Teşekkürler iyi dileklerin için daha iyisi sizlerin olsun.
Şişede ne yaşamlar geçti, ne hikayeler var kimbilir? Bende soda sayesinde Acı çekmeyi, soğukkanlıligi, ve borsada en iyi şeylerden biri olan sabırlı olmayı öğrendim. Ytd
Printable View
Merhaba efendim ,
Dediniz , ama size bravo tek hissede iradeniz sağlam maşallah , ben ise biraz sise biraz.froto biraz eregli sn..spenc dedigi gibi sabir ile tutuyorum paylarımı , tüm ortaklarıma önce sağlık sonra bereketli kazanclar diliyorum malum emekli mayışları yetmiycek bu paylar bize lazım olacak.
Syg.SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankamız Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin paylarının, alımlarla ilgili ödenecek toplam tutarın 3 milyar TL ile sınırlı olması kaydıyla şirket bazında bir sınırlama olmaksızın piyasadan satın alınması, mevcut ve yeni alınacak payların sınıflandırılması ve gerektiğinde satılması konularında karar tarihinden itibaren 2023 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.
Bu yetki herhangi bir taahhüt içermemekte olup hisselerin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, satın alınması ve gerektiğinde satılması konularında Bankamız idari süreçleri gereği Genel Müdürlüğe yetki verilmektedir. ytd
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1092755
günaydın, hayırlı kazançlar. Paylaşımlar için arkadaşlara teşekkür ederim.
Alçak tahtacı,çok güzel yerlerden short yakalamıştım. 47,60-48 arası. Şans vereyim dedim erken kapattım.
Alacağın olsun tahtacı. Önümüzdeki maçlara bakacağız :) ytd
Herkese selamlar ve bol kazançlar..Site de ve borsada yeniyim...Sizlerden bir şeyler kaparsam ne mutlu bana
hehehyt be sahol a devre kestirdim :)
Maşallah sırada şişe var :)
töbe yarabbim celladına aşık olmuş bir insanlık :) ytd
Doğalgaz elektrik indirimi ayrıca petrolde 80 altına düştü neyin türbülansi bu.. salına salına devam etmesi gerek hem bunun hem endeksin. Düzeltme türbülansi olmalı diye düşünüyorum, başka bir nane yoksa.. ytd
Seçimi erkene alabiliriz açıklaması bozmuş olabilir mi acaba?
https://www.youtube.com/watch?v=WrRwt-Me-64
2.Dakikan itibaren söylediklerine dikkat edin.
Çorbacıları elek elek eleyecekler diyor.
Borsa boyle bişi işte satmaz sın gitmez, satarsın gider. alırsın düşer..
Hep benim yüzümden oldu. şişeler duruyor satmadım,biraz sahol aldım geride kaldı dedik. kol gibi girdi. :)
Neyse bizde nakit çok bekleriz. :) ytd
Ağızdan çıkan bir cümlenin neler yapacağını bilmeyenler var.Gün içi açıklama yapma, kapanışta yap, hafta sonu yap.
Ky.Yine panikle kaybetti, soygun yapıyorlar yazık.Diğerleri, dolar, euro, faiz, altın gibi yatırımlara yöneliyorlar.
Yakında dolar ve euro hareket çektiğinde çaycuma köçekleri gibi olacak birileri.
uzun vadeci bizler için çok önemli hareketler.. Hissenin gücünü görme fırsatı.. Evladiyelik hisseler genelde diğerlerinden daha pozitif ayrışır ama tabiki burası Türkiye.
%50 nakite geçtim 5 lira maliyetli şişeler bile gitti:(
Sayın moza, bu sitede ve borsada yeniyim...araç alımı,ev alımı vb gibi acil nakitlik bir durumunuz yoksa neden çıktınız ki ? 5Tl maliyetliden bile üstelik :( bende 1670 Tl zarar var ( ufakcıyım) gayet umutluyum,düzelir borsa 1-2 güne kadar...
eski maliyetlilerden çıktım dostum maalesef.tavhl sokm ve akbankı ellemedim.şişeden de az bişey bıraktım takip için.
endeks fibo 4910-50 civarı %23 geri çekilme.
ben %23 ile sınırlı kalacağını dusunmuyorum seçime kadar daha çok fırsatlar gelir.
akbankı banka endeksi gorece daha cok yolu var diye sokm i perakende de digerlerine göre getirisi az diye tavhl ı da 120 hedefime gelmedi die ellemedim.
e piyango şişeye cıktı .allah bereket versin karı realize etmek de guzel.cıkarsa kalanlar kazansın ortalık duzelirse yine gireriz az kazanırım ama arada bi nefeslenmek lazım.
endeks dolar bazında 6 ayda%100 getirdi.bu boyle gitmez giderse de yanlış ongorumun bedelini odemiş olurum artık:)
Genelde ufak portföyü olanın büyük portföylü yatırımcıyı anlamadığı bir borsayız.. Mesela bir yatırımcı 20 milyon koymuş bir senede 60 milyon olmuş.. Bu yatırımcı kesinlikle o 40 milyonu almak isteyecektir..Ama ufak portföy 50 bin koymuş 150 olmuş.. Adam satsa bir işe yaramayan para.. Anlatmak istediğim zaman zaman bu satışları bu yıl bolca göreceğiz ve bu Şişecam da alış fırsat izleri.. Takip etmek lazım.. Mesela bugün 42.36 dan aldım ve huzurla aldım..Saygılar.
Satışlarda hacim diğer hisselere göre nispeten düşüktü. Umarım hayra alamettir.
Ben zaten istesem de stop olamadım 2 gündür :)
Koca şişenin kademelerinde 1000-2000 lot oluyor düşerken
Panik olan, haber izleyen ve haber izlemeyen!
istesen de istemesen de stop olunacak bir noktada stop olamayacak kadar sert düştü hisseler.
Stop olunmayacak kadar dedim çünkü stop noktası yoktur bu voalitelerde, sadece panik vardır.
Relax position.. ytd
Birazda dünyadan bi haber olalım soda külüne dair! Nicolas seifield paylaşmış. 3 ocakta
Gujarat Heavy Chemicals Limited (GHCL), Gujarat'ın (Hindistan) Kutch bölgesinde 3500 INR değerinde sıfırdan Soda Külü üretim tesisi kurulmasını önerdi. Yıllık 1,1 MTPA Soda Külü üretim kapasitesine sahip olan şirket, ürüne yönelik ülkenin yıllık yurt içi talebinin yaklaşık %25'ine katkıda bulunmuştur. Güvenilir kaynaklara göre, sıfırdan proje ile 0,5 MTPA ek kapasite ilavesi ile şirket, 2025 yılı sonuna kadar toplam 1,6 MTPA kapasiteye sahip olacak.
Aralık ayında, bir birlik çevre bakanlığı paneli, belgeler projenin bölgede kirliliğin artmasına yol açabileceğini gösterdiğinden, GHCL sıfırdan Soda Külü'nün Kutch'ta (Gujarat) kapasite artırma teklifini askıya aldı. Şirketin planı, projenin daha yüksek düzeyde hava kirliliğine neden olabileceğini ve arıtılmış atık suları Umman Denizi'ne boşaltabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, GHCL Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu 24 Kasım 2022'de çevresel temizleme sürecinin bir parçası olarak merkezi hükümete sunduğunda, Uzman Değerlendirme Komitesi'nin (EAC) üye sekreteri M. Ramesh teklifi şirkete iade etti. 7 Aralık 2022'de devam etmesine izin vermeden önce daha fazla proje detayı sormak. En son içgörülere göre,
Soda Külü için yapılan bu tesis genişletmesi, ithalata olan bağımlılığı daha da azaltmayı ve ülkenin genel pazar durumunu güçlendirmeyi amaçlıyordu. Artan Soda Külü mevcudiyeti, sık görülen dalgalanmaları durdurabileceğinden, yerel tüketicileri fiyatlar konusunda da destekleyecektir. Bununla birlikte, Hindistan'daki Soda Külü fiyatları, Hindistan'daki tutarlı üretim talebi nedeniyle, Aralık 2022'de bazı önemsiz dalgalanmalarla birlikte durgun kaldı. Ek olarak, önemli bir hammadde olan güneş paneli imalat sanayilerindeki tüketim nedeniyle Soda Külü fiyat eğiliminin kuzeye doğru bir hareket göstermesi bekleniyor.
ChemAnalyst tahminine göre, Hindistan'da Soda Külü fiyatları, diğer büyük ekonomilere kıyasla sağlıklı ekonomik hareketle desteklenen cam ve temizlik endüstrisinde artan talep ile birlikte yukarı yönlü bir yörüngeye tanık olacak.
Yılsonu küresel piyasalardan soda külü haberleri gelirse yine paylaşırım.. ytd
Coming soon.....
Günaydın Gençler,
iki,üç gündür rahatsızım fazla beraber olamıyoruz kusura bakmayın. öksürmeye korkuyorum sanki ciğerlerim kaburgalarım sokulecek gibi oluyor. Bugun biraz daha iyiyim dünkü akşam yediğimiz atom iğnesinden sonra. akşam gece baya bir terledim.
Geçmiş olsun dileklerinize şimdiden teşekkur ederim forumu kirletmemek adına cevap vermezsem kimse alınmasın. :)
21 günlük ihlali bekliyordum. geçenlerde bahsetmiştim. Bu sefer fazla ihlal etti ama oda derinik olmadığı için oldu gibime geliyor.
Buralardan biraz destek attım. biraz da sahola geçiş yaptım. sahol şişeyi geçince orayı satıp komple şişeye yerleşeceğim.
son bir saat iyi gidiyordu ama kredili işlemcilere yada altdan alanlara kapanışda tam destek seviyelerine indirdiler.
Birazdan grafik atarım eminim özlemişsinizdir.:) ytd
Aman dikkat edin bu grip mi soğuk algılımı ne ise çok bela bişi.
Geçmiş olsun, domuz gribi ile covid karışımı mutasyon sanırım bu. Öksürük sert ve ağır oluyor. Bir ay önce yaşadım, bir hafta sürdü.
Bende atlattım uzun sürüyor
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun sn. activex 31.. Bizim yaş 53 .. Üç yıldır uygularım yarım kg hakiki bala 1çay kaşığı zerdeçal, havlıcan, tarçın .. Her sabah 1 kaşık.. Tüm ortaklara iyi akşamlar.
eskiden hissenet te de yazardı Aziz kardeşim kuşlu sitede anlatmaya çalışmış
Bugünlerde endeks ve hisseler bir aşağı bir yukarı çok hareketliler.
Bu durum uzun vadeli yatırımcıların aklını çeliyor ve acaba satsam mı sorularına cevap bulmaya çalışıyorlar.
Bu konu ile alakalı SISE üzerinden örnek vererek bir kaç kelam etmek istiyorum.
Soru şu; Bugün 18,46 TL maliyetli sisecam hisseniz olmasını istermiydiniz?
https://i.hizliresim.com/7re8ng2.png
Elbette bugün fiyatı 40,00 TL olan hisseyi her kes 18,46 dan almış olmayı ve bugüne kadar taşımış olmayı isterdi
Peki siz bu hisseyi 17.12.2021 tarihindeki o meşhur zirveden almış olsaydınız? Ve asıl soru ise o gün zirveden alsaydınız ve o ciddi düşüşü de yaşayarak bugüne kadar taşıyabilirmiydiniz?
Emin olunki şirketi çok iyi analiz ederek önümüzdeki yıllarına güvenerek o dönemlerde alanlar hala taşıyorlar. Bugün belkide 3,00 TL - 5,00 TL maliyeti olanlarda aynı şekilde şirketlerine güvendikleri için bugün gıpta ile bakılan maliyetleri ile şirketlere ortak oluyorlar. Ve emin olunki bu şekilde oluşan maliyetlerden sonrada defalarca bugünlerde oluşan düşüş ve yükselişler yaşanmıştır. Böylesi çalkantılı dönemleri aşabilmenin yolu şirketinizi çok iyi tanımaktan geçer. Siz şirketinizin faaliyetlerini iyi analiz edin ve geleceğe dair size olumlu vaadleri varsa günübirlik düşüşlere can sıkıp hisselerinizi satmayın. Ancak bu şekilde o çok iyi şirketlerde çok düşük maliyetli ortaklıklarınız olabilir.
Yoksa her düşeni satarak, yükseleni alarak doğru düzgün bir ortaklık kuramazsınız ve sürekli yükselen düşen endeksin oyuncağı olursunuz.
Tabi ki bu anlattıklarım uzun vadeli yatırım yapıyorum iddasında olanlar için geçerlidir.
https://i.hizliresim.com/tlc9zhn.png
sabahtan beri nasıl bir müptezellik peşindesiniz Hayret bişi :) ytd
Hayaller ve gerçekler Hocam, tüm o tepelere yakalandık. aylarca sızladık küfrettik. sattık çıktı satmadık düştü.
Önemli olan zaman ve sabır. şişe 3 hane olablirmi evet ama buna bizim yüreğimiz yetermi cevap orda.
Cem Yılmazın bir espirisi vardı. doktor 30 yıl okuyor sonra onlarıda unutmak için bir 30 yıl daha harcıyor gibisnden.