Kuzuların sessizliği...
Sos fiyatına gelsin önce bi hisse. buraları o zaman görün..
Sos devrimi yapmış resmen tat...
https://i.hizliresim.com/7x9cqva.png
https://i.hizliresim.com/62b5cyn.png
Printable View
Kuzuların sessizliği...
Sos fiyatına gelsin önce bi hisse. buraları o zaman görün..
Sos devrimi yapmış resmen tat...
https://i.hizliresim.com/7x9cqva.png
https://i.hizliresim.com/62b5cyn.png
Şirketin geleceği için takip ettiğim bi kaç noktayı paylaşmak istedim. Bilanço beğendim.
Stoklar: 30 Haziran 2024'te yaklaşık 2 milyar TL'den fazla olan stoklar, 30 Eylül 2024'te 3.7 milyar TL'ye yükselmiştir
3.7 milyar TL stok ne demek şirket cayır cayır üretmiş.
Stokta 3.7 milyar tl ilk mal var şirketin piyasa değeri ise 3.3 milyar TL komik.. :yahoo:
Özkaynak 100 milyon artmış.
Borçlanma benim beklentimin altında kaldı. 650 civarı zarar bekliyordum 545 geldi. zarar 833 milyon finansman zararı faizler düşmeye başladığında şirketin karlılığı uçacaktır.
Toplam borçlar 600 milyon kadar azalmış.
Ekteki fotoğrafa çok dikkatli bakınız... Koç zamanında şirketin içi nasıl boşaltılıyor. Tüm giderler %50'ye yakın enflasyon olmasına rağmen nerdeyse yarı yarıya düşmüş şirketin geleceği açısından çok dikkat edilmeli.. finansmana erişim ucuzladığında şirketi göreceğiz zaman damgası ile burada kalsın. Şirket ihracatı artırırsa borsanın yeni sasa 'sı olur Tatgd :) :halay:
https://i.hizliresim.com/8gniu6x.png
İnsanların bedduasını almayacan...kul hakkı yemeyecen....
Bedduamı alanın vay haline....
Beter olun....boynuzlu holding sende...
Dahada beter olacaksınız iyi günleriniz....!!!!!!!!!!!!!
ALLAH BELNIZI VERECEK....!!!!!!!!!!!!!!
Ailesinin başı sağolsun.
40 tl ye hisse alacan.....
geri kalanı 20 tl ye toplayacan.....!!!!!!!!!!!!.....
Geri almak zorunda değilim diyecen....
Yetmedi hisseyi 20 tlye düşürecen....
İspanya'da sel oldu Türkiye'de domatesin kilosu 100 tl pazarda bile halen bu hisse tavanlar serisi yapmıyor... başka hisse olsa 7 tavan çekerdi. hisseyi tutmasalar patlayacak hadi bakalım... mızrak çuvala sığmıyor. 1.21 dolara alınan hisse şu anda 0,65 dolar yarı fiyatına inmiş hisse birisi memişleri arasın 82 milyon dolara aldıkları hisseleri 40 milyon dolara borsada satılıyor daha fazla miktarda.. akıl almaz bu 100 milyon dolara %48'i satışa çıkarsın şirketi havada kaparlar. yani yemezler.. hisse 2 doları görmüş son 2 yılda.. Bi genel kurul gelsin bakalım. bu şirkete kayyum atansa hisse 300 tl olur.
Ailenin başı neden sağ olsun....
Anlamadım....
Biden sonra...diğer yatırmcıları düdüklesn diyemi...!!!!!!!!!
Hakkımı helal etmiyorum....
Beter olsunlar....olacaklarda....
Her ne bok yesende...
Kul hakkı yemeyecennnnn.....
ALLAH BELANIZI VERİR....!!!!!!!!!!!
Ne çektirsin be tatgıda!
bedelli takvimi açıklanmış. satılmayan ve kullanılmayan ne kadar rüçhan olacak merak ediyorum açıkçası
Memişoğlu bir türlü %50'yi aşamadı. Şimdi de bedelli sürecine girdik. İnsan bunun altından çağrı fiyatı zorunluluğundan kurtulmak için bir şeyler çıkar mı diye düşünmeden edemiyor ancak yapabilecekleri yöntem de bulamadım açıkçası. 165 milyon usd değerlemeyle %49'unu aldıkları şirkette bedelli öncesi fiyatlarda alım yapıp %50'yi aşsalar yarı fiyatı değerlemeyle kalan payları da alabiliriz diye çağrı yapacaklardı. Millet de bu fiyattan çağrıya uyar mıydı bilemiyorum, arbitraj kovalamak dışında mantıklı gelmiyor. Hala bu sürüncemede devam edilmesi garip.
hala bazı yöntemler mevcut çağrıdan kaçınmak için.
İlgili tebliğ 14/1/f ve 14/1/g
f) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından gerçekleştirilen yeni pay alma haklarının sınırlandırılmadığı sermaye artırımlarında, mevcut ortaklarca alınan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün değişmesi.
g) Kendisi dışındaki bazı pay sahiplerinin oy hakkının donması, sermayenin payların itfası yöntemiyle azaltılması, imtiyazlarda esas sözleşme ile değişiklik yapılması veya ortaklık tarafından payların geri alınması gibi kendi iradesi dışında gelişen sebeplere bağlı olarak yönetim kontrolüne sahip hale gelinmesi.
tabi bunların ikisi de muğlak ve farklı anlama çekilebilecek hükümler. ben çok yorum yapmayacağım.
-----------------------------------------------------------------------
ben çağrıdan kaçınmayı değil, düşük fiyatla çağrıya gitmeyi planladıklarını düşünüyorum halen. 30 TL'den çağrıya da katılan olur bol bol.
f bendinden anladığım, rüçhan alarak %50'yi aşarlarsa açık yakalıyorlar gibi duruyor ama dediğiniz gibi yoruma açık. adamlar neredeyse tüm maddelerin etrafından dolaşa dolaşa bugüne kadar geldiler. şahsen ucuz fiyattan çağrıya gitmeye çalışacaklarını düşünürdüm ama ilk günden beri yaptıklarını kestirmek zor. göreceğiz artık, temel ticaretin opsiyonunun bitimine de 2,5 ay kaldı sanırım. sürecin sonlarına yaklaşıyoruz. bu süreçte çok değerli bilgiler paylaştınız, kendi adıma teşekkür ederim.
**her iki şıkta çağrı zorunluluğu doğurmuyor; doğurmuyor diye alacaklarını sanmam, ama dublör kullanarak alırlarsa kimse fark edemez, fark edilse bile bir şey yapılamaz.
**burada en büyük suçlu, bir yandan şirketin içini boşaltarak ve karını yapay olarak azaltarak ucuzdan satış gösteren (gerçek fiyat farklı da olabilir) ve çağrı zorunluluğu doğmasın diye katakulli yapan KOÇ yönetimi...
--salça ihracat önceki döneme göre 10 ayda %42 azalmış; 1kg ın fiyatı yaklaşık 1.3 dolar (geçen yıl 1.8-1.9 civarında idi)
--işlenmiş domates ihracatı(ketçap vs) %168 artmış, kg fiyatı 1.6 dolar civarında
Kullanılmayan 5.8 milyon rüçhan var. Memişoğlu şu anlık 51.07 ortak görünüyor bu sebeple :) bakalım haftaya ne olacak
Haftaya kalan rüçhanlarin da satilmasiyla tekrar 50 altına iner sanırım. Heralde yani?
Yanlış Hesap yapmışsınız sn. @miniyatirimci
Altı üstü 400-430 bin lot bi rüçhan var 51.07 çıktığı yok minik bi farklı belki 50 üzeri olabilir veya geçmemişte olabilir ince hesap yapmak lazım..
Kap haberi:
Şirketimizin 136.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 250.000.000 TL tutarlı kayıtlı sermaye tavanı içerisinde tamamı nakden olmak üzere 108.800.000 TL artışla %80 oranında artırılarak 244.800.000 TL'ye artırılmasına ilişkin 26.12.2024 tarihinde başlayan yeni pay alma haklarının kullandırılması işlemleri 09.01.2025 tarihinde tamamlanmıştır.
Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 5.864.273,635 TL olup, kalan paylar 14.01.2025 - 15.01.2025 tarihlerinde 2 iş günü süreyle Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, "Borsa'da Satış" yöntemi ile 1,00 TL nominal değerden az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.' de Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
Halka arz esaslarını içeren Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna işbu açıklamanın ekinde; Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nun www.kap.org.tr, Şirketimizin www.tatgida.com.tr ve halka arzda satışa aracılık edecek Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin www.terayatirim.com adreslerindeki internet sitelerinden de ulaşılması mümkündür.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Kap.org'da ortaklar kismina bakarsanız 51.07 olarak görünüyor.
400-500k değil sizin de kap bildirimini koyduğunuz gibi 5.8m rüçhan var. Aslında bunlar Rüçhan değil direkt pay olarak 5.8m.
Sermaye de 244.8 olması gerekirken şu an 238.99 filan. O yüzden Memişoğlu 51.07 ortak görünüyor.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...40f31089aa010a
Burdan sermaye ve ortaklık yapısına tıklayarak görebilirsiniz.
Tarihlere göre ortaklık payı %60'dan gerileyerek ( takaslar geldikçe geriliyor. ) 9 ocağın takasları henüz burada görünmez. Yani pazartesi günü ortaklık yapısı değişebilir. Öyle olsa dahi yine bahsettiğiniz miktarlarda lot olarak bir hisse çıkmaz.
https://i.hizliresim.com/o9yaae1.png
toplam nominal değeri 5.864.273,635 TL
Nominal Değer Ne Demek= menkul kıymetlerin nominal değerleriyle aynı olan piyasa fiyatı için kullanılan bir bankacılık ve borsa terimidir.
ben yanlış anladıysam düzeltin lütfen..
Nominal kelimesi, pay ile denk anlamında kullanılır bire bir karşılamasa da. Yani 1 nominal değer 1 paydır. O yüzden şu anda kaptaki şirket kartındaki sayıları toplayınca sermaye olması gereken 244.800 değil de 5.8m eksik hali olan 238.930 filan çıkıyor. Kontrol edebilirsiniz.
Kullanılmayan rüçhanlarin 0.8 katı olan 5 milyon 800 bin lot pazartesi ve salı satışa sunulacak. Oransal olarak bana fazla geldi açıkçası. Benzer sermayedeki fener hissesinde 400k -500k civarı kalmıştı yakın zamanda.
Genellikle ilk günden biter bu lotlar, ama tatgd'da biraz fazla kalmış. Dolaşımdaki payların %5ine denk geliyor nerdeyse.
Asıl soru şu, bu 5.8milyon lotu patron alırsa ne olacak? Kendi fiiliyle %50yi geçtiği kesinleşecek.
Kimse almazsa bu lotları yine %50yi geçmiş olacak ama kendi fiili yüzünden değil. Geçen buraya koymuştuk mevzuatı, yoruma açık bir durum var.
Adet sayısında siz haklısınız 5.8 milyon satılmayan ruchan satılacak tatgdb olarak açılacak piyasada birincil piyasada satılacak. Şirket satılmayan pay için alırım garantisi vermemiş. yine de böyle bir hisse için çok küçük bir miktar. ilk gün gider gitmese bile ikinci gün mutlaka bitecektir. Satılmaz ise bedelli oranı azalabilir ama böyle bişeyin olma olasılığı çok düşük. Bu tarz işlemlerin peşinde koşan çok fazla kurum ve yatırımcı var.
Patron alımı yüzde 50 geçer ise çağrı yapmak zorunda kalabilir. Japon ortaklar sanırım ruchan'ı almamış. Japon ortaklar satış fiyatından çağrıyı zorlayabilir mi :))
Aslında patronun bilançoyu açıklayana kadar pay alamaması lazım piyasa bozucu işlemler tebliğinden hatırladığım kadarıyla.
o yüzden sabahki tahtada başkalarının 5,8m lotu alması lazım. ben de alış göndericem bu arada ama denizde damla bizimki :)
bu tarz işlerde ne zaman çetrefilli düşünsem "basit olan yol" doğru çıkıyor.
bu sefer basit düşüneceğim, patron bilançoyu açıklamadığından başka birileri yarın tatgd.be tahtasından malı alıp park edecektir.
en yüksek alım yapılan seviye 25,48 eski fiyat, yeni fiyat 14,60.
birileri çağrı olayını speküle edecektir elbet, şubat ortasına kadar.
şimdi ben de baktım da, halka açık kısımdan 412k kadar pay bedelliden yararlanılmamış görünüyor.
öyleyse bedelliden önce 6,8m lota sahip halka kapalı kısımdan birileri bedelliye katılmamış olmalı. japonlar da olabilir, koç da, göremediğimiz başkaları da.
----------------
-30/09/2024 tarihli ortaklık yapısını baz alırsak-
Memişoğlu rüçhanların tamamını kullandığına göre; rüçhanını kullanmamış olabilecekler:
Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. 4.427.889 lot %3,26
Sumitomo Corp. 2.077.983,34 lot %1,53
Kagome Co Ltd. 5.071.168,20 lot %3,73
Ivır zıvır var bir de 1.416.000 lot şeklinde.
Sanırım satış tamamlandı @miniYatirimci ne dersin
https://i.hizliresim.com/4za1eyq.png
Takip ettiğim kadarıyla spot piyasadan satıp birincil piyasa alım yapan kurumlar var. Hissede satış yapabilmek için t+2 beklenecekse yukarısı 2 gün boş olabilir. Bakalım heyecanlı bi hafta olacak mı???
Yorum yapması zor hocam. Belki de önceki günlerden spottan satan birileri daha düşük fiyattan geri koydu bugün rüçhan tahtasinda.
Veya elinde önceden spot varsa ve bugün ekstra rüçhan almışsa eğer, spot malları aldıkları rüçhandan daha yüksek fiyattan satabilirler şu an dahi. Mesela ben öyle yapıyorum şu an :) Satılan 5.8m ağırlıklı ortalama 12.86. spot tahta anlık 13.06
5.8m öyle ha deyince tahtaya yedirilmez tabi orası da var.
Bugün colendi üzerinden bilerek spotu devre kestirdiler ki diğer tahta da aşağı gelsin. Düşük maliyet yaptılar bu sayede.
Halka arza aracılık eden Teradan 2.84m alındı bu arada.
Sonuç olarak ihtimal çok, yorum yapması zor.
Ek 30418
Ya yapılan açıklamanın haline bakarmısınız . Nereden tutsan elinde kalıyor. Yönetim kontolü elde edilmiştir diyorsun sonraki pragrafta yok yönetim değişmediği içim bu alım çağrı zorunluluğu doğurmaz diyorsun ama aslında yönetim çoktan değişmiş vs vs .. Off off , SPK nın şu çağrı tebliğileri bu durumları ne hale getirdi buna mı hayıflanalım yoksa şirketin yeni sahiplerinin yaptığı havada kalan açıklamaya mı bilemedim valla...
Patron hisse almış bereket versin.
https://i.hizliresim.com/3vprwqx.png
f bendinden istifade çağrı zorunluluğu doğmadığını iddia etmişler. muhtemelen dava falan açılır ama sonuç alınır mı bilinmez. mevcut hisse fiyatının çağrı oluşursa doğacak fiyattan bu kadar ayrışması zaten normal değildi.
temel ticaret'in satış opsiyonu 1 ay sonra doluyor ve zamanlaması manidar bir şekilde bedelli sermaye artışı yapılarak çağrı zorunluluğundan yırtmanın yolunu buluyorlar. İlk günden bu güne bu planı bilen ve parçası olan sözde kurumsal Koç yönetimini de ayrıca tebrik etmek gerek.
O maddenin yoruma açık olduğunu söylemiştim.
Maddenin lafzı baktığın kadar ruhuna da baksaydin keşke Memişoğlu. Umarım Dava açacak kadar yüksek lot sahibi birileri vardır.
--acaba, gerçek satış fiyatı kaç idi??;
**ben dava açmayı düşünüyorum...''haksız fiilden'' tazminat davası...
Evet dediğim gibi, patronun yaptığı işlem mevzuata aykırı.
Keşke bana danışsaydın Memişoğlu.
İçsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler
MADDE 4 (1) Mevzuata uygun şekilde kamuya gerekli açıklamalar yapılmadan önce içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgilerin gizliliğini korumalarıesastır.
(2) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri, bu bilgiler mevzuata uygun şekilde kamuya açıklanmadan önce bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya
da dolaylı olarak alan kişiler tarafından ilgilisermaye piyasasıaracında işlem yapılması durumunda;
a) İçsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgileri diğer kişilere vermeleri,
b) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya da dolaylı olarak alan kişilerin ilgili sermaye piyasası aracında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.
(3) İhraççılar tarafından düzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bağımsız denetim raporlarının hazırlandığı hesap döneminin bitimini izleyen günden söz konusu tablo ve raporların mevzuata uygun şekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.
önce koçtan opsiyonla %50yi geçecek şekilde hisse alacaksın, sonra bedelli açıklayacaksın, halka kapalı kısımdan birileri bedelliye katılmayacak, sen de gidip onları alıp %50yi geçicem çağrı olmayacak diyeceksin. Ama yaptığın işlem piyasa bozucu eylem. Hani bilanço? İster birincil piyasadan ister ikincil piyasadan işlem yap mevzuat bunu ayırmıyor piyasa bozucu eylem tespitinde.
piyasa bozucu eylemle %50yi geçeceksin bir de?
Tabi bu durumu mahkemeye götürecek kim var, o da ayrı.. Avrupada Amerikada olsa öperler.