kagidi bulamamak ayni sey... hep bu diktatorlerin hediyesi.
Muahahahaha. 800 dolarlik belugamdan bir parmak yiyeyim.
14-03-2022, 11:00 #7176
666
Giyecek don bulamayacagiz. Herkesi etkiliyor bu diktatorler.
Ben o diktatörun mantığını seviyom
Çünkü işime geliyo
Haksız kazanç ile
Kumelesip kartel trost oluşturup
Zavallı insancıklarin kazancına el uzatmak filan
Hep siyoMaso taktiği
İnşaAllah
Mevcut o siyomaso düzene son verme için
Burda böyle tabansizlar var
İnternet taramasına yakalanmamak için ismini dahi zikredemiyolar korkudan :)
İsmi de ahanda bak:
Putin , bak yazayım açıkça
Umuyom o şikeli hileli saltanatı dünyevi olarak sonlandirir
Ne amk
Her yerin sahabi one world ilen şey mi olaydı
Ötekiler mi ?
Yooo olmasın tabi
Zengin ufak bi zumre ve milyarlarca sayıda köleler
Bu işime gelmiyo benim Hemi de hiç
Tarihte bi kere Kölemen devleti kurulmuş o da bitmiş o kafi zate
Şu an bi gurup maşa var
O işten nemalanan
Ama tabi kompile hedefe ulaşınca one worldculer onlara da gerek kalmiyinca artikin
Deyceklerki o miskinler
La biz neye hizmet ediyomuşuk
Nerede bir ekonomik,çevre,halka yada canlıya harcama varsa akp yapmaz onu.
ya süriyeli bağlamında ümmet yada mütahit yada dış ülke yada TÜRKİYE ye zararı olacak her türlü harcamayı yapar.
Örnek havalimanları ve ankara lunaparkı.
Adam onu dusunmez. Hesaplamaz. Ideotroll cunku.
Dolar 7 oldugunda "Yahu napiyorsun, ulkenin ihracatinin bile %70'i dolar kaynakli, adamin papazini esir aldin, butun ulkesinde gazetelerde manset oldu" dedigimde bana Halk Kafe'de yazan arkadasim "Iyi yapiyormus Erdogan, Hawai'de gidip koko cekmeslermis, krizden para kazanilir" demisti.
3 ay sonra ayni sahsi yine bu forumda yakaladim.
3 ay sonra. Cok degil. Okuyun bakalim.
https://i.ibb.co/HF4V3m2/yetkisiz.jpg
Muahahaha. Sirketi batmis. Beter olsun. bunlarin hepsi "enabler"lar. Bu diktatorler kendi baslarinda orada durmuyor ki.
Ukraklarin fabrikadan insanı koridor açılmasını istemiş. Demek ki ele geçirilmiş.
Senin Batılı dostların bu insanı acılardan iyi para kırar. Senaristler zaten başlamışlardır senaryo yazmaya Mariupol savunması anlatan filmler yaparlar artık bol bol birde buradan para kırarlar. Ölüden diriden silahtan vs.
Stahlwerk soll belagert werden
Schoigu verkündet Einnahme Mariupols
21.04.2022, 09:42 Uhr
Maripol Rusların eline geçmiş.!!
Sorozculara müjde.!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Kılıçdaroğlu : Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir.
Biz emekli ikramiyesini tartışalım.
MİLLETTE NE PARA VARMIŞ YA
Alıntı:
Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 728,7 milyar TL'den, 756,6 milyar TL'ye çıktı.
Aynı haftada krediler 5 trilyon 512,3 milyar TL'den 5 trilyon 525,4 milyar TL'ye, mevduat 6 trilyon 17,9 milyar TL'den 6 trilyon 67,6 milyar TL'ye çıktı.
Tüketici kredileri 807,1 milyar TL'den 810,2 milyar TL'ye, bireysel kredi kartları 231,4 milyar TL'den 231,9 milyar TL'ye geldi.
Takipteki alacaklar 162,7 milyar TL'den 161,9 milyar TL'ye geriledi.
Veriler 15 Nisan ile biten haftayı kapsıyor.
Merkez Bankası : 14 Nisan tarihli PPK özeti : http://tcmb.tl/mY2804c
Dil Derneği, her yıl 26 Eylül’de Dil Bayramımız kapsamında Ankara ve İzmir’de ‘Türkçe Günleri’ etkinliği düzenliyor ve 2001’den beri ‘İzmir Türkçeye Emek Ödülleri’ veriyor.
Dil Derneği’nin dilci, yazar ve ozan aydınlarımızdan oluşan seçici kurulu Dil, Yazın, Konuşma, Genç Emek Özel ve İzmir Özel başlıkları altında Türkçeye emek veren kişi ve kuruluşlarımızı ödüllendiriyor.
‘Türkçeye Emek Ödülleri’ kapsamında daha önce ilk kadın televizyon haber spikerimiz Jülide Gülizar (2011’de yitirdik) ile Devlet Tiyatroları’nın unutulmaz oyuncuları: Rüştü Asyalı, Macide Tanır (geçen yıl yitirdik), Çetin Tekindor ve Işık Yenersu’ya değer görülen ‘Konuşma Ödülü’ beş yıllık bir aradan sonra yeniden TRT kökenli bir spikere; Rüştü Erata’ya verildi.
Bu yıl İzmir Konak Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen törende konuşan Spiker-Yazar Rüştü Erata, adının bu ödüle daha önce değer görülen saygın kişilerle birlikte anılacak olmasından onur duyduğunu belirtti.
Rüştü Erata ödülünü seçiciler kurulunun hoşgörüsüne sığınarak, artık aramızda olmayan spikerler: Zafer Cilasun, Lami Sesar ve Osman Nuri Özüvar ile rahatsızlıkları nedeniyle konuşma yetilerini yitiren spikerlerimiz Tuna Huş ve Mesut Mertcan adına aldığını belirtti.
Erata, kendi çocukluk-gençlik yıllarında, TRT yayın tekeli dönemindeki özenli tutum nedeniyle, tüm toplumun nasıl tertemiz bir dile sahip olduğunu anlattıktan sonra, 1990 sonrası özel radyo-televizyonluk döneminin başıboşluğu yüzünden, bu durumun tümüyle tersine dönüp tüm toplumun dilini bozan ‘Dil Kirliliği’ne dönüştüğüne dikkat çekti.
Konuşmasında Türkçeye yönelik bilinçli-bilinçsiz yozlaştırıcı-yıpratıcı etmenlerin büyüklüğü ve tehlikesine değinen Rüştü Erata, salondaki öğrencilere “Bizim kuşağımız önceki kuşaklardan aldığı tarihsel sorumluluğu size devrediyor, Türkçe size emanet” diye seslendi.
1987’de açılan sınavla TRT Seslendirme Sanatçısı olan Rüştü Erata, aynı yıl TRT’nin ‘Atölye TV’ adlı çocuk eğitimi izlencesini sunmuş, 1989’da da TRT Spikerlik Sınavı’nı kazanıp çeyrek yüzyılı aşan mesleğine adım atmıştı.
Yeditepe ve Marmara üniversitelerinde yıllarca ‘Doğru, Güzel ve Etkili Konuşma’ ve ‘Spikerlik-Sunuculuk’ dersleri veren Rüştü Erata’nın ‘Sachmalama Türkçe de Neymiş!’ ve ‘Türkçe Konuşmanın Püf Noktaları’ adlı iki kitabı bulunuyor.
Erata, 12 yıldır üniversitelerden ilkokullara dek türlü kurumlarda ‘Dil Bilinci’ sunumları yapıyor, bu konudaki söyleşilere katılıyor.
Odatv.com
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Yok artık bu kadarını da yapmazlar dedim ama doğruymuş.
Şaka olmalı bu ya.
Gerçek olamaz.
Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı kapsamına alındı.
Araplara satildigi zaman ihracata girecek demek herhalde.
Ukrayna'dan bir haber :
Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken bir iş insanı Rus ordusuna karşı malikanesini feda etti. Güvenlik kamerasından Rus birliklerinin malikanesinde olduğunu gören iş insanı bölgenin koordinatlarını güvenlik güçleri ile paylaştı. Malikaneyi bombalayan Ukrayna Rus birliklerine ağır kayıplar verdirdi.
Rusya'dan bir haber :
Rusya'dan İngiltere'ye: Ukrayna'ya silah göndermeyi durdur.
Senin kayısın var.
Altından daha değerli.
Dünyada 1 numarasın.
Nedir bu açgözlülük.
Germencik'te inciri mahvettin.
Şimdi sıra kayısıda mı !!!
Altınınız batsın.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...estosu-1928364
YUNANİSTAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM
1 mayıstan itibaren asgari ücret 663 Euro'dan 713 Euro'ya çıkarılacak.
Tahminleri alalım....
Kilicdaroglu saat 21 de basın toplantısı yapacak.
Süper lig’de yeni hafta yarın Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç ile başlayacak , macın başlamasına 24 saatten az bir süre kaldı lakin gerek bu macın gerek bu haftada oynanacak maçların hakemleri açıklanmadı
Seçim sonrası yeni düzenlemelere gidilir umarım ...
https://www.gazeteduvar.com.tr/cumhu...-haber-1561653Alıntı:
Cumhuriyet tarihinin en büyük maden ihalesi Cengiz ortaklığına gitti
21 Nisan Perşembe 2022
Elazığ da Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi ihalesi Ensar Vakfı nın yönetiminde bulunan Halil Bacacı nın şirketine gitti. Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Şeref Cengiz de şirketin ortağı.
https://i.hizliresim.com/p2ovwfq.jpg
Biz beceririz...
Dünyada altın madenlerin %90'nında siyanür kullanılıyor ... kütahya da geçen olay büyük ihtimalle havuzda sızma kaynaklı
SPK neden bülten yayımlamadı???