Valla öyle, p.tesiden beri şu kote meselesi olmasaydı iştahlı bir şekilde devam ederdi.
Printable View
asıl darbe kote edeilen hisselerin satışında olacak
Onu olumlu bir hikaye ile tatlandirirlar.
Onları piyasaya satacaklarını mı düşünüyorsunuz 20milyon lotu...?
Bana pek matıklı gelmiyor
Arkadaşlar merak etmeyin karelin patronları hissenin işlem hacminin bu kadar lotu satmaya uygun olmadığının farkındalar bence, bu lotların yatırım fonları ve/veya başka büyük yatırımcılara topluca özel emirle satılacağını düşünüyorum, bu konuda hiç tereddütüm yok,
Karelin temel beklentilerinden bahsetmeye gerek yok, pekçok kere yazıldı, konuşuldu, sadece fonlara bakmak bile pekçok şeyi anlatıyor bence, Takasta 43 milyon lota yakın hisseye sahip olan yatırım fonları sizce bu hisseyi tesadüfen, rastgele almış olabilirler mi? Tabiki hayır, hissedeki her türlü hikayeyi özellikle piyasanın henüz bilmediği ya da henüz algılayamadığı beklentileri bilerek/doğru öngörerek profesyoneller tarafından alım kararı veriliyor fonlarda, son bir ayda MAC fonun ne kadar Karel aldığını bilenler bilir, küçük yatırımcıların birçoğu bu hisseye lanet ederken piyasada çok güvenilen ve başarılı olan MAC fonunun yöneticisi Haydar Acun bey niye alıyor bu hisseyi? Kendinize sorun bu soruyu, çoğu kişide oluşmuş olan karelin kötü bir şirket olduğu algısı doğruysa yönettiği fon işlemlerinden kar etmek zorunda olan fon yöneticileri bu kadar lotu niye aldılar ve almaya devam ediyorlar.? Basit bir soru, sisin ve karmaşanın içinde net görmenizi sağlayabilir, tek şart duygusal olmadan eldeki verileri iyi analiz etmek ve yüksek oranlı bedelli sermaye artırımı olursa önümüzdeki yıllık bilançoda neler olabileceğini öngörmek yeterli. BEN BU LOTLARIN ÖZEL EMİRLE, PİYASA FİYATINA GÖRE BİRAZ İSKONTOLU OLACAK ŞEKİLDE KURUMSAL YATIRIMCILARA SATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM, ÇOK BEKLEMEDEN HABER DÜŞER MUHTEMELEN, umarım bedelli süreci yıl sonuna kadar tamamlanır. yazdıklarımı hisseyi tut vb tavsiye etmek amacıyla yazmadım, gördüğüm kadarıyla pekçok kişide hisselerin tahtada satılacağını ilişkin tedirginlik var, belki bir katkım olur düşüncesiyle birşeyler yazmak istedim, Herkes kendi kararını vermeli, önümüzdeki süreçte baskı ve sıkıntı olması kuvvetli ihtimal, psikolojileri zorlayacaklardır
hasan kürşad hocamın fikirlerini katılmakla beraber ama bunun uzun ve zahmetli bir süreç olacağını düşünüyorum avrupaya açılması ve fabrika kurma süreçleri bir iki yıl içinde olacak şeyler değil bu süreçte fiyatlarda buralarda gezerse yatırımcısına kan kusturur
Hesabı kitabı yapmışlardır, birilerine toplu verilir büyük ihtimal.
Ne olacaksa bir an evvel olmalı, belirsizlik en kötüsü, hisse debelenip duruyor.
Geçen sene yaptığı bedelliden bu yapacağı bedellinin ne farkı var geçen senekinde borç ödedi bundada borç ödeyecek ne değişecek ?
Adamlar hissenin tekniği yükseliş gösterirken resmen taş koydular önüne. Yüksek fiyattan satabilme durumları mümkünken bunu tercih etmediler. Koca seneyi boşa geçirdik üstüne birde para verdik ve de vereceğiz.
Geçen bedelli çok azdı. Yüzde 101 gibi bir şeydi. Hatta bazı yazar çizerler de bundan bahsetmişti. Geçen sefer 400 500 gibi yapsaydı belli şu durum bambaşka olabilirdi.
Bu bedelliyle yapılacaksa tabi sadece borç ödemesi değil bazı yatırımlardan da bahsedilmiş tv programında sanırım
satmadığım her güne lanet ettirdin karel çocuğa parmak bastırıp bir senet alsaydım benden daha iyi seçim yapmış olurdu dolar altın bisteki diğer senetler velhasıl tuvalet kağıdı bile alsaydım daha mantıklı bir iş yapmış olurdum
Geçen hafta %12^ye yakın düştü hisse, malı elinde bulunduran fonlar daha da düşmesine izin verirler mi bilinmez ama piyasa iştahını kesti şu hengame, onun için netleşmeli bir an önce.
İya haftalar.
mühendis kardeşler artık açıklayın ne yapacaksanız yeter millet bir senedir kan kustu daha nereye kadar devam ettireceksizniz
Yada biz sizi gözümüzde çok büyüttük
Cebinden çıksın be paşam sürekli bizim sırtımıza küfe yapıyorsun :)
Hayırdır sabah sabah tavana dayandı hisse.
10milyon lottan fazla işlem hacmi olmuş 1.5 saat içinde...😳
Nolduğunu anlayan eden var mı arkadaşlar...?
Pardon yarım saat içinde...😳
sabah ilk işlemlerde özel emirler ile alım satım yapıldı. saat 10:05 gibi 8 mio lot işlem vardı hissede.
Kim kime sattı bir haber gönderseler bari.
20.100.000 lot şirket sermayesinin %5 den az.
tek bir kişi/kurum alsa dahi bildirim zorunluluğu yok. bildiğim kadarı ile.
ayrıca dün ceo bir miktar, makul çerçevede sermaye artırımından bahsetti.
Gönderirsin bir iki güzel haber, alış tarafını desteklersin biraz kağıt gider zaten
Malı iskontolu mu satmış mühendis.
Ben bu işlemleri çakozlayamıyorum
22.06 satış yapılmış hem de bugün ama bugün gün içi senedin gördüğü öyle biri fiyat yok, zaten tavan taban sınırına göre o değere gelemez.
Peki bugün seans açılışında yaşanan 10milyon lot neyin nesiydi...?
Bu tür işlemler için özel bir uygulama olabilir belki. Bilen bir arkadaşımız olsa da açıklasa keşke...😀
Bu tip toplu satışlarda kurumsal yatırımcılara büyük miktarda lot satılacağı zaman satıcı ile alımı yapacak yatırımcı belli bir iskonto üzerinde pazarlık yapıp anlaşırlar ve özel emirle bu iskonto oranına denk gelen rakam üzerinden satış bir kerede yapılır ve biter. Bizim duruma bakınca gelen kap ta karelin dünkü kapanış fiyatı üzerinden yaklaşık %8,7lik bir iskonto ile lotların bir kısmı satılmış, diğer kap lar geldiğinde farklı bir fiyat var mı görürüz, bu işlem bugün veya yarın tatil olduğu için en geç Perşembe günü tamamlanır muhtemelen,
1 yıldır 20 tl lerde dolaşıp duruyor hisse...yok mu babayiğit bu hisseyi 30 lara atacak...
Sayın BakiÇınar, benim gördüğüm kadarıyla şimdilik sabah yaklaşık 2,5 milyon lot tacirler almış özel emirle, şimdilik başka bir özel emir görünmüyor, satılacak diğer lotlarda satıldıkça benzer şekilde kap bildirimi ile açıklanır
https://i.ibb.co/KDCfcVk/Screenshot-...-vakifbank.jpg
#karel globalpbx satın almak için masaya oturdu.
https://twitter.com/aksakallibilge/s...06705873469546
------------------
Twitterde dolaşırken görüp aktardım./ytd.
tacirler yatırımın hisseye olan ilgisini önemsiyorum.
zira tacirlerin TCD fonunda haziran ayı verilerine göre hissede 9 mio lotun üzerinde pozisyonu var. bu büyüklükteki diğer hissesi son dönemde ciddi artış gösteren ismen.
diğer yatırım fonları da ilgi gösteriyor. takasında 42 mio lot ile yatırım fonları birinci sırada. birazda yabancı girişi olsa daha popüler olur.