https://s17.directupload.net/images/190322/hwcnpqqv.jpg
Printable View
Kap : Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, CMENT.E payları 25/03/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 08/04/ 2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Cment spegini bu piyasada tebrik exiyorum.
2 gunde % 51.
Biz 8 yildir cimbetonda %40 gormedik.
Cimbetonda mal kucuk yatirimcida oldugu icin tahtayi fazla goturemiyorlar.
Buradaki gibi mubarek biri el atsa belki gidecek ama maalesef...
helal olsun spek sana...karekterlı adamsın 7 liradan baslayan yolculuk halen devam edıyor..bızde yılalrdır aslan da beklıyoruz..bızım spek te tam bır o.ç..hemde en safından su katılamamıs
Bizde cimbetonda bekliyoruz...
Tahtada spek varsa gidiyor.
Spek yoksa dalkavuklarinda elinde oyuncak oluyor.
Çok güzel hareketler bunlar. Önce 18,70 sonra 15,03...seni tebrik ediyorum. Bu piyasanın hakkını veriyorsun.
Seni izlemek büyük keyif. Sürekli ısrar ediyorsun ve çok iyi dans ediyorsun. Kuğu gibi süzülüyorsun maşallah. Allah nazarlardan korusun seni. Güzel kardeşim benim öpüyorum gözlerinden..!!!
Bu piyasada cimentasta olmak varmis.
Her fiyattan cikma imkani tanidi.
7 tl den 18,7 TL ye geldi.
% 167...
Bu noktadan sonra bu kriz ortaminda kimse Cimentastan ağlamasin.
Biz Cimbetonda 7 yilda %35 gormedik.
Cmbtn da çok fazla küçük yatırımcı var ve buradakiler korkak olduğundan kar ya da zararlarını hemen trade ediyorlar. Cment te ise kağıt toplu ve kâğıtta spek var. Her gün çok yüksek işlem hacimleri oluyor ve spek çok cesaretli. Gün ici hem tavan, hem de taban olabiliyor. Birde sanırım Cment firmasının büyük bir yerli holding tarafından satın alınması yönünde dedikodular dolaşıyor piyasada. Eğer bu gerçekleşirse, bu hissenin yolu daha uzun olur gibime geliyor. Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir
bu dedıkodu degıl.gayet acık net konusulmaya baslanan bır durum..cımentasın kımler tarafından alınacagı bıle konusuluyor.spekule olmasın ısmını yazmayayım.ama ulkemızdekı buyuk holdınglerden bırısı.satın aldıgı fırmaların oncelıkle sermaye yapısını guclendırmesıyle meshurdurlar.
ama dedikodu olmaktan cıkmıs satıs durumu.ıyı kötü herkes konusuyor zaten bunu
Oyak mı alıo sabancı mı ;) arsalarda altın mı var bedelsiz mi yoksa cmbtn la mı birleşiyor hikayeler bitmedi ;)
Ben pek inanmiyorum.
Boyle bir ihtimal olsaydi spek her iki tahtadada mal cekerdi. Islem yapardi.
Suan bu iki tahtada farkli iki grup var. Birisi cmentteki meshur kardesler.
Digeride cimbetondaki trade eden dalkavuklar.
Cevikler mi diorsunuz yasak bitene kdr ızdırap o zmn
300 lot var bende spek abi 14,64 de kadar düşürdün ama 15,08 den maliyetim var.Bak bir güzellik yap 17 yap yarın verim söz...meğersem bürüt takasa almış
Ne eğlenceli hisse alıyorsun satamıyorsun 16 gördük bakalım akşama kaç kapatacaksın spek ama helal sana bir haber olmasa çoktan bizi gömmüştün
Bugün gayet sakinsin güzel kardeşim. Kahraman Bey'in de dediği gibi sakinliğinin nedeni brüt takasa geçmişsin. Biraz bilgi verelim arkadaşlarımıza bu hususta. Netleştirme uygulaması kaldırılan hisse senetlerinde Takasbank tarafından brüt takas uygulaması yapılmakta, aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacakları Takasbank tarafından takas süresinden sonra dağıtılmaktadır. Buna göre, söz konusu hisse senetlerinde alım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında alımlarını karşılayacak tutarda nakit, satım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında satımlarını karşılayacak miktarda menkul kıymet bulundurması gerekmektedir. Bu uygulama ile hisse senetlerinin piyasasında üçüncü kişiler nezdinde yanlış intiba uyandırabilecek ve piyasaya net katkı sağlamayan nitelikteki alım-satım işlemleri ile olağandışı fiyat-miktar hareketlerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.
Adamların elinde ucuzdan lot var Bugün dediki 6 ya kadar cikartim sonra verim gelenlere nede olsa ben onlardan yarın 14.65 den alırım dedi
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay be 2 cimento fabrikasina zamaninda toplam 270 mlyn usd odeyip almislar trakya 160 m elazig 110 m
Borsa İstanbul'da haftanın flaş hisseleri arasında Cment Hisseleri geliyor. Cment bu hafta yapmış olduğu yukarı yönlü sert hareketin sebebini grup değişikliği mi? Cment pazar mı değiştirecek? Cment hedef fiyat ve hisse analizi.
CMENT hisse Teknik Yorum
Son 3 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması, yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı.Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.
Cment hisselerinin sahip olan Çimentaş'ın ortaklık yapıs,ı*AALBORG PORTLAND ESPANA S.L** *85,198,814 tl ve yüzde**97.80'ini elinde bulunduruyor. geriye kalan *yüzde 2,20 diğer yaıtırımcılarda bulunuyor.
Cment Hisselerinin bu hafta tetikleyen en önemli gelişme Çimsa'nın Meksika'lı Beyaz Beton devini satın alması olarak görülüyor. Ayrıca Çimento ve Beton hisseleri bu hafta hareketli seanslar yaşadı. Cment hisselerinde halka açık paylarının en büyük sahibi yüzde 98.11 ile Garanti Yatırımda bulunuyor, halka açık kalan yüzde 1,89 payda çeşitli kurumların elinde.*
Cment hisselerinde en büyük paya sahip ortak bir süredir geride kalan hisseleri toplamaya başladığı gelen bilgiler arasında. Büyük ortak Cment hisselerinde grup değiştirme çabası içerisinde olduğıu ve hisse fiyatalarını yükseltmek zorunda olduğu borsa kulislerinden gelen bilgiler arasında.
*Cment hisseleri grup değişikliği yapabiliyor mu?*Grup değişikliği yapmak için hangi şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor?
Bilindiği gibi A grubu hisselerin fiili dolaşımdaki pay değeri 30 milyon tl ve üzeri olması gerekiyor, burada Speklerin teknik bilgisi ile yatırım yapmaları hem grafiği hemde grup değişikliği hikayesini tetikliyor. Cment hisselerinin dolaşımdaki pay adedi 1,217 Milyon lot. Fiyatların dahada yukarı**gelmesi halinde bu şart kaşılanıyor. Spekler bu trafiği bildiği için hisseye yatırım yapıyor olabilir veya patron durumu ilerletiyor olabilir.
Borsa İstanbul**her altı aylık ortalamasına göre gelecek dönemlerdeki hisse gruplarını belirliyor. Son altı aylık işlem ortalaması hissenin grubunu belirleyebiliyor. Bunun dışında
Menkul kıymet yatırım ortaklıkları büyüklükleri ve Gzö Altı pazarlarında işlem görüp görmeme durumları grupları belirliyor.
Kulaktan dolma bilgiler dedim ama haber bu şekilde sakın yatırım olarak algilamayin.Cok entrasan bir hisse dokuyormu topluyormu anlamıyorum
Çok profesyoneller tek bildiğim
Teşekkürler Kahramanbey. !
brute gırıp dusmuyor acıldıgı yere yakın kapatıyorsa vardır bır hıkmetı....
brute gırmıs hısse hep dusmustur.ıstısnaı durumlar harıc.bu neredeyse + kapatacaktı...
Bilgi paylaştım ama ben buğün hisseden ayrıldım.Bana ters tepti bu hisse endeks ucuzlamışken biraz risk alma zamanı gelmiş 95 binde
cment sağol allahtan brüt takastaymışsın senin sayende zarar etmedim sağol spek ...Yoksa dün garantide longdum
Eksi 5 endeks de artı 3 yaptın senin giderin var bebiş
Forumdaki bir arkadaşın blog yazısından alıntılanarak hisse başlıklarında tarafımca paylaşılmıştır.. Kendisinin eline sağlık. ( 29.03.2019 tarihli Son güncelleme )
https://i.resimyukle.xyz/4R2fbU.png
Korkudan verdik hisse 18.60 oldu bendeki şansın içine ...
arkadaşlar size bir sorum olacak şimdi elimde cment hissesi var ve bu brutte şu an şimdi ben bu hisseyi sanırım 9 nisanda brütten çıkacak ve brutten 1 gün önce satsam ve ertesi gün brütten çıkmasıyla bu satmış olduğum paraile tekrar hissse alabilirmiyim yoksa t+2 günü beklemem mi lazım
Paolo Luca Bossi iyi bakın bu adama... yakında göreceksiniz...
Sayın yukselc'nin blog paylaşımından alıntılanarak hisse başlıklarında paylaşılmıştır. Kendisinin emeğine sağlık.
(05.04.2019 tarihli güncelleme)
https://i.resimyukle.xyz/IydUMf.png
cment yukarı çıkarken durdurma getirip brut takas a alan spk acaba düşerkende aynı hassasiyeti yapacakmı!...
Tahtayı yapan lale.. sen nasıl bir orkinos balığısın?
Çok güzel hareketler bunlar..Yine kuğu gibi süzülüyorsun..Baş tacısın..!!!
***CMENT*** ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***CMENT*** ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
09/11/2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") 2 Eylül 2014 tarih ve 286-8709 sayılı karar ve kararda yer alan "Örtülü Kazanç Aktarımı" iddiası ile ilgili olarak SPK aleyhine 30.12.2014 tarihinde Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin 2014/2266 E. sayılı dosyası ile açılmış olan dava Ankara 7. İdare Mahkemesince 2018/1858 K. karar numarası ile karara bağlanmıştır.
Buna göre SPK'nın 02.09.2014 tarih ve 286-8709 sayılı kararının kısmen iptaline karar verilmiştir. Anılan mahkeme kararının ilgili bölümünden aynen alıntı ile
"... dava konusu işlemin ilgililer hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kısmının incelenmeksizin reddine işlemin satış tarihi olan 20.03.2009 tarihi itibariyle davacı şirketçe katlanılan toplam 101.811.908,00-TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, şirkete iade edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda davacı şirketin uyarılmasına ilişkin kısmın iptaline davanın "davacı şirketin incelemeye konu iştirak payı satışı nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemde sorumluluğu bulunan şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurul'un Haftalık Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta şirketinizin ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının davacı şirketten istenilmesine" ilişkin kısmının iptali istemi yönünden ise reddine" karar verilmiştir..."
Yukarıdaki karardan da anlaşılacağı üzere SPK'nın şirketçe katlanıldığı iddia olunan toplam 101.811.908,00-TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, şirkete iade edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusundaki kararı iptal edilmiş, bunun yanısıra savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kısmın iptali talebi, idari karar bu yönü ile icrai nitelik taşımadığından incelenmeksizin reddedilmiş (varsa) zarar gören yatırımcıların şirket yöneticileri hakkında dava açabilecekleri hususunun Kurul'un Haftalık Bülteni ile kamuya duyurulması ve söz konusu hususta şirketin ortakları bilgilendirme amaçlı olarak Genel Kurul toplantısı gündemine alması işleminin iptali talebi reddedilmiştir.
Bu kapsamda, anılan kararın Şirket aleyhine olan yönlerine karşı istinaf/temyiz hakları da dahil olmak üzere tüm yasal yollara başvurulacağını bilgilerinize sunarız.
Konuyla ilgili süreçte oluşacak gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/755342
BIST
(11/04/2019 - 17:55:56)