Zamanında ertelenmiş vergi gideri yazarken sorun yoktu da şimdi gelir yazınca mı sorun oldu? Geçiniz efendim, lotları okşamaya devammmm [emoji1]
Printable View
Bacamız tütüyor, kıskananlar çatır çatır çatlıyor.
EREGL, 2Ç24 döneminde 4,4 milyar TL ile piyasa beklentisi olan 2,9 milyar TL'nin oldukça üzerinde bir sonuç açıkladı. Şirket 2Ç23 döneminde deprem nedeniyle üretime ara vermek zorunda kalmış ve 4 milyar TL zarar açıklamıştı. Açıklanan sonuçları kârlılıktaki ve marjlardaki artış nedeniyle pozitif olarak değerlendiriyoruz. Bu sonuçlara bağlı olarak açılışta piyasanın olumlu bir tepki vermesi beklenilebilir.
Şirket 2Ç24 döneminde geçtiğimiz yıla kıyasla %35’lik artışla 50,47 milyar TL ciro elde ederek piyasa beklentisi olan 52 milyar TL’nin hafif altında bir ciro gerçekleştirdi. Ciro artışının temel nedeni, %18 oranındaki satış hacmi artışı ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre %91’lik artışla 354 milyon dolara yükselmesidir. Operasyonel marjlardaki ılımlı iyileşme sonucunda FAVÖK 2Ç23’e göre %67 artış göstererek piyasa beklentisi olan 6,45 milyar TL’ye paralel 6,4 milyar TL olarak açıklandı. Demir çelik fiyatlarında daha fazla düşüş olmayacağı varsayımıyla kalan dönemler için büyüme ve kârlılık anlamında pozitif görünüm sağlanmış oldu.
frototda gelemiş eregli kötülüyip duran biri vardı dn bilanço açıklanmadan froto forumunda eregliye dadanan bir arkadaşa da yazdım, iyiye gittiğinin işaretileri var diye inşallah aha da iyi olacaktır önümüzdeki 1-2 yıl ereglinin yıldızının parladığı dönemler olabilir hele faiz indiimi ve normalleşmenin gerçekleşeceği krediye ulaşımın kolaylaşacağı döenmler 1-2 yıl içinde somutlaştıkça o dönemelri bekleyenler için atı alan üsküdarı geçmiş olacak. ereglinin felaket kötü bir sürü badireler atlatıığı bu geçici dönemi bes mantığığıyla birikim yapıp sayı atrrıranlar karlı çıkacak gibi duruyor...bilanço böyle geşdi diye uçacak ya da kaçacak diye bir kural yok lakin iyiye gitme emareleri artık iyiden yiye kendi belli ediyor bilanço oalrak 5 tane aracı kurum kar bekelentielrinde neredeyse yüzde 100 yanıldı
"Aracı Kurum Çeyreklik kâr tahmini Çeyreklik FAVÖK tahmini Çeyreklik hasılat tahmini
Ak Yatırım 2.550.000.000 TL 6.450.000.000 TL 49.150.000.000 TL
Ünlü & Co 3.365.000.000 TL 7.195.000.000 TL 55.225.000.000 TL
TEB Yatırım 3.243.000.000 TL 6.361.000.000 TL 51.976.000.000 TL
HSBC 2.907.000.000 TL 6.468.000.000 TL 50.282.000.000 TL
Deniz Yatırım 2.491.000.000 TL 6.189.000.000 TL 53.175.000.000 TL
Ortalama 2.911.200.000 TL 6.532.600.000 TL 51.961.600.000 TL
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) için beklenti açıklayan 5 kurumun ortalama çeyreklik net kâr beklentisi 2.911.200.000 TL oldu. Yine 5 kurumun katıldığı Foreks Haber tarafından yapılan Foreks anketine göre ise ortalama çeyreklik kâr beklentisi 2.816.100.000 TL oldu. Erdemir’in açıkladığı 4.385.872.000 TL çeyreklik net kâr, beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş oldu."
Eregl şişmanlıktır.
Erdemir'in 2024 yılı 6 aylık konsolide net karı 9.986.795.000 TL (2023/6 aylık: -3.908.797.000 TL)
EREGL Ağustos Pay Vadelisi %1.4 primli
https://i.hizliresim.com/9teeeay.PNG
Oyak bile pişman.
EREGL +%1.1 primli açıldı, tavan bekleyenler vardı!
https://i.hizliresim.com/sznlspt.PNG
Eksi kapatmasın da bugün :)
Isdmr 3%, bu 1% altına indi
Tahtacı kıçını yırtıyor ky den malı alabilmek için
VİOP30 tarafı da bozdu piyasayı, BofA 3 milyon lot alarak 50.65 e kadar götürdü, oradan yedirmeye başladı,
VİOP30 tarafı düzelirse bunu da alırlar bence! negatif fiyatlamayla kapatmamalı!
Bir de Bilançoyu satın almadılar ki satsınlar! bu fiyatları geçen günlerde gördü zaten!
Yorum: Erdemir'in 2Ç24 sonuçlarına önemli bir piyasa tepkisi olmasını öngörmüyoruz. Hisse BİST-100'ün yılbaşından bu yana %7,88, son bir haftada ise %3,38 altında kalırken, son bir ayda endekse yakın performans gösterdi. Şirket bugün saat 16:00'da analistlerle telekonferans gerçekleştirecek.İş yatırım.
Adamlar hisseleri öyle bir yönlendiriyorlar ki.
Temettüyü açıklasın çil yavrusu gibi dağılacaklar
Sabreden derviş takkeden çorbaya ekmeği banar
Enflasyonun hakkından pirzola gelir,çorba ne ki :)
Bilançoyu (bir cacık yok bilançoda bu arada) 2 ay önce alıp 2 hafta önce sattılar zaten. Malı da malum fona aldırdılar. Arada sosyal medya gazlarıyla ve aracı kurum raporlarıyla, fiyatı da istedikleri yerde tuttular.
Bu dolapları elbette bizim yatırımcımız yemez, fanilere pabuç bırakmaz.
Garantide açığa satıştan eski kurt (pardon kızıl badi) ceza (1.100.000 tele, ne para ama ha, günlük purda şekeri alır bu denyo bu parayla) yemiş bu arada. Yedik mi, yemedik, di mi eyyy yatırımcıııı... Patronu 500 milyar yıl hapis cezası yerken, kasasının bozuk paralarını aklayan zat ülkenin en büyük bankasında, "yasak" olmasına rağmen açığa satış yapabiliyor. Siz nasıl bir ülkede yaşadığınızı sanıyorsunuz???
Daha neler göreceksiniz neler... teheyyyy
Çok hatalı yorumlar..sektor kendini yeni yeni toparlamaya başlıyor..Daha bir süre gecmesi gerekiyor..Bugünden yarına yükselmez...Hedef ereglide 9-10 tl temettü 2025 de...isdmrde 6-7 tl...
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün önemli.meclisteki oylama .anayasa mahkemesi kararı uygulanırsa borsa uçar ekonomi uçar.aksi durum ne olur bilmiyoruz yabancı kurumsallar bilindiği üzere öncelikle yargı sistemini inceler sonra yapısal reforma bakar bizde yapısal reform yok zaten .sıkıntılı bir ekonomi yönetimi var.günlük zamlarla ülkeyi felakete sürüklüyorlar.
acil yapısal reform oluşturacak işi bilen ekip oluşturulmalı.
bugün önemli dediğimiz gibi. mecliste gözler herkesin .İnşallah anayasa mah.kararları uygulanır.ülkede herkeste rahatlar.
EREGL günlük, anlaşılan bugün almayacaklar, atlayan günlükçüler olmuştur, kapanışa doğru ya da piyasa bozulmazsa pazartesi alırlar :)
https://i.hizliresim.com/8ktwbrw.PNG
Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş.
Bu isimlerin son birkaç yıl telefon kayıtlarını araştırsınlar bakalım. Kimler kimlerle beraber. İnsanlar yavaş yavaş uyanmaya başladı ama uyanan insanlar da ayda bir bile et yiyemediği için uyanmaya başladılar. Neyse, konumuz Ereğli bilanço kalemleri ve dip notlarıyla birlikte bilanço iyi. Hükümetin yerli çelik üreticilerini sırf ucuz mal ithal ederek enflasyonu hırpalamak maksadıyla ezmesine, ekonomik küçülme ve global resesyon beklentilerine, Çin'e rağmen ilk 6 ayda 100 milyar TL ciro yapıp 10 milyar TL kar yapmak iyidir. Birkaç seneye her şey düzelmeye başlayacaktır. Bu şekilde dünyanın hiçbir ekonomisi bir seneden fazla dayanamaz.
oooo kral gelmiş. hoşgeldin kral
22 mayıs bankalar için tespit gibi tespit.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6814128
https://www.hisse.net/topluluk/showt...04#post6814104
21 mayıs ykbnk satış haberi ve hisse tavandayken yazılan mökemmel tespit. sonrası şelale tabi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...04#post6813304
aradan yaklaşık 3 ay geçmiş. bileşik ppf %12 getiri iken höstada göre o gün tavandan çoluk çocuğun elinden alınan ykbnk 38den 29.
işte tecrübe böyle bir şey.
Algıcılara çalgıcılara geçit yok burası eregl buradan çıkış yok :oleyo:
Bir de üstüne geri alım
Felaket tellallarına ölüm vuruşu
K.O.
Eregl şişmanlıktır. Eregl şişmanlatır.
EREGL de SAT/AL yapmayıp Malak gibi yatmak pişmanlıktır,
Bilanço gelince daima günü negatif kapatma alışkanlığı vardır!
Bu kötü alışkanlığından vazgeçmesini dilerim!
Çocuk sen benim gelişimi gidişimi aportta oturmuş bekliyorsun anlaşılan. Bu mesajını unutma, hatırlatacağım.
2025 in en karlı sektörü hangisi olacak sence? Bu hesapları yapabilme yetin var mı? Yap bir hesap koy buraya da anlayalım ne cevherlerin olduğunu. Belki bana da bir faydan olur. Pandemi sonrası ortalığa saçılan piyasadaki sözde x fenomenleri gibi olmuşa göre mi, yoksa kopyala yapıştır mı? Hangisi? Sen portakalda atomken, ben üsküdarı geçip üzerine 10 tur attım bile.
Zaman ilerledikçe bu postlarının devamlılığını da (her 3 ayda bir gelip yapıştır performansı mesela) bekleyeceğim. Daha da ileri gidelim, hele bir 2026 Temmuz ayına gelelim, hala burada olabilirsen o zaman da bir karşılaştırma yaparız beraber, çocuk.
Sana abi tavsiyesi; yavanlıktan uzak dur, çok fazla sağda solda okuduklarınla yatırım yapma, üç aylık yatırım hiç yapma. Yerler adamım diyeni.
Hadi sana rast gele.
Not: Ben sana bulaşmazken, sen bana neden bulaşırsın bunu da anlamış değilim. Nedir bu eziklik, sidik yarıştırma gayreti. Adam gibi fikrini yazar, tartışırsın. Bunu neden yapmıyorsun, bana laf sokma gayretinin altında ne tür bir sebep var? Başka nicklerle yazdığında perişan mı oldun, içinde mi kaldı, nedir yani. Bırak bu işleri. Tek cevabım bu. Boşuna debelenme, seninle polemiğe girmem. 3 aylık performansa göre atıp tutan yatırımcı bebelerle tartışmam.
Bilanço aslında çok güzel ben beğendim.
Piyasanın beğenmesi daha önemli, durum ortada!
Aslında bu dönemde güzel bilanço açıkladı, bugün atlayan çok olmuştur ondan götürmeyebilirler,
Hafta sonu jeopolitik tarafta bir olumsuzluk yaşanmazsa pazartesi alırlar gibi!
Global Borsalar Kara Pazartesi verdiğini aldı, biz geride kaldık, Viop30 tarafı izin verirse önümüzdeki hafta çok iyi olabiliriz!
Piyasanın mercedes amg eregl ye bişey olmasın.
Ytd
sabah ne dedisem o.borsa bundan sonra mafiş.ekonomi mafiş.ereğliş zaten mafişti.tukaş hektaş sırada ereğli.oyaklama maaşlı memurlar yönetiminde neler oluyo ereğli neden çöküşte .bedelsiz aylardır onaylanmadı enteresan .
40 kere anlattık . Malda değiller. bir çeyrek bi tık iyi geldi (ki bence makyajlı bilanço iyi falan da değil) diye kimse kafasına mal yemez. Malda olsalarda bugün zarar açıklasa bile +5 i vardı. 500 600M lot mal indi tahtaya. (halka açıklı 1.7 milyar lot nerede ise yüzde 30) 2022 2023 de birileri hisse yi köpürtürken.
Bu tahta da kalıcı sağlam bir trend için min 2 senesi var. 2 sene sonrada beklenti yoksa yine sürünmece. Yoksa eregl 350Milyar PD inde olsa kim ne diyebilir. 1500 borsa değerinden işlem görmesine rağmen bugün takip ettiğim listemde en önde eksi yakma telaşında.
Malda değiller! Nokta. Burada paldır küldür büyük treader im ayakları ile atlayıp da forumu köpürtüp , belki! bi ihtimal 1 2 tl yukarıdan kı. kaçan malları yeni sahiplerine veririm de kurtulurum bu beladan diye yazan çizen kendini borsacı sanan zevat ı dikkate almayın. Dün yönetimi beğenmiyorum UV listemden çıkardım der yarın 3 dolar hedef verir öbür gün isdmr in sahibi başkası imiş gibi isdmr topluyorum yazar. Şu kısa vade (spot+vadeli) poz. ları kapanana kadar da bir cacık olmaz . Borsa lar da ne olacak ben o taraftada ciddi olumlu sinyaller kapanışlar gelene kadar orada da ciddi olumsuzum.
Bir de bi tayfa türemiş fed faiz indirecek herşey füze yeğenimciler. hee füze .. demir çelik altın gümüş timber arpa buğday hepsi füze. Sonra gelsin yine enflasyon. Eee ne anladık işten. Hadi yine mi faiz artışı sonra. Fed in indirimleri ile kimse öyle piyasada talep patlaması işte uçan kaçan beklemesin derim nacizane.
https://i.hizliresim.com/f1jy444.png
Şu arkadaşı gören eden var mı. Mart ayında bi sonraki hafta cuma için laf sokuyordu bize aklınca. viop topiğinde de 11000 lerde borsa çok ucuz sloganları atıyordu. Hani işc falan büyük tecrübe. Çok görmüş idi benim!!! gibileri. Bir gelsin bakalım.
Not: Geçen de yazdım. TTKOM da maldalar. Haşırt +1 çekti bugün. Şu son borsa düşüşünden zerre etkilenmedi.