Hiç yorum yok mu bilançoya abiler?
Printable View
Hiç yorum yok mu bilançoya abiler?
Viop başlığında yazılmış:
Sahol beklenti:9.9
Gerçekleşen 13.3 milyar
SAHOL de birileri kar beklentilerini hep yalan yanlış açıklayıp adeta kafadan atıyorlar.
SAHOL 6 aylık net karı 19.4 Milyar TL. Yıl sonu beklentisi de 50 Milyar TL cıvarında olacaktır. Kayıtlı Sermayesi 2,04 Milyar. Bu hissenin bu fiyatlarda ne işi var anlamak mümkün değil. Yurt dışı fonların baskı marifeti olmalı. Kasıt aramamak mümkün değil.
Sermayesinin 10 katına yakın 6 aylık kar var. FAVÖK karı çok daha muhteşem. Diğer hisseler ile mukayese edildiğinde ne kadar ucuz olduğu meydana çıkar. Üstelik taş gibi bir şirket.
Böyle bir hisse varken özelleştirilecek yem şirketlerinin peşinde koşan yatırımcının aklına şaşıyorum.
Kar mükemmel.
Beklentiyle gerçekleşen kar arasında nasıl bu kadar fark olur ?
Sadece SAHOL'de değil, pek çok hissede böyle.
Ya insanları yanıltmak istiyorlar, ya da yeteneksizler.
sahol de kar açıkladı, iş bitti. hani sona kalan dona kalır hesabı, borsaya satış gelir, tabi ki sahol de...
Borsada yatırımcı sayısı 5 milyona ulaşmış.
Yeni gelenler yeni kağıtlarda şov yapıyorlar. Daha bir iki yıl önce piyasaya çıkan hatta Bazısı Batık Eften püften kağıtlar uçuyor. Koca Çınarlar sesiz sesiz duruyor.
Ekonomik veriler değil tahtacı hikayesi Çalışıyor.
Iyi bir borsa depremi yaşanmazsa bu Taşlar yerine oturmayacak.
bu hissede beklentim 1 sene içerinde minimum 120 tl olması.
Bu hedef benim şahsi beklentimdir. Tarihsel F/S, F/K, FD/Favok göre kendi hesaplamamdır.
https://hizliresim.com/j46ybr9
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Endeksin gerisinde kaldı. 7x olman lazımdı. Neyi bekliyorsun.
Astor 4,77M Dolar, Sahol, 4,66M Dolar imiş bugün kapanış itibariylen...
Astor un ardından kontr ün benim neyim eksik benim piyasa değerim de çöpsa yı gecmelidir demesinin ardından kontr da atağa başladı.
sabancı dan daha ucuz hisse kalmadı. geçen senelerde bir kısım sahol hissemi satıp, bir miktar daha ucuz gördüğüm tupraş, akbank gibi hisselere geçerdim. en basitinden sahol/akbank oranı birkaç ay önce 2,5 iken 2 ye geldi. yani bankacılık sektörünün dahi gerisinde kaldı.
peki niçin geride kaldı? cevabı çok basit: borsada tecrübeli, sağlamcı, uzun vadeci bir ky yatırımcı grubu oluştu. bu grubun elindeki ilk hisselerden biride sahol oldu. malum bir hisse yukarı kendiliğinden gitmez, birilerinin hissede hakim ortak olup, hisseye yön vermesi lazım. borsada bu hissede sabancı ailesi dahi hakim değil. bu nedenle her daim ucuz ve ucuz kalmaya devam edecek görünüyor.
Şef kardeş,
SAHOL de tam tersi hisseye çok hakimler ve götürmek işlerine gelmiyor. Halka açık hisselerin büyük bölümüne Yurtdışı Fonlar hakim. Alıp satarak aylık belli bir kar hedefi belirliyorlar. Hisseyi de sömürüyorlar, alanı yatırımcıyı da pişman ediyorlar. Bu fonların gerçek sahiplerini biz yatırımcılar bilmiyoruz, genel kurullara temsilcileri katılıyor. Fonların belli grupların elinde olması muhtemel.
Sabancı ailesinden satılık SAHOL hissesi gelmesi zor görünüyor. Küçük Sabancı hissedarların bir bölümü Sakıp Sabancı Holding'e hisselerini devir ederek bu şirketin hisselerini aldı. SAHOL Yönetin Kurulunda bu holdingin temsilcisi var.
Sıra gelir, devran döner umulmadık fiyatlara da gider. Potansiyel güçlü.
hisseye çok hakim, götürmek işlerine gelmiyor, umulmadık fiyatlara gider, nasıl olacak? hisseye hakim olacak hisseleri varsa, götürmek işlerine niçin gelmesin. hisseyi nasıl sömürüyorlar? tam tersine sabancı ailesi yönlendirme yaparak borsadan fayda sağlamıyor.
borsada hisseler malum toplama, yükselme, satış, düşüş döngüleri ile fiyatlanır. yatırımcı olarak biz de bu döngülerden faydalanmak isteriz. şüphesiz bu döngüler kendiliğinden olmaz. hakim ortak yada spekülatörün yapması gerekir. keşke sabancı ailesi borsadaki keşke hisselere hakim olsa , ki hakim olsa para kazanmak isteyecektir, hisseyi sömürmek için bu döngüyü yapsa.
genel kurullarına her sene katılan biri olarak, çok fazla sayıda yabancı fon olsa da , bunlar sabancıların güdümünde değiller ve önemli konularda alehte oy kullanıyorlar.
Biz lanet olsun diyip. Bu kağıttan çıkmazsak bunun gideceği YÖK.
Bütün takibimde olan kağıtlar tavan tavan gidiyor. İçim yanıyor. Satsam anında uçacak biliyorum.
Destek de kırılsa direnç de kırılsa benim inadım kırılmayacak, tahtacıya ve spek e duyurulur.
Kimse zorlamasın inadım kırılmayacak. Kusura bakmayın.
Şu düşüşlerde bir kere sağlam dursa şaşrım, hep en önden koşar...
Şu günde geri alım yok demek ki ederinde olarak görüyorlar
Exsa birleşmesi yabancı yatırımcıya çoktan duyuruldu. Neden yerli yatırımcıya açıklanmadı? Gördüğüm kadarıyla burda da hiç konuşulmamış. Enerjisa Üretim A.Ş. kısmen deşifre olacak ama gelgelelim hala ses seda yok.
Bu arada elektrikli araçlar giderek yaygınlaşıyor. Bu yeni döneme en hazır gruplarında biri Sabancı. Enerjisa tarafının belirgin şekilde öne çıkmaya başlayacağı bir döneme giriyoruz.
Şu kargaşada biraz toplasınlar sonra duyururlar,
Sistem yatırım ve bilgi üzerine değil spekülasyon üzerine çalışıyor.
Ne zaman SAHOL satıp yerine koysam adet olarak hep daha fazlasını aldım. Satanı hiç pişman etmiyorlar. Klasına göre borsanın en ucuz hissesi.
SAHOL'de yönetimi tarafından sistematik bir gizleme politikası var. BİST'te böyle dönem dönem sahipleri tarafından gizleme politikaları yürütülen şirketler oluyor.
Exsa birleşmesi beraberinde değerleme getirdiği için önemli. Enerjisa Üretim'in defter değeri güncellenmiş olacak SAHOL bilançosunda. Exsa ayrıca kira geliri toplayan grubun gayrimenkullerine sahip de bir şirket. Nakit fazlası var. Bunların hepsi SAHOL bünyesine geçecek ve Holding'in temettü dağıtmak için temettü toplamasına gerek kalmayacak.
Birleşme haberi duyuruluyor. Ama birleştirilmek istenen şirketle ilgili hiçbir bilgi paylaşılmıyor. Dediğim gibi mecbur kalmadıkça hiçbir bilgi paylaşılmıyor.
Bu piyasada eder pek kale alınmıyor. Çoğu yatırımcının, hareket nerede parası orada. Bu da bize borsaya gelmiş temel bilgiden uzak çaylak yatırımcıların çoğunlukta olduğunu kanıtlıyor. Edere bakarsak farklı hisselerin borsada pirim yapması gerekiyor. Bazı hisseler daha şimdiden çok pahalı, bazıları da yeterince fiyatlanmamış durumda.
Portföyümün en az getirisi olan hissesi ne yazık ki. Ne yaptı bu Sabancı da yatırımcılar bu hisseden kaçıyor. Anlaşılır değil.Sabrımızı epey zorlayacak gibi görünüyor. Tepemi attırmaya başladı. Bir tepkiyle portföyün hepsini buna yıkacağım. Gidip işime gücüme bakacağım. Bana faydası olacak gibi görünmüyor. Çocuklara olur mu bilmem.
Yatırım fonları mal boşaltıyor. Onlarda yeter bu kadar daha fazla etmez diyorlar.
Kafayı yemeye az kaldı. Yan kağıtlarımın hepsi tavan bu şerefli sürünüyor.
Portföyün %85 i sahol değil de yan kağıtlarımdan olsaydı şimdi köşeyi dönmüş Miami de tatil yapıyordum.
Bassınlar bakalım. O bassın ben alayım. 15 dolarlık kağıdı 2 dolara kaptırmayacağım. Yok kaptırmayacağım.
En nalet hisse...
Saholda fonlar ve yabancı realize oluyor. Teknik sağlıklı biraz hareket etmesi için dinlenmesi gerekiyor. Yorgun Bekir, hemen soluğu kesiliyor.
Kağıt sende bendeyse basarlar tepesine
Kağıt onlardaysa sürerler tavana.
Boş kağıtlara tavan tavan yaptıranlar dünya devinde suskunlar.
Vatandaşı soymanın meşrulaştırılmış yoluna borsa denir.
Bu fiyata sahol olmaz. Başka bir hesaba sembolik 2 lot aldım. Fiyatı not almak için.
Akbank'ı çıkınca koca sabancının piyasa değeri 60 milyar tl ediyor. Astorun yarısı, sasanın çeyreği. :)