Gün içi git geller olur hacim için ,
bugun pıst 100 1.81 altı kapanış yapmamalı .
yarın inceden yine basarlar yataya sarar diye düşünüyoum.
Printable View
Son rallide refüje uçunca yeni araba almış..:he:
https://pbs.twimg.com/media/B6GDPr6IQAAaqvF.jpg
Gemi çoktan batmış.!!!
Borç fışşşkırıyor.!!!!
Bütçen açık.!!!
Dış ticaretin sürekli açık.!!
Merkez bankası gırtlağa kadar borç batagında.!!
Hiperenflasyon dolu dizgin.!!
Vatandaş sefil.!!!
Tabaklar küçüldü.!!
Şirketler borç batagında.!!
Ülke notun çöp seviyesinde.!!
Moratoryumu fiyatlıyor.!!
Kısa vadeli dış borçlar 182 milyar dolar.!!!
Artı dış ticaret açığı.!!
Aylık likit 6 milyar dolar enerji ithalatı.!!
İçin taze dolar lazım.!!
Fırtına bitmedi.!!
Yeni başlıyor.!!
Bu kış çok şenlikli geçecek.!!!
Lagım patladı.!!!
Pislik fışkırıyorrrrr.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kemerlerinizi takın abiler, yarın yada yarından da yakın pala fışkırttırırsa sorumlusu bizim köyün delisi bosporos abi.
Masalcı..
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...5-sey-2591313/
2018
https://www.al-monitor.com/tr/conten...-recovery.html
2021
Sorun değil..Bizi de zamanında bu rakamlar ile uyutup kendileri hamuduyla götürdüler..
Borsadan uzak dur..Nakitte otur..Kredi çekme..Ev alma..İş kurma sakınn..Nakitte öyleeeece enayi gibi bekle dediler..
Tamam yaa..Raaakkkkamlar öyle diyorsa doğrudur abey dedik..
Şimdi gözümüz açıldı..
Seninde açılır diyecem ama..
Hiççççççççççççççç Sanmıyorum..
Sizce bankalar tabanı bozar mı? Bozarsa ilk hangisi bozar? Benim adayım işc
GARAN YKBNK de bozdu..
Bakalım oturun aşşa mı diyecekler..
Yoksa...??
Tabandan tavana çekerler mi bugün de..:drunk:
Benim gözüm SASA HEKTS da..
Bankalar zaten yüzde 120 çıkmış idi..Düzletmesi de sert olur..Normal..
Ama ENDEKS de şemsiye formasyonu mu yoksa yatayda düzeltme sonra yine dimdirek ralli mi..
Gundi bosporos abiyi sen anlamamışsın.
Ben çok iyi anlıyorum.
Ben de euro kazanıyorum. Tr de her şey bana çok pahalı geliyor. Anladın mı. Düşse de alsak onun derdi :)
Gurbetçi gurbetçi yi çok iyi anlar sen devam ona takılma ayrıca ne zaman gelse crash dese borsa roket adam direk ters manyel onu da bilerek yapuyor bence
Burdan artı yapıp tekrar yüzde 3-4 düşerse sıkıntı büyük olur ama artı kapanış yola devam demektir. Bakacağız herif ne derse o. Bizimki fal açmak sadece .
Bu ahlatçı bankaları kaldıracak bugün diyorum.
Bankalar en yüksek sevilerini gördü bence bu yıl. Ama endeks devam eder. Özellikle yan tahtalar daha da yükselir bana göre. Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yapı k bozdu tabanı....
gurbetci gurbetciyi anlarda ...
derdi çeken bilirmiş ! siz uzakdan doktorluk yapıyorsunuz .
dert çok ama hemde çok .o başka.
https://www.youtube.com/watch?v=gQIH-pgzQSY
https://i.hizliresim.com/psv3pgi.jpg
Böyle çıkarlar tv lere..
Aygaz tüpü göbek..
Kel kafa..Gözlük.Saç sakal ağarmış..
Abey bizde buruşuk t shirt ile üni de iktisat okuyoruz ..Bu adamlar GOD gözümüzde..Titan..
Dediklerinden bişiler kapmaya çalışırdın falan..
Cari açık moratoryum ödemeler krizi ters repo likidite sıkıntısı ON faizler ..tezgah altı üstü falan derken..
Ulan bi baktım..
Her ..ama her ralli yi ıskalıyoruz..Korkudan..
Her seferinde kelli felli amcalar bizi korkutuyor..
Diplerden kchol sahol tuprs eregl bankaları falan alamıyoruz..
Batış bekle babam bekle senelerce..
3 kat 5 kat..
Yahuuu
Dedik..Birader bu işte bi sıkıntı var..
Sonunda krizin en derin olduğu bi anda az para ile daldık..2009 yılbaşı..
Korku o biçim..
Batarsa batsın ulan diyoruz..
Batmak ne kelime 1 ayda 2 ye katladı..
Oww dedik sattık hemen..Sonra 25 e katladı tabi..
Bir aydınlanma yaşadık..
Sonra baktık bunları GOD falan görüyoruz ya..
Bunlarında ağababaları varmış ama dilleri farklı..Onlar inglazca konuşur eder..FED goldman citi falan gibi daha kallavi isimleri var..
Bizim bu gözlüklüler onların buradaki uzantısı imiş meğerse..
Kapitalist sistemin en büyük ve faydalı buluşlarından biri borsalar. Ne güzel sıfıra yakın marjlarla alıcı-satıcılar sürekli değişen fiyatlarla işlem yapıyorlar. Vadeli piyasalar ise bu pastanın üzerindeki çilek gibi.
Hırslarını kontrol edebiliyorsan, aç gözlü değil ve kısa yoldan zengin olma gibi bir aptallık yapmayacaksan, bu piyasalar büyük nimet.
Çocuğunuza ilk okuldan itibaren mütevazı olmayı, paranın her şey demek olmadığını, zengin olma, lüks yaşama, marka tutkunu olma gibi tuzaklara düşmemeyi, uygulamalı olarak öğretin.
Ve 18 den itibaren finansal piyasalarda işlem yapmaya başlasın. Ama kumarbaz gibi değil, yatırımcı gibi. Kısa yoldan Zengin olmak için değil, birikimlerini reel olarak arttırabilmek için işlem yapsın.
Buffet ne demiş, neden insanlar senin gittiğin yoldan gitmiyor ve çoğunlukla başarısız oluyorlar sorusuna, "çünkü yavaş yavaş zengin olmak istemiyorlar" demişti. Çok doğru.
Finansal okul yazarlık dersleri liselerde okutulmalı. Ve şu hesap tüm öğrencilere yaptırılmalı. Yıllık %10 reel kazanç ile 30 sene sonra paranız reel olarak kaç katına çıkar? Buna bileşik getirinin gücü de deniyor.
Neyse, ben arada bunları yazayım..siz goy goya devam edin..viop dan uzak durun burası batakhane demeye devam edn.
Nasıl piyasa arkadaş tam kumar
Koskoca kağıtlar bankalar spek kağıdı olmuş vay be
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
15:30 Amerika Üfe var
Borç muhabbetini şöyle dusunseler tilsimi cozecekler. Borç var tamam ama kim borçlu yurtdışına devlet ve bankalar çoğunlukla da bankalar. Bankaların ciddi çoğunluğu yabancı da.
Peki borç veren kim çoğunlukla Avrupalı bankalar yani bizim banklarin sahibi.
Bir de seçime 8 9 ay kalmış. 2018 den beri yol yol değil diyorlar tr de kredi bayağı olursa kendi bankalari üzerinden gelecek risk olduğu ucin ceviriyorlar. Seçime 8 9 ay kala yani bir ümit varken borcu cevirmeyelim batan batsın , ha Avrupalı bankalar da etkilenecek mis çok ta tinnn denecekmis bosporos dinlersek.
Olaya 2001 ve öncesi gibi bakmamak gerek diye düşünüyorum. Artık yabancı da bu kadar banka varken onlar da gemide. Ha faizi arttirirlar vs vs ama çevirmemek gibi birşey olmaz bence.
Senin gibilere engeli basıyorum, o yüzden buralardaki gibi rahat rahat yazamıyorsunuz o mecralarda. Tepe işaretliyormuşum, peh, sen önce okuduğunu anla!
önceki nickini söyle bir de...batıp, rezil olup yeni adlarla yazmaya başlamayın.
Ben 99 dan bu yana bu nick le burada yazıyorum..bugüne kadar da battım, kaybettim diye ağlamadım..az ama öz kazandım, çoğunlukla kazandım ama.
Vak vaki kaldiracakalr, param olsa alirmiydim bilmiyom biz kilit :)
Akcay 6 ay boyunca kamu sirketlerine demedigini birakmadi
Alanlar zengin oldu.
Akcay sabah daha ilk tabandan donmez dedi
Alanlar para kazandi.
Akcay = ters indikator.
Ne derse tersini yap. Kazan.
Ters indikator listesi:
Akçay - aylarca kamu şirketleri kaka dedi
Cautionary- sozde emekli, twitterda fiyasko zirve bekledi tarihi ralli kaçtı
Bozkurt- emlakta demedigini bırakmadı 2tl 5 tl oldu.
Keremalkm- coinlere 3 yil once ekranda yanan sonen isiklar dedi, millet rallide götürdü parayi
Valla ben geri de dönebilirim burada da kalabilirim. Tarafsız gözle yaşayıp görmeye geldim. Bi iddiam yok. Tr iyi biliyoruz ama buraları bilmiyoruz bilmeyen bilmediği yerle ilgili konuşmamalı.
Uzun yıllar gurbette duranlar da tr yi bilmiyor. Onlar da tr konuşmamalı. Komik oluyor.
Got Ahmet abey var mesela. Saçma sapan tepeden tepeden sallıyor. Herkes gıcık oluyor neden çünkü bilmediği konuda konuşuyor.
Tr den Almanya Amerika ile ilgili konuşanlar da bence öyle imiş. Komik oluyor gidip görünce ve yaşayınca alakası yok diyorsun.
Sen de herkese ters indik demişsin a hiç bi pozisyonun yok.
Hic bir şey yapmayan hata da yapmaz.
Ben 2020 de battım.
2021 de batmak kadar kötü oldum.
2022 de karla kapattım şu ana kadar.
Böyle böyle öğreniyoruz iddialı olmamayı da öğreniyoruz. Sert satış var buradan 3200 e bassa kim ne diyebilir? Dönse alsa kim ne diyebilir? Herkes kendinden sorumlu pahalı mal almazsın olur biter...