Öyle mi prd,epeydir hisseyi takip etmeyince aklımda öyle kalmış.
Printable View
Marshall orta vadeli inci olma yolunda emin adımlarla ilerliyor...
Emin kar etmeden satıyor etleri Bim'de
ytd
Demek ki insider bilgi değilmiş 😁
Emin etin Banvit in olduğunu bilmiyordum bu arada
ytd
Bence tamamen siyasi amaçlı bir açıklama..
Çünkü etler karkas yani kemikli teslim ediliyor.
Bunun sıyırması var ayrılması kesilmesi kıyma çekilmesi var.
500gr. lik paketler halinde ambalajlanması var.
Türkiye çapında tüm mağzalara nakliyesi var.
Bunları babasının hayrınamı yapıyorlar.?
İlaveten bilgi yazayım. Sırbistan da etin kilosu 220rsd (Sırbistan Riyali) olup
Türk lirası karşılığı 8.35 Tl.dir
Karkas ette bu rakam daha aşağı iner.
Tabiki asıl cukkayı devlet kurumu kazanıyordur. Sözüm yok
Ama satıcı bu ciddi kardan kesin pay alıyordur.
Et ve süt kurumu yerli üreticiden de alıyor sizin yazdığınız yazı siyasi amaçlı alış fiyatı basında var ambalajlama ve lojistik maliyeti yansıtıyor marketler ithal etler sadece tek satmiyor bilgi sahibi olup yazın ......
ytd
Yalın bey gerel incimi diye sormuştum bakarsanız sevinirim.saygılar
Merhaba hisselerin Temel analizini yapabilmek için takip edebileceğimiz bir site önerebilirmisiniz? Daha önce işyatırım kullanıyordum sektör sektör firmaların sermaye kar favök pd/dd değerleri vs. Aynı sayfada görüntüleyebiliyordum şuan biraz değiştirildi ve eskisinde kadar kullanımlı değil bence yardım edebilirmisiniz?
Forumu çok ihmal ediyorum farkındayım ama inanın çok yoğunum :(
GEREL bence gelecek güzel günlere hazırlık yapıyor, nazarımda kıymetli bir inci adayıdır. Fiyatı yarın bir gün düşer yada yükselir birşey diyemem ama atılan imzalar çok kıymetli bence. Ve bu doğrultuda uzun vadeli ciddi potansiyel barındırdığını düşünüyorum.
Güzel yorumlar ve bilgiler paylaşan arkadaşlarıma selamlar.
Yalın Hocam, yeni puanları ne zaman açıklayacaksınız ?
Yalın hocam twiter hesabınız yok mu...sizi takip etmek istiyoruz...Tşk paylaşımlar için...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yalın hocam kasımda sasa yı sormuştum size.sizde orta vade de çok iyi kazançlar sağlar demiştiniz.Araştırdım ve giriş yaptım sasaya,tabi sizin dediğiniz gibi uzun vade düşünerek.Tahminimden çok daha kısa sürede inanılmaz bir hız aldı.yılı 11,49 dan kapattı.siz yada sayfadaki diğer arkadaşlar bir bilanço değerlendirmesi yapabilirmisiniz lütfen?şundan dolayı ısrarla istiyorum hocam.geçen seneye göre 3.çeyrek karı patlama yaptı.biten bi yatırım nedeniylemidir?bunu çözemedim.siz daha iyi çözebilirsiniz bu durumu.50 milyon liralık geri alım yapacak şirket,ayrıca iki Polimer fabrikasının yapımı ile ilgili yabancı bir firma ben yapıcam(THYSSENKRUPP) dedi.son haberi ise teşvik ile ilgili.birkaç internet sitesinde 3,5 milyar dolar teşvik geleceği şirkete.Net bir rakam değil tabi yazılanlar.Fakat bu durumu güçlendiren bir gelişme olmuştu bundan birkaç ay önce.Oda ekonomi ve maliye bakanlığı ile ilgili yatırım görüşmesi toplantısına girilmiş,girişde 7,5 milyarlık bir yatırım düşünüldüğü basına söylenmiş fakat toplantı sonrası açıklama da rakam 12,5 milyar tl ye çıkmıştı.Üretilecek hammaddeler %70 oranında yurt dışından ithal ediliyor hocam.Bu durum çok olumlu bence.Ayrıca devletimiz üretilecek olan ürünlerin bir kısmına(POLİESTERLERDEN TEKTURE İPLİK) özellikle hindistan ve tayvandan gelen bu ürünlere önleme getirmiş ve süre uzatımı ile ilgili yeni bir karar çıkmak üzere.Son bir ekleme,SASA nın sahibi MERİNOS unda sahibi.neden önemli;çünkü SASA üretiyor,MERİNOS halıya dönüştürüyor hammaddeyi.Tabi çıkan her ürün MERİNOS a gitmiyor,bunuda belirteyim.Ama istikrar açısından bir artı olarak düşünüyorum.Daha çok araştırmam var tabi.patronlara çalışan işçilere kadar araştırdım ben.Ve çok güvendim.kesinlikle amacım yönlendirmek değil lütfen yanlış anlaşılmasın,zaten ben devlet memuryum efendim.Öyle büyük yatırımlar yapmadım.Sadece bu forumu okuyanlara fayda sağlamak amacıyla yazdım.kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir diyerek bitireyim.Sizinde katkınızla ortaya güzel bir çalışmanın çıkacağını düşünüyorum.
Selamlar sayın Bihrat
Geç cevap için kusura bakmayın.
Artan karların nereden kaynaklandığını sormuşsunuz.
SASA şirketinin karları faaliyetlerinden kaynaklanıyor ve evet biten yatırımlarının da bu kar büyümesinde katkısı var.
Şöyleki; aşağıdaki tabloya bakarsanız artan yatırımlar ile beraber satışlar artıyor ve faaliyet kârı ile net kar birlikte yükseliyor.
http://666kb.com/i/dpt1ahyhjipg577me.png
Zaten gelir tablosunda da net bir şekilde görülüyor artan karların faaliyet kârı olduğu.
Bahsettiğiniz haberler ise piyasa tarafından da pür dikkat takip ediliyor ve sanırım ciddiye de alınıyor ki şirketin piyasa değeri hatırı sayılır ölçüde yukarılar taşındı bile.
Bence de ciddiye alınması gereken gelişmeler yaşanıyor bu şirkette...
Ben bu şirketin gelecek yıllarına olumlu derim demesine de şimdi yarın bir gün bir düzeltme yerse gene gelip twitter da biri salça olur diye korkuyorum :( sözüm size değil ama yeri gelmişken ben de bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum; gerel için benim adıma inci adayı demiştim hisse yükselirken iyiydi hoştu ama o çılgın yükselişin düzeltmesi de çılgın olunca gelip vatandaşın sızlanması hoş olmuyor yani.
Velhasıl zaten ben yıllardır söylüyorum yatırım yapacağınız şirketi kendiniz seçin ve kendiniz analiz edin ve tek başınıza karar verin diye.
Ben kendi adıma beğeniyorum sasa şirketini ve kendime göre hedeflerim kriterlerim vs var. Mesela benim hedefimi belirleyebilecek bir kriterden bahsedeyim size hatta benim hedefimin sonunu siz getirin, beyin jimnastiği yapmış olalım. (siz derken bütün forum ahali yani) :)
Bu şirketin kısmen biten yatırımları var, devam eden yatırımları var, alabilmesi yüksek ihtimal teşvikler var vs. vs. tüm bunların ışığında şirketin yanlış hatırlamıyorsam 2019 sonunda 1 milyar dolar ciro hedefi var... Elbette bu hedefi ne kadar ciddiye alırsınız yada almazsınız sizin bileceğiniz bir kısımdır ama varsayım da olsa doğru çıkacağını farzedelim ve 2019 sonunda 1 milyar dolar ciro elde ettiğini şimdiden kabul edelim... Peki 1 milyar dolar ciro elde ederse acaba bunun ne kadarı kâr olarak şirkete kalır ve bu ciro ve kar ile şirketin piyasa değeri ne olur?
Hadi buyrun cevapları sıralayın :)
Ayrıca sasa ve farklı bir çok şirketin çok detaylı analizlerini bulabileceğiniz şu hesabı takip etmenizi öneririm.
https://twitter.com/alltimeinvest
Hocam o kadar yoğunumki anlatamam, akşam eve geldiğimde çuval gibi yığılıp kalıyorum :) forumu günlerce okuyamadığım dahi oluyor. Bu sıra biraz böyle gidecek :(
Sevgili legolas cevaplamış sağolsun :)
Halden anlayan adam başka oluyor, çok teşekkürler anlayışınız için :)
Amin.
Egeeen, Konya karton bu yıl birisi bedelsiz açıklayacak bakalım hangisi ama ?
Nerede cevaplar? Hiç kimse çalışmamışmı?
Şimdilerde %12 civarı olan kar marjı acaba yatırımları bittiğinde yüzde kaç olabilir? Tahmini bu kar marjına göre şirket yıllık ne kadar kar elde edebilir? Elde edebileceği bu kar rakamı ile piyasa değeri ne kadar olabilir?
Yatırımları bittiğinde kar marjı %15 - %20 - %25 olabilirmi?
2019 yılında 1 milyar dolar ciro ile yıllık 150 milyon dolar - 200 milyon dolar - 250 milyon dolar kar elde edebilirmi?
Diyelimki %20 kar marjı ile 200 milyon dolar kar eder hale geldi.
Yıllık 200 milyon dolar kar X (görecelidir tabiki) 4,50 = 900 milyon TL kar rakamına denk gelir...
Çok basit bir mantıkla bu şirket halihazırda 23 F/K ile çalışıyor ama kabul etmek gerekir ki bu oran çok yüksek ve şirket şuanki karlılığına göre (beklentilerden kaynaklı olarak) yüksek fiyatlandırılıyor. Önceki yıllarda ortalama 7 gibi f/k oranına sahipmiş ama tabiki şimdiki sasa önceki sasa değil. Ben derimki geçmiş yılların ortalaması 7 f/k çok düşük kalır, güncel 23 olan f/k ise çok pahalı olur, 12 - 13 - 15 gibi f/k makul diye düşünüyorum.
Peki bu hesap ile yıllık 900 milyon TL kar etme olasılığı ile piyasa bu şirkete 12 f/k değer biçse yaklaşık 11 milyar TL piyasa değeri eder. Güncel piyasa değerine göre 1 kat prim potansiyeli anlamına gelir. Ve belirtmek isterimki bu tahminler 2019 sonu içindir. yani 2 yıl sonrası için.
Kendi araştırmalarınızla yıllık kar rakamını iskonto edebilirsiniz yada arttırabilirsiniz veya çarpan olarak sadece f/k ile yetinmeyebilirsiniz.
Sizler de tahminlerde bulunursanız en azından ortalama rakamlar yapabiliriz derim... Beyin jimnastği diyorum daaa :)
Çalışmayacaksanız bende boşyere yorulmayayım yani :28:
Sn yalın bey hisse 1.81 deyken bu aniliz yapılsaydı bizde birşeyler koyardik.Gel görki 12 gelmiş hissede ne yazalım .mali tablo analizimi yapalım .karlılık oranami hisse 17 dikmiş kafayı .Daha ucuz bir hisse var gönlümde
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam selamlar malesef şirket hakkında bır konuda bılgıye ulaşamadım, katı hal polarızasyon tesısınden sırket 385 M USD beklendiğini ve bu yatırımın 2 faz halınde olacagını ve 2. Fazın 2019 da devreye gorebılecegını yazmışlardı yatırımcı sunumunda bu yatırımın son durumunu faaliyet raporlarında bulamadım forumda bulamadım yatırımcı ılıskılerı de cevap vermedı bu konuda sizce bu bilgiye nasıl ulaşabiliriz ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a0ce9fdbf.jpg
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
2016 eylül ayında yönetim kurulunda görüşülmesi öngörülmektedir denmiş, görüşmemişlermi acaba yada haber vs yapmamışlarmı? Haber yapılmış olsa sanırım yatırımcı ilişkileri bunu belirtirdi. Cevap vermemeleri de ilginç yani... Acaba 2. faz yatırım gündemden düştümü???? Bende bilemiyorum hocam....
2017/12 aylık faaliyet raporunda daha detaylı açıklamalar olur, belki konuya dair bir ipucu çıkar.
Marshall yatırım teşvik belgesi aldı, konu hakkında yorumu olan?
Haftalık hisse yarışmamız yeniden başladı
kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım.
alalım tahminlerinizi
http://www.hisse.net/topluluk/showth...39#post1502839
Çok saolun yalın hocam. Teşekkürler. Benim düşüncem f/k bir müddet daha 15 üzeri gider gibi. Taki çeyreksel karlarda düşüş olma durumu olana kadar. Dediğiniz gibi düzeltme olunca herkes kızıyor. Ama bu borsanın doğasında var.
https://i.hizliresim.com/z0rk84.jpg
Arçelik beklentilerin son derece altında bir yıl sonu finansal tablo açıkladı.ciro tarihinin en yüksek seviyesine çıkmasına rağmen hatta efk geçen yıla göre artmış olmasına rağmen neden net kar böyle oldu cevabına dipnotlardan bakalım isterseniz:
https://i.hizliresim.com/nOL0GR.jpg
2016 satışların maliyeti oranı:%67
2017 satışların maliyeti oranı: %69 burada %2'lik bir artış mevcut.
yine pazarlama giderleri geçen yıla göre yaklaşık 800 milyon tl artmış.
ve geçen yıl hisse satışından gelen 418 milyonluk tek seferlik gelir bu sene yok.
https://i.hizliresim.com/2J8z2O.jpg
ve finansman giderlerinin de artması sonucu böyle bir tablo ile karşı karşıyayız.
sonuç: piyasa kısa vadede bu tabloya negatif tepki verecektir. lakin uzun vade için temettüsü, kurumsallığı ve sektörel yatırımları hasebiyle sıkıntı yoktur.
temel analizden anlayan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirmi. bana temel analiz konsunda yardımcı olanlara bende teknik analiz konusunda yardımcı olabilirim.
EREGL
2017 yılını çok verimli geçirdi. 2018 yılı için de iyimser düşünüyorum. 2017 son çeyrekte olduğu gibi 2018 ilk çeyrek dönemi için de 5 milyar TL üzerinde ciro ve %20 üzerinde kar marjı ile hisse fiyatının da güncel değere göre prim potansiyeli barındırdığını düşünüyorum.
http://666kb.com/i/dqoiqwzop7372p24w.png
http://666kb.com/i/dqoirff67c8nbbr4g.png
http://666kb.com/i/dqoiruprworwy6ya8.png
Sn.Yalın hocam,
FFKRL hissesi temel olarak çok cazip olduğu kanaatindeyim. Zira, hissenin faaliyet karı ve özsermayesi ciddi manada yükselme trendi içerisindedir. Kısaca sizin de görüşünüzü istirham edebilir miyim? Teşekkürler,
Yeni yatırımları ile beraber zayıflayan mali yapısına rağmen son bir kaç yıldır agresif olmasada satışları artan, efk ve net kar büyümesi sağlayan bir performansı var. Ama görebildiğim kadarıyla bu performansını hisse fiyatına yeteri kadar yansıtamamış. Hisse fiyatının geride kalmasında SA etiketinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda büyüme hikayesi barındıran bir şirket ama bunu fiyata yansıtabilme kısmında kısırlık yaşayabilecek bir şirket olarak görüyorum.