5 000 ni sallama söyledim 4 bin küsür
Printable View
5 000 ni sallama söyledim 4 bin küsür
Yalnız şu 5168 ada 11 parsel bizimmiydi değilmiydi tam emin değilim başkasının malını sahiplenmiyek
doğrudur öyledir yalnız bilmeyenler yanlış anlayabiliyor...alınan yer 116 dönüm..şimdiki kullandığımız yerimiz 110 dönüm mü ?? ben krokiye ilk baktığımda yeni alınan yerin şimdiki yerimizin 4 katı büyük olarak gördüm..:kahkah:
şirket sürekli inşaatlarla yatırımlarla uğraşıyor...arzdan yüklü nakit gelince bol bol yatırımını yapıyor....işte arzın avantajları budur dostlar...başka şirketler bu tür bir yatırımı yapabilmek için belki de yıllık %40-50 faiz giderine katlanmak zorunda kalıyorken ve bu yüzden de yatırımdan vazgeçiyorken arz olanlar rahatlıkla yatırımlarını yapıp ,borçlarını da kapatabiliyorlar...böylece rakiplerinin bir kaç adım önüne geçiyorlar...
geçmişte halka arz şirketler için milattır diyordum...arzdan önce (AÖ) ve arzdan sonra (AS)...bunun nedeni işte buydu...
Ana bina olan yer 44 bin tam arkadaki yer 19 bin sağdaki 5168/11 olan yer 55 bin yeni yer 116 bin ben o 55 binlik yer tam olarak bizim mi değil mi bilmiyorum üstünde ges var şu anda yeni yapılmış sayılır patron almış ges i döşenmiş geçmiş diye düşündüm bilmiyorum şirkete mail atılıp öğrenilir
Boş verr alınan arsa her şeye yetiyor zaten istediği üretimi burada yapar
günaydın herkese bol kazançlar eşleşme hoş değil :)
hayırlı olsun yeni fabrika hangi üretimin kapasitesini artıracaklar galiba? üretim gamı çok olunca :)
eşleşmenin dünkü zirvenin üstünde beklerdim en kötü ama tahtacı da mal yok demek ki..
piyasa geleceği satın almak ister...sasa nereden nerelere geldi...geçmişte bahsetmiştim sasa 4 tl iken almıştım beklentilerine bakarak ilk etapta 17 tl ye gitmeli demiştim...forumda herkes beni gazcı olarak görmeye başlamıştı...:kahkah: eleştrilerden bıkarak ben de satmıştım..bir yıl olmadan 18 lere gidip bölünmüş idi..sonrasında çok daha fazla da çıktı...
demek istediğim büyük yatırımlar büyümeyi kendisiyle getirir...büyümeyi de piyasa önceden fiyatlamak ister...bakıp göreceğiz...bence temelciler zaman geçtikçe bu hisseye gelmeye başlayıp uzun vadeli tutmaya başlayacaklar...buda kademelerdeki satış lotlarını azaltacak...buda ileride tavan veya tavanlar görülmesine neden olacak...izleyip görelim..bakalım piyasa neye karar verecek...??
Qnb dün sattiklarini yerine koymaya çalışıyor, kağıdı baskilayacaklar diye dün iyi mal çıktılar ama.patron kap attı terse getirdi bunları.
Açılışın gapli olması ve gapin kapanması bence çok olumlu o gaplar ilerde başımıza bela olacakken şuan gapsiz tertemiz grafik devam ediyor.
https://i.hizliresim.com/5lm0moa.jpg
şunu atayımda belki uğur getirir
gelen bu kap ile artık daha dirençli olacağımızı düşünüyorum..çıkışlarda da daha istekli..nedeni geleceği satın almak isteyecek ciddi yatırımcıların bu hisseye pozisyon almaya başlayacak olmasıdır...bir hafta içinde kişiliğinin gözle görülür şekilde olumlu yönde değişmeye başlayacağını gözlemleyeceğimizi düşünüyorum..
Keko bence erken bir adım oldu ,sasa ile kıyas nekadar doğru bılemıcem ,orada patron faktörü çok ayrı bir muvzu idi buradakı patronun da öyle davranıp davranmayacağı önemli olan ,bu şirketler teknolojıye yatırım yapmalı ve değer üretmelı , toprağa bu denlı büyük meblağlar teknolojı şirketlerının bağlaması nekadar doğru orasını tam kestırmek zor ,, geçen kıralama yapmıştı madem böyle bir ihtıyac var başka kıralama da yapılabılırdı , sektörde sürekli yenı rakıpler çıkmakta ve panel üretıcılerınin kar marjları düşmekte ,elbette sadece bır panel üreticisi değil cween başka kalemlerden de kar yazıyor ama ben şahsen bu denlı büyük bir meblağın bu arazıye bağlanmasını olumlu karşılamadım zaten şirketin nakıt akışını yönetmekte sorunları varken ,,,işleri büyütmek için arz geliri dışında başka fınansman ihtıyaçları doğabılır buda borçluluğun artması demek ,, yıne de ıyı tarafından bakalım ,,,tahtacı beyin nasıl bakacağı da önemli tabi !!!
arsa yarısı peşin kalanı 6 ay sonra 17 taksitle %15 iskontolu almış TL bazında patron en azından kasada tutup sövüşlememiş ytd
Adam para bağlamamış ki 450 milyon ipotek var onlari kaldıracak ki onlarifa uzun vade kredi ile rahat rahat kaldırır çünkü yeni sahibin kredibilitesi var.
6 ay geri ödemesiz 17 ay taksit yani 2 yıl vade ile alınmış, USD hergun yüzde 1 artarken 2 yıla o para cücük kadar kalır, çerez parasına adam 2. Fabrikayı kurmuş olur.
Haber olumlu da tahtacı gıcık illa silkeleyecek 100 TL den beridir böyle, akşama kadar baskila son 30 dk kopar götür ama endeksin yüzde 6 çıkışını yedi kitapsız orası sıkıntı.
Hocam sövüşleyecekse veya böyle bir amacı varsa vay halımıze !!şirketler yeni yatırımlar için büyümek için halka arz olurlar,alanı teknolojı olan bır şirket bu alana yatırım yapmalı diyor aklım bilemedim , önemli olan bu yatırım bilançoya ne zaman yansıyacak ,atıyorum üç yıl sonra geri dönüşü olursa benim için iyi bir yatırım olmaz !! Çünkü ben üç yıl cwene tutmam hedef fiyatım 300/400 arası bir yerdi maksimum; ama bu fiyatı bılançolar ile desteklemelı bu yatırım para çıkışına neden olur kısa vade için bakalım bılnçoya nasıl yansıyacak bu yıl için !!!Diğer yatırımlar için de kaynak gerekecektir arz gelırlerı dıkkatlı harcanmalı ,!!Arz gelırı cash para borçsuz harçsız elınde nakıtın var nakıt bulmanın bukadar zor olduğu dönemde !!
Cw bugün yarın kendini gösterecektir diğerlerinden ayrılacak bu Eupwr aşağıda bizi de çekiyor ama tahtacı bu fırsatı kullanıp toplamaya devam edecektir bana göre çok zamanı kalmadı en kısa zamanda 200üstüne 240 ila 270 arasında bir yere gidecek sonrası 360 400 arası bekleyip görecez
iyi düşünürsek depolama alanı fabrikanın yanıbaşı işi büyütecek fabrika güneş paneli talebini sarj istasyonu gelecekte talebe yetişemeyeceğinden bir yerden başladı borsaya açılırken bunlar planlanmış olabilir en kolay para kaynağı borsa ilave para talebinide belki gesan gibi yukarı çekecek patron aldığı 1.3 milyon lotu oradan by satacak her şey olabilir..
Adam 850 ye arsayı alıyor 450 ipotek var kaldı 400 onunda yarısını peşin verse 200 milyon TL kalan sittin sene vade.
İpotek kaldırması kolay ipoteğin ufak bir kısmını ödersin kalanida uzun vade taksit yaparsın arsada hiçbirsey kalmaz.
Gelecekte bu şirket banka kredisi kullanacağı zaman bu arsa altın değerinde olur, bankalar şirketlere sen ne güzel sirkrtsin diye kredi vermez mal varliklarina bakar, büyümek istiyorlarsa mal varlığı almak zorundalar.
Sonuç Tarık baskan çıksa bir iki kelam etse , şurayı bundan dolayı aldık dese soru işaretleri ortadan tam kalkacak.
Normalde o fabrikanın içine scooterla girer burayı aldık , şöyle bir üretim tesisi yapicaz derdi bakalım kap bekler gibi twit bekliyoruz.
Bi kere kendi fabrikasının dibinde bu arsa ve fabrikayı alması muhteşem bişey sırf bu yüzden fazladan 50 100 milyon para verebilirdi ki vermemiş üstüne 150 milyon iskontolu almış bunun sebebide karşı tarafın borçlara baş edememesi yani karşı tarafın borçlu olması bize +200 250 milyon yazdı
hiç bir şey yapmasa bile !! toprak yatırımı hiç bir zaman zarar ettirmez...dünyada üretilemeyen tek şey topraktır...insanlar hızla çoğalıyor ama toprak aynı..o yüzden de toprak kadar değer kazanan bir şey yok...ödeme taksitleri bittiğinde istediği zaman çok karlı satabilecektir...
yalnız şirket bunu yatırımlar için alıyor arkadaşlar...gerekli planlamalar yapılmış olmalı...sektör canlı...şirket güçlü...ufukları geniş ve vizyonerler...bizim bilmediğimiz ama onların çok bildiği şeyler var...ben güveniyorum...
Keko şunu söyleyim olaya toprak gözü ile bakılıp bu yatırım yapıldıysa ve yapılıyorsa büyük kayıp olur , en büyük arazıler gyo şirketlerinde ama durumları malum ,, buraya yapacakları yatırım önemli olan ve bu yatırımın nekadar sürede şirkete katmadeğer olarak döneceği asıl mevzu !! Bu süre de uzun olursa buda bir dezavantaj olur, şirketin 6 ay ile bir yıl arası bir zamanını çalar en kötü ,, hep goy goy la olmaz bırazda bu taraftan bakmak gerek !!
Organize sanayide Antalya gibi bir yerde 110 bin mt2 yer normal abi alınması büyük yatırım. Patron bizim dusundugumuzdan daha büyük dusunuyor orası bellide tahtaci uyuz onada yapacak birşey yok. 2. Gesan vakasi gözlerimizin önünde büyüyor bebek sirket bakalım globalde bir oyuncu olabilecek mi ?
Alakası yok adam köy ağası ı toprak alsın bu adam Türkiyenin ve dünyanın şu anda gözde iş kollarından üçünü yapıyor güneş enerjisi batarya şarj ünitesi Bi ticaret adamı fabrikasını hiç bir zaman kiralık Bi tesisin üstüne kurmak istemez hele hele yapacağı yatırım böyle önenemli yatırımlardan biri olacaksa artı kiralık tesise tadilat niye yapsın artı arsa kendi arsasını karşısı parsellerin kenar uzunlukları bir birine denk yarın bir gün iki parselde benim aradaki yolu da arsama dahil etmek istiyorum derse raicini de derse mümkün geçmişte ben yaptım bunu eger o yol tali bir yol ise izin çıkar
İnş.Sn kılavuz temennılerınızın bır bir gerçekleşmesi dileğiyle ,, patron dürüst olursa hem kendi hem bizler kazanacağız !! Gelecek bilançolar önemli !!!zira şuan bıle en prımsız kalanlardan !!!
https://i.ibb.co/mJ4SnSp/Screenshot-20230606-114317.jpg
Şansı yok daire içine alınan yerler gibi olsaydı parsel birleştirme kesin olurdu ama burada gidiş geliş bölük yol var zor
Bildiğin hisse toplamaca yapıyorlar bence buralarda son fırsat ky satıcı olduğu sürecede bekletip malı alır bakalım patronun buna cvp ı ne olacak çünkü adam öyle güzel kap attı ki bunun karşılığı hisseyi ezmek olmamalıydı patron buna kızar
Tavan bekliyorum bu gün olmasada yarın olsun
Ky nın basireti in bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz
Malesef ki hazırlıksız yakalandık Bi iki tane hissem son 15 günde %50 pirimli olsaydı hiç gözünün yaşına bakmaz satardım ekleme yapmak için ama yok elimde öyle hisse nakite yok sadece izliyoruz yoksa kademeli alım yapardım
Blomberg de vadeli işlemde long hacim çok yükseldi belli başlı bazı hisselerede bu sebeple satışlar var diyor longcuları patlatma amaçlı diğer hisselerede sebepleniyor işte
dolar da her gün çıkıyor...:kahkah: satış anlaşmalarını dolar bazında yapan sektörler olumlu etkilenecek...bizim gibi...:)
Ben biraz ekledim 2500 kadar
160 lar gelirse bi hisse var onu satıp eklerim artık ne çıkarsa bahtıma