yok takıldım sana hakkını helal et..
arkadaşın konuştuğu söz hoş değil burada insanları şukursüz gibi laf etmesine kızdım açıkçası.. kimse burada kimseyi bilemez sen niye böyle ithamda bulunuyorsun.
Printable View
ithamda değil de bir şekilde olumlu yönü de görmemiz gerektiğini söyledi..bence sıkıntı yok..hakketen de diğer smrtg yeotk kontr gibi hisselere baktığımızda onlar %5 civarı eksidedirler....biz ise az da olsa artıdayız...buna da gerçekten de şükür etmek gerekiyor... belki de alfasın bizi geçmesi biz gesancılarda bir burukluk yarattı...umuyorum ki bu durumu en kısa sürede atlatırız...bölünmeyi şöyle 400-500 aralıklarında gerçekleştirebilseydik çok güzel olurdu ..bu olur mu ?? bilemiyorum...bakalım ağalar neye karar verecek ?? sabır sabır sabır...
Arkadaşlar Gesanın aybaşlarında fiyatları şöyle olmuş (Küsuratsız yuvarlanmıştır)
1 Ağustos 60 TL.
1 Eylül 69 TL
1 Ekim 86 TL
1 Kasım 181 TL
1 Aralık 241 TL
13 Aralık 290 TL
1 Ağustos 13 Aralık arası % 383 yükselmiş.
Yani 4,8 katına çıkmış.
Şirketin temelinden emin olduğum için geçmişteki bu hareket bana geleceği gösteriyor.
Bu nedenle kendime bu kadar sabır ettin karşılığını aldın.
Biraz daha edersen daha güzel olacak diyorum ve sakin sakin bekliyorum.
Yanılıyor olabilir miyim?
Tabi ki..
Eh o zaman kendi bacağımdan asılacağım, ne yapayım.
Ama 2023 sonunu düşününce, yok yahu o kadarda değil, abartıyorsun diyorum.
Ama alt alta, yan yana ya da çaprazdan hesap yapınca hep gözlerim kamaşıyor.
Umarım hırsım gözlerimi kamaştırmıyordur, yaptığım doğru hesap gözlerimi kamaştırıyordur.
Çayımı yudumlamaya devam ediyorum.
Sabır, sabır, sabır Keko'nun dediği gibi.....
geçmişte sık sık sunjuniorun potansiyelini yazıyordum...bu gün bir kez daha yazmak istiyorum...tanesi 20 bin dolardan 3 yılda 200 bin adet satılması hedefleniyor...almanyada kurulacak bir şirket ile bu belki de bir yılda da gerçekleşebilecek bir rakam...20 bin dolarx200 bin adet =4 milyar dolar eder...buda tl olarak 75 milyar tl eder...kabaca üç yıl dediğimiz için bunu 3 e bölersek yıllık 25 milyar tl eder...%20 net kar marjı dersek 5 milyar tl net kar oluşur...sadece bu üründen gelebilecek kar rakamı budur...:)
%10 net kar marjı dersek 2,5 milyar tl net kar ortaya çıkar...
panel fabrikamız ise büyük çoğunlukla bu sunjunior ürününe panel üretecek ..kalan kısmı ise aldıkları ges ihalelerinde kullanacaklar...böylece maliyetler düşecek...net kar artacak...girdikleri ihalelerde daha rekabetçi fiyat teklifleri verebilecekler...buda daha çok kap haberi demek...
RES ve GES lisanslarına geçen aylarda 110 milyar dolarlık başvuru oldu...bunun yarısından fazlası RES santrallerinedir...bu RES santrallerinin de şu anda %35 ini gesanın yaptığını varsaydığımızda pastanın büyüklüğü ortaya çıkıyor...yine GES lerde de çok iddialıyız..zaten atılan son kaplarda büyük kurumların çoğu bize yaptırdığını görebiliyoruz...lisans başvurularının sonuçlanması en geç bir yıl içinde olacak...sonrasında şirketler RES ve GES yatırımlarını gerçekleştirmeye başlayacak...
o vakte kadar binaların çatılarına da ges ler yapılmaya başlanacak...kısacası sektörde pasta çok büyük ve halihazırda aralarında rekabet bile yapmalarına gerek yok..her firma kapasitesi kadar işi alabiliyor..sektörde iş sorunu yok..(bunu bizzat hüseyin bey söylüyordu..)
trafo üretiminin 4 kat artması da büyük iş...ciroları çok artıracak...simens ve güney kore firmaları ile yapılan anlaşmalar da büyük iş potansiyeli sunuyor...özelikle simensin orta gerilim panosunun gesanın üretmesi çok değerli...bu pano çok tutulan ve çok kıymetli bir ürün...kullanım alanları çok fazla ...tanesi 50-60 bin dolar...
Karamsarlığa gerek yok arkadaşlar ..Bugün enerjilerin tümü sert düşüyor...Onlar böyle olmasaydı 300 üstüne atmıştık bile...Beklentiler ortada...Yıl sonuna bir şey kalmadı...Sn rcan in paylaştığı aybaşları itibariyle gesan hisse fiyatı ortada..Gayet sağlıklı ve güzel prim yapmış...
Bu ay sonuna kadar Sunjunior satış bayi anlasmasi yapılacak tahmin ediyorum...Belki de bu akşam gelir kap...xxx firması diye...Belki de başka güzel bir kap gelir kimbilir...Gesan da haber bitmez...
diyeceğim odur ki beklentileri çok yüksek...bu beklentiler de peyder pey gerçekleşecek...gerçekleştikten sonra da bilançolara ciro ve kar olarak yansıyacak...gesanda 1-3 yıl kalabilen tüm bu işlerin kaymağını yiyebilecek...ama bu sabrı gösterecek çok az kişinin olduğuna inanıyorum...çünkü ky karda pek de duramaz...:kahkah:
patronlar bu satışları yapmasaydı ?? gesan çok kısa sürede 400-500 aralıklarına giderdi..o zaman da ne yerli nede yabancı yatırımcı kolay kolay hisse alamazdı...bedelsiz sermaye artırarak da mscı turkey endeksine yakışır şekilde tahtaya bir derinlik kazandırma ihtiyacı duydular gibi...normalde hisse adeti artan şirketler çok hantallaşır ama gesan hem kendi özelinde hem de sektörden dolayı talebin çok yüksek olması nedeniyle bu sorunu yaşamamasını bekliyorum..güzel beklentileri eşliğinde sağlıklı çıkışlarına devam etmesini temenni ediyorum..
keko doas 167 tl olmuş,,5/6 tl aralığında sende birşeyler karalıyordun orada hatırlarsan ,,geldıgı yere bak..!!!
evet dostum 5 tl civarlarında idi..ttraktör de 25 tl civarlarında iken bir şeyler yazıyordum...:kahkah: son bir yılda 16,5 tl lerde iken çok yazdığım alka çok sert çıktı...yine 10, 00 civarlarında maliyetlenmi olduğum konka da 70 leri gördü...son 5 ayda ise zaten teknosa ve gesan malumunuzdur...elhemdülliah kazanıyoruz..dostlarımıza da kazandırıyoruz..
tabi gesanda artık kazanmanın ötesine geçtik...gesanda amacımız bir efsaneyi yaşamaktır...onu da yaşadık mı artık çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacak güzel bir hikayemiz olacak....:kahkah: sonrasında da bakarsınız borsadan emekli oluruz...bağ bahçe işlerine girişerek emekliliğin tadını çıkarırız...
hayatı da yaşamak gerek...hep çalışmak da olmuyor...son bir ayda iki tane amcam saydığımız akrabam ve bir tane de hala dediğim akrabam kalp krizinden vefat ettiler...yaşları da 55-60 civarlarında idi...ben aynı vakitlere denk gelen bu ölümlerin nedenini biraz da kovit aşılarına bağlıyorum..bilmiyorum öyle bir şüphe var içimde...yoksa bu kadar tesadüf çok zor olur...
300 buraya gelecek..:kahkah: küçük enişteyı kızdırdılar..
Sizin için tahtacıya rüşvet verdim %10 civarında sattım. 😂 Artık yükseliş yakin 🙂🙂
öyle benı süslü cümlelerle kandıramazsın :kahkah:keko senın portfoyun resmını çektım,,öyle sagda solda acemıce portfoy paylaşırsan:kahkah:teknosadakı lotlarını da hesaba katıyorum şuan,,alfastakı agaya mesajı ılettım,,oda cevaben o iş bende dedı,,ıkı anahtarını bırden almağa gelecegım ,,tek anahtar kesmıyı:halay::kahkah:
ben de çalıştığım özel hastandede ısrar ile aşı olmadım...çünkü zaten geçirmiş ve doğal yolla iyileşmiş idim..geçirmeseydim de olmak istemiyordum...ama çok zorladılar..artık aşı olmayan gerekçesiz işten atılabilecek kuralı getirdiler..o yüzden de mecburen oldum..ama aşı olurken de ben çin aşısını tercih ettim...bana daha masum geldi...biontek çok ağırdı..tanıdığım bir dostum biontekten sonra felç geçirmişti..ben hiç güvenmiyordum bu aşılara...biraz önce de söylediğim gibi bu kadar tesadüf olamaz..üç akrabam hiç bir rahatsızlıkları yokken kalp krizi geçirdiler...hem de bir ay içinde....
alfasın bile arz ile 5 kat gittiği yerde europower soluksuz 15 kat gidecek gibi hissediyorum, ne dersiniz :)
Sn Mehmetyun Ortağım,
yazdıklarımı yanlış anladınız sanırım. Buradaki hiç bir ortağımı şükretmemekle itham etmedim, etmem de.
Kaldı ki haddimi de bilirim. Diğer taraftan benim kastım; hisse azar azar da olsa çıkıyor buna kanaat etmek lazım,
kanaatsiz kimse, içerisinde bulunduğu hiç bir durumdan memnun olmaz; şükretmeyi bilmez; hangi durumda olursa
olsun hep daha fazlasını ister ve bu nedenle de hiç bir zaman mutlu olamaz.
Ayrıca şükretmek bir erdemdir.
Bu da benim kişisel görüşüm, izin verirseniz bu kadarını da yazayım. Burası karşılıklı saygı çerçevesinde
özgürce görüşlerin yazıldığı bir forum.
Syg.
Oransalla fiyatını çok rahat belirleyebiliyorsun. bence spk oransalı yasaklamalı, yoksa alfas nerde bu kadar kat gidecek mümkün değil. Malı bol verdikleri adamlar ki bence bu patronun kendisi, malı yavaş yavaş salarak fiyatı katlıyor olabilir. Net bir şey bildiğim yok, adamlarında günahını almayalım fiyat hareketi sebebiyle sadece şeytanın avukatlığını yaptım.
Gesandan Alfasa ciddi geçiş olduğunu düşünürsek, gesandan europowera diye düşünmek istemiyorum 😊
Forumda patronun yaptığı gayri ahlaki durumu eleştirdim diye "yazma ,sat git vs "ifadelerine çok kızmıştım. Gereksiz yazı yazmakla itham eden tipler ve yalakalari gerçekten 2 yüzlü. Şurada ne olmuş diye geldim, sözüm ona gesan forumu ama 3 kişinin geyikleri dolmuş,kimseden tepki yok :) bizim insanımız biraz da böyle. Gazla gazozla gider, sürekli uçacağız geyiği okumak ister. Negatif tek cümleye tahammül edemez. Adamlar forumu özelden konusabilecekleri geyiklerle doldurmuş,tek kelime eden yok. :) Samimi toplum
Kimsenin günahını almayayım ama galiba dostum bu hisseyi cidden çok aşağılardan maliyetlenenler biraz "hancı" moduna geçmiş. Gerçi yüksekten maliyetlenenlerin kaygı ya da beklentilerine ilişkin empati duymak zorunda değiller.
Ayrıca Allahı var, hicbir zaman nezaketlerini bozduklarını da görmedim.
Galiba işin gerçeği,onların "keyfi"ne biraz kedinin ciğere baktığı gibi özeniyoruz ve hafif de "kıskanıyor" olabiliriz. Allah onlara daha çok versin. Nasipse bize de versin inşallah.
Arkadaşlar ben de kwon dostum da ta 20 TL den beri hissederiz..9 aydır bu hisseye bilgi ve tecrübelerimizi aktarıyoruz..bir çok dostumuz bize minnettar..çok da dua aldık..çok şükür bu hissede herkes karda..musadenizle arada bir gırgır yapalım..sanırım bunu hakediyoruz..bu sektörün hisselerinden olan gesani bu gün alanlara da bir gün gelecek sonradan gelenler gıpta ile bakacak...Sasa gibi bir hissedir gesan..bu gün konuştuğumuz beklentileri biz aylar önce burada konuşuyorduk..o vakitler de bazıları inanmayıp hikayedir dediler..oysa gün geldi bunların hepsi teker teker gerçekleşme moduna girdi..
Henüz gerçekleşen bir beklenti yok..bu beklentiler gerceklestikce ciro ve karlar artacak...1_3 yıl sabredebilenler bu günkü 300 TL leri güzel bir anı olarak hatırlayacak..yatırımcı olmanın ilk şartı doğru hissede ,doğru yerden alıp sabretmektir...
Bence europower arz olduğunda gesan iskontolu olduğu anlasilacak..o zaman da gesan europower ile beraber hareket edecek... europower için gesan bozmayı onaylamiyorum...arza katılmak isteyenler bence ya ekstra nakiti ile yada diğer hisseleri satarak katılması daha mantıklı görüyorum..
Eldeki diğer hisseleri satıp katılacağım hocam. Ancak hisse alamayacağız. İşin yoksa her gün saat 18 gibi tam da saati bilmiyorum ama sürekli tavana emir gireceğiz artık kaçıncı tavanda alırız bilemem. Bu durum beni ziyadesiyle gıcık ediyor. Kalın lotları alıp 10 15 kat sonra satacaklar işte
Keko,dostum cidden itidalli yaklaşımınla,görgünle,ciddi bir emeğin ürünü olduğü belli olan bilgin ve bu bilgileri paylaşma nezaketinle benim için müstesna bir şahsiyetsin forumda.
Ama yine de "falancayla biz '20' TL den beri hissedeyiz" demen biraz yakışık almadı. Yani özellikle rakamı vermenin manasını anlamadım. Ben kendi adıma açık konusayim, bu kadar düşükten aldığini özellikle "rakam" verecek kadar vurgulamaya ihtiyaç duymana anlam veremedim. Bu "rakam" vermenin şu anki mevzuda ne gibi bir argüman teşkil ettiğini inan anlamadim. Beni mazur gör ama içinde bir parça "büyüklenme" vardı. Önce rakamı verip sonra da "size de sıra gelecek" gibilerinden nasihatininin de pek bir değeri kalmadi açıkçası.
Ben daha da açık konusayim. Bu,ben "20" den aldımın vurgusu beni o kadar rahatsiz etti ki "demek ki bu sana yetmemis ki belki de basbayağı doymuş bir hisseyi zekanla bize allayip pulluyor da olabilirsin" diye şüphe de düsurdün içime.
Tabi ki herkesin bir mukayesesi kendi çapinda iradesi falanı filani var ama madem kendini güzelce ifade ettin ben de net konusayim "Biz 20'lerden almışiz,size de hayrımiz dokunuyor,size de sıra gelecek" tavrın senin olsun dostum. Ben koyun postuna bürünmüş kurtlardan ziyade karşimda bana mertçe dişlerini gösteren düşmanları tercih ederim. İnsallah 15x yaptım vurguna layık biçimde hikayen devam etsin bu hissede.
Saygılarmla