Yakında tüm internet kesilirse şaşırmayın.
Printable View
Yakında tüm internet kesilirse şaşırmayın.
Bu ulkenin basina en buyuk dusmanini getirin ulkenin Twitter kapatilmazdi.Yaziklar olsun tez zamanda kurtuluruz bunlardan insallah
Afet bölgesinde olan yatırımcı psikolojisini düşünün biraz.Ruhunu şeytana satanlar anlamaz tez zamanda batmanız dileğiyle.
Japonya'da da yanardağ patlamış.
Sen kimsin ki benim şerefimi haysiyetimi sorgulayabiliyorsun. Twitter linkinde yazanı göremiyorsan aşağıya kopyalıyorum.
"25 aylık ikiz bebeklerimizin üzerine kapandık, ölümü bekledik. Biz ölelim onlar yaşasın diye haykırarak dua ettik. Onlar ileride rahat etsinler diye dişten tırnaktan arttırdığımızı şirketlerimize yatırdık. Bugün açabildim borsayı. Bizi soymuşsunuz. Yazıklar olsun. #spkgovtr"
https://twitter.com/SalihDemir007/st...01741117571073
Ona buna şov yapmayı bırak, burada insanları meşgul etme. Hala anlayamadığın bir şey varsa neyi anlayamadıysan özelden sor cevaplayayım.
adanada tarladan yaziyorum .bizim kendimizde saglik yonunden zarar yok ama tanidik vefat edenler var.biz iyiyiz.psikolojik tahribat yuksek yalniz
bizim araci hanim ise gitmede kulkaniyor ama hataya marasa yada i yone tardim goturen benide yanina alabilir ishucune ihtiyac varsa
abi bu baslikdaki 4 5 arkadas ile surekli irtibat halindeyim ama ozetle iyiyiz korkudan eve giremiyiruz 2.buyuk depreme evde pc basinda foruma yazarken yakalandim ilkinden sonra cesaretim vardi ama artik cesaret kalmadi
Geçmiş olsun. Ne büyük acılar yaşanıyor. Bi yakınım yok bölgede, ben bile artık normale dönemem diyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor, yakınları olanı düşünemiyorum.
Ciddi ciddi İstanbul’dan ayrılmayı düşünüyorum. Zaten emekli sayılırım, çok da ist aşığı değilim zaten.
sana karadeniz yakisir abi .ben istanbul depremini yasadim ordan cedaret vardi burda cocuklala kurtuldum ilkinde cesaretim vardi eve girfim ilk isim foruma girmekdi hesapkara bakmafim bike sadece forum 2.deprem 1.den az sureli oldu ama yikici oldu .ama bizim aklimiz islahiye hatay maras malatyada elbistanda isnanieyede su an adanada hasar nispeten nisbi ilarak az
Aslında şiddetli hissedilen bölge değil,Adana nispeten daha az. kardeş sen üstüne alınma ama lafım bazı çok bilmiş sözde Prof olanlara gecenin 4ünde öyle bir sallandıkki aklımızın yerinde olduğuna şükrediyoruz. Twitter kapalı diye burada yazıyoruz kapatan zihniyetin sayılı günleri kaldı
yazilarim kotu ilk defa teldan giriyorum .hanimin isi olmasa direk adana disina cikardik ama biz kalmak zorundayiz.
Napcaklar o parayla hissemi alacaklar:) o adamlar para verse bile denetler ne yaptiniz diye. Onun icin alamazlar
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
amin abi bizim siginacak bir damimiz var en azindan rabbim disarda yatanlara kokaylik versin bixim sitede 14 kat vift daire 28 erden 6 blok vsr168 daire ve sadece 3 daire icerde jalma cesareti var 165 i yaylada yazlukda koyde arabadinda cadirda misafirhanede kimse girmiyor 3 aile haric biri benim kapi komsum
Borsayi kapamak cozum degil.. acilinca yine taban olur. Cunku iyice satici birikecek 5 gun. Ve cok alici olmaz kimse bu sartlarda..
amin dostum saolunuz varolunuz
Çok geçmiş olsun, allah yardımcınız olsun. Maddi manevi yapabileceğim bir şey olursa lütfen yazın. Benim de yakınlarım var vefat eden, şu an hala enkaz altında olanlar dahi. Şu an hayatta olduğumuz için şükredebilmek bile büyük lütuf. Umarım psikolojik boyutunu da uzun olmayan bir süre içerisinde atlatabilirsiniz.
Ad soyadına göre tanıdıklarınızın hangi hastanede olduklarını sorgulatacağınız bir web site yayınladı. Kayıtları varsa tanıdıklarınızın hastane kaydını bulabiliyorsunuz, lütfen olabildiğince yayalım.
http://pra.4lphasoftware.com
Bu felakette yakınlarını kaybeden herkese Allahtan rahmet ve baş sağlığı diliyorum.
normalde büyük depremlerde yer 6 santim civarı yerinden kayabilirmiş.
3 metreden fazla kayma olmuş
https://pbs.twimg.com/media/Fodwv4ZW...g&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/FodwyqMW...g&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/Fodw2a1W...g&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/FodxlnvW...png&name=small
twet veya diğer yerlere giremiyor ve girmek istiyorsanız
Opera Tarayıcı kurup Adres yazma çubuğunun yanında bulunan VPN i tıklayıp açabilirsiniz. (masaüstü/laptop)
cep telefonu için olanınıda internette bulabilirsiniz.
abi bende soyle bi guvensizlik olustu.ilk depremden sonra eve girdim bir cesaretle.cocuklar guvende hanim guvende.evin yikilan yerlerin resimlerini jeo..muh olan sinif arkadasima yolladim.siva catlagi onkar dedi seramikkerin inmesi normal dedi. artcilar olur korkma dusuk olur dedi.binanin katini sordu 14 dedim o zanan git 6 7 8 jatlara bak birde bidruna bak dedi 6 da zaten mimar oturuyirdu sorun yok bizde dedi bodrum tasiyicilar sahlam dedi...rahatladim pc basina gectim sonrada 2.buyuk deprem oldu
Bunun ötesinde bence Avrupadaki ülkeler içinde türküm diyince ilgi alakanın, tebessümünün arttığı kendini ayrıcalıklı hissettiği başka ülke yoktur
Kültür yemek vs geçtim soyad ekler bile aynı
Oglou > oğlu
Tzis tsis.. > cı eki bakırcı yemekci vs..
Lis : li yer bildirim eki karamanlis karadağlı karamanlı vs
1999 da borsayi isleme kapayip actiklarinda %100 e yakin dusus olmus baktigimda. Bu kadar da primli degilmis tabi borsa.. ama ben yinede en kotu 3600 den donus beklerim ..
2018 den sonra kaç kez daha badire atlattım bir şekilde, bu sefer arkamdan ruhuma fatiha okursunuz.
grafik açıp baktın mı Allah aşkına.
%100 bişey nasıl düşer
100 den 1 e inmesi lazım.
aşağıdaki grafikte deprem sonrası ilk açıldığı günün üstüne getirdim.
1 önceki bar 16/8/1999 a ait. https://imgyukle.com/f/2023/02/08/QRVqXM.png
https://imgyukle.com/f/2023/02/08/QRVqXM.png
Adamın longu vardı bugün bir şekilde flat oldu kol bacak kesti diyelim %5 te. Şimdi işlemi iptal ettiler tekrar longa dönmüş oldu. Haftaya endeks açıldı direk taban oldu hadi buyur bakalım o zaman ne olacak :)
Bu adamların bu işlemleri durduk yere iptal ettiğini düşünmüyorum bakalım şapkadan neler çıkacak.
1999 seçiminde bir kere diplerde değildi...
endeks 18 iken , 10 ay sonra 16 Agustos kapanışı 58 olmuş...yani 3 kat artmış endeks var..
derken deprem sonunda max. %20 düşmüş...Bu forum giyotin gibidir..lütfen araştırarak yazalım..
BIST100, 5700 iken düşüş verilmeyip şuanda uç noktaların konuşulması enteresan...
Bir arkadaş vardı..bıst100: 1780 iken (rusya savaşında) habire MUTLAKA 100 gn. test edilmelidir diyordu...tabiki olmadı..
O da kayboldu gitti..GUNDİNİN düşüş versiyonu.
Çogunluk (long) hissede...daha da moral bozmanın anlamı yok..üstelik grafiklere bile bakmadan konuşarak..
bugün iptal işlemi hangi kanuna göre yapıldı acaba, olurda yukarı açılırsa bu sefer viopta kaybedenlere de iade olacak mı ? bilgisi olan var mı? tşk.
Yok böyle bir deprem, çocuklara sarılıp bir kapının kasasının altına sığındık. Bitmedi de bitmedi. Tam duracak gibi oluyor yeniden başlıyor. Beton , çürük bir tahta parçası gibi sallandı altımızda. Etraftan çatırtılar patırtılar. Çok şükür canımız sağ ama dostların, tanıdıkların ölüm haberi sıradanlaştı. Enkazlarda,morgalarda dostlarımızı aradık. Dağ başında çaresiz kalmış bir yaban hayvanı gibi çocuklarımızı beslemek için yiyecek aradık. Umarım biran önce hayatlarımiz normale döner ama zor cok zor ülkenin hali malum. Neyse.
Anladım ki ; her sabah uyanabilmek , uyandığında çocuklarını eşini görebilmek en büyük hediyeymiş.
vpn şirketlerinin çoğu açıklama yapmış..
türkiyeye tüm vpnlerimizi ücretsiz yapıyoruz diye
Arkadaşlar bırakın sağa sola hükümete saldırmayı biz bize yeteriz Malatya dayım ilk depreme uykuda yakalandım Allah'a çok şükür hasarsız atlattım hemen dışarı çıkıp etrafı kontrol ettim fazla hasar yoktu hemen toparlanıp Malatya ya 35 km uzaklıktaki köyüme gittim ikinci depremde orada yakalandık ikincisi çok siddetliydi ama kısa sürdü birinciye göre eğer birinci gibi uzun sürseydi can kaybı çok yüksek olurdu.
Yaşayan bilemez böyle bir dehşet deprem dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamıştır.
Bugün köye Trabzon dan geldiklerini söyleyen bir avuç insan ekmek su battaniye getirmiş dağıtıyorlar yok böyle bir millet dünya üzerinde.
Para mal önemli değil ailemde akraba ve tanıdıklarımda hiç birine bir şey olmadı ama hepsininde evi yok oldu birikimleri bir gecede buhar oldu ama üzülmüyoruz çünkü canımız sağ bundan daha iyi ne olabilir ki.