Maliyetim düşük. Sabrım yüksek .
Printable View
Maliyetim düşük. Sabrım yüksek .
temettüler yattı bilanço beklentisi kaldı kısa da
Geçenler de bi arkadaş şirketin borçlu olduğunu yazmıştı,buğün sitesinden 2017 bilonço dip notlarını inceledim kabaca;geri alım için 40 milyon ayırmışlar bunun7küsür milyonunu kullanmışlar33milyon daha geri alım için duruyor,toplam da 1.700m lot alım yetkisi vermişler.Şirketin kasasın da 70M dolar vadeli mevduat da,biraz da vadesiz ve geri alınan menkul kıymet var.2017 de en büyük temettüyü borçelikvermiş,zarar sadece borusan premum da var.Denetçilere göre şirketin finansal borcu yok.Sonuç; hepimiz biliyoruz ki bilanço da her türlü dalavere çevrilebilir ama bu yazılanlar doğru ise o zaman şu söylenebilir ,şirketin tüm hisselerini geri almaya karar verilmiş gibi.Her şeyin hayırlısı.
Bilmeyenlere; bilanço da en önemli yer dip notlardır.
Sn foton,sadece kur farkından 20 milyona yakın kar var ama böyle krizim si dönemler de bilançoya kimse bakmaz,herkes ayakta kalıp yaşam derdin de,böyle dönem de ne kadar az zarar edersek o kadar iyi,ortalama 2-3 sene yatay yukarı olabilir.
Sayın arkadaşım,bu şirket de patron vefat etti hissedarlar var,eğer şirket hissedarların bireysel borcuna kefil olmadıysa sorun yok,bilanço dip notların da olduğuna dair bi ifade yok diğer taraf dan satışlarını tl olarak yapan şirket bilançoyu neden dolar olarak yapsın anlayamadım ,açıklarsan memmun olurum,selamlar.
Bu şirket bir yatırım şirketidir.İştiraklerine yatırım yapar karşılığında da temettü geliri alır sadece.Üretim ve satış yapmaz.
Patronu kişi değil Borusan Holding/Borusan İstiklal Tic.dir.Vefat etmedi.Yaşıyor ve borçlu.Yatırım yaptığınız şirketin sermaye yapısını inceleyiniz.Halka kapalı olan patronunun finansal durumunu inceleyiniz.
Şirketin fonksiyonel para birimi Amerikan dolarıdır.Finansal tablolar ve dipnotlarını inceleyiniz.
O arkadaş demek istiyor ki patron borçlu-ortam sıkıntılı..Alım yapmaz..düğmeye basmaz..
Saygılar
Arkadşlar,gözüken duruma göre endeks 3aylık bolinger orta ban dı 87000 yolcusu.Bu süreç de ,bankaların düşecek yeri çok az,endeksi hava yolları ,ereğli,kardemir,tüpraş,tcel,petkim,tav,tekfen,gib i 70 den120 ye getiren hisseler düşürecek dir.bizim hisse çok az etkilenir dalgaya kapılmayın.
https://i.hizliresim.com/p6raao.png
niye göre fiyat veriyorsunuz tamam borsa düşer her şey olur ama bunu teknikle grafikle ortaya koyarsan az da olsa inandırıcı olur
sallamakla olmaz .
yatırım tavsiyesi değildir
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/681280
https://i.hizliresim.com/G9L7A6.png
Borçelik temettüsü yok genel kurul yapılmadı herhalde/YTD.
Şirketin bilançosunun dipnotlarını incelerseniz ortağı olduğu Borçelik.ten bu dönem henüz temettünün tahsil edilmemiş olduğu
görülecektir. 2017.yılında Borçelik.ten 33.929.402.tl.temettü payı tahsil etmiş olan şirket sanırım Borçelik. henüz
temettü dağıtmadığı içindir ve temettüsü herhalde 2018/2.nci dönem bilançosunda kayıtlarda görülebilecektir./ytd..
file:///C:/Users/PRO/Downloads/finansal%20rapor.pdf
Borçelik................. 33.929.402
BRYAT Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 17598250 Yıllık Değ%:-42
Defter değeri 35,60 küsürlere çıkmış.
Net olarak matriksi olan arkataşlar
Detay sayfasını buraya yapıştırırmı?
Özkaynaklar 998 631 294 tl Borçelikin 2017 sonu kar temettüsü henüz yansıtılmamış. 998 631 294 /28 125 000=35,50 tl anlık hisse değerinin borçelikten olası gelecek temettüyle de 36, 50-37 tl bazına geleceği aşikar. Bu son bilanço mizansenini kendileri açısından güzel uyarlamışlar,Borçelik temettüsü geciktirilerek Bryat ın bilançosunda özkaynakların bir milyar tl lik psikolojik sınırını aşmaması temin edilmiş ,Bryatın 2018/ 3 bilanço karı geçen yıla göre hayli düşük 17 milyon tl mertebesinde kalması ve bizim gibi hiç matematikden anlamayan saf yatırımcıların karalar bağlaması güya sağlanmış oluyor.
Ayrıca iştirak şirketlerinin finansal değerlerinin yıllar önceki kuruluş yatırım değerlerinden Bryat değerlemelerinde gösterildiği de hepimizin malumu.
Nihayet uyarlanmış haliyle bile hisse piyasa değeri ,son bilançoyla defter değerine gelmiş durumda. Ancak mevcut ortamda maddi değerlerin önceliği ikinci planda kalıyor bugünlerde.Sağlıcakla kalın arkadaşlar.
"Kur farkını kar yazmıyor" İfadesi biraz eksik olmuş sanırım, şöyle ki;
-öz kaynaklar hesabı içerisindeki net kara yazmıyor doğru,
-fakat öz kaynaklar hesabı içersindeki yabancı para olumlu farklarına yazıyor.
Sonuçta dolar muhasebesi tutsa da kur farklarından gelen olumlu/olumsuz farklar; net kar/zarar hesabının da ilişik olduğu üst ana hesap olan öz kaynak hesabı içersin de dikkate alınıyor. Bu da borusan yatırım gibi yabancı para pozisyonu artıda olan şirketleri; TL.sının yabancı paralara karşı günümüzde değer kaybettiğinde, öz kaynak karlılık oranını müspet yönde artırmakta ve yıllar içersin de TL. olarak defter değerlerinin sürekli olarak artmasına neden olmaktadır.
Belki piyasada yaşanan düşüş dönemlerinde defter değeri - piyasa değeri ikilemi pek dikkatte alınmaz görünse de işin aslı öyle değildir, düşüşlere bu tür şirketler daha dirençli olur sabırlı uzunda bekleyen yatırımcı karşılığını zaman içinde geçmişte olduğu gibi fazlasıyla geri alır.
Birde halka açık olmayan ana holdingin borçlu olmasının halka açık yavru holding veya yavru şirkete iki yönden dezavantajı olabilir;
a)halka açık olmayan borçlu ana holding; h.a.olmıyan yavru şirketlerden kaynak transferine yol açacak finans ilişkisine girip girmediği(borusan holding ile b.yatırım veya mannesman asrasında bilançolarda böyle bir borç/alacak ilişkisi yok),
b)halka açık olmayan ana holdingin borçlu olmasından dolayı gereğinden fazla h.a. olmayan yavru şirketlerinden elde ettiği net temettü geliri alarak şirketlerin likidite oranlarını bozması.(Bu durumlarda söz konusu değil, yatırımcıların grubun halka açık iki şirketinde de yatırımcılar temettünün olağandan az verilmesinden şikayetçiler, demek ki bazılarının söylemiş olduğu şehir efsanesinin aksine borçlu olduğu iddia edilen ana holding yavrularının içini boşaltarak kendi borçluluğunu azaltma gibi bir politikası yok, buna örnek misal koç holding tüpraş ilişkisi ana holding ihtiyacından dolayı kısa vadede tüpraş borçluluğuna rağmen olması gerekenden fazla temettü dağıtmaktadır, yatırımcı bu durumu sevse de şirketler açısından hektaş örneğinde olduğu gibi bu durum bazen hiç temettü dağıtılma ma durumuna da yol açar).
Bilgilendirme ve yorumlar için teşekkürler sayın arkadaşlar...
çizgiciler beklendiği gibi tarih oldu...
şimdi Patron culara gelelim...
Defalarca "ben patron olsam bir lot almam" derken...
LEX720 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gardaşlar, a ve b şıkkı anlatımda; yavru şirketler, sehven "halka açık olmayan" yazmışım, doğrusu "halka açık" olacaktır.
Arkadaşlar bir sorum olacak;
Finansal raporda bu açıklama var. Bu açıklama geri toplanması için toplam 40 milyonun ayrıldığını gösteriyor.
-Ayrıca Şirket Yönetim Kurulu toplanarak, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nun
25 Temmuz 2016 tarihli açıklaması doğrultusunda, 22 Temmuz 2016 tarihli hisse geri alım kararına ek
olarak, olağandışı gelişmelerin etkisinin asgariye indirilmesi ve Borsa'da Şirket’in paylarında sağlıklı
fiyat oluşumuna uygun bir ortamın sağlanmasına katkıda bulunulması amacıyla ve Kurulun ikinci bir
duyurusuna kadar uygulanmak üzere borsada nominal bedeli 1.700.000 TL tutarına kadar olan kendi
paylarının geri alımının gerçekleştirmesine ve söz konusu geri alımlar için ayrılacak fonun 40.000.000 TL
olarak belirlenmesine karar vermiştir. Şirket, 31 Mart 2018 tarihine kadar nominal değeri 256.971 TL
olan hisseleri 7.746.769,54 TL bedel ile geri alım işlemi gerçekleştirmiştir.
Kabaca hesap ettiğimizde ise ortaya çıkan sonuç.
Ayrılan bütçe 40 Milyon
nominal bedel 1700000
alınan bedel 256971
harcanan bütçe 7,746 milyon
Bu durumda hesap edersek
ortalama 7,746 milyon/256971=30.14
Kalan 1443029
kalana para ise 32254 milyon
bu durumda 22.35 tl den bizim hisseleri toplamayı mı düşünüyor.
Bu hisseleri nasıl toplayacak ki... Fonda değerlendirmiş parayı ikiye katlasa bile bu adamın 45 liradan fazla para vermesi mümkün değil gibi.. Acaba bir hata mı yapıyorum yoksa patron fonun miktarını artırabilir mi?
Yabancı Para Çevrim Farkları------------>538.909.178
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler----> 22.126.999
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları--------------->211.603.552
Dönem Net Kar/Zararı-------------------->17.598.250
Net YPP (Hedge Dahil)-------------------->21.400.735
Çok yanıttın beni....
oysaki ne kadar güvenmiştim sana....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün itibarı ile 229 milyon dolar piyasa degeri
71 milyon dolar civarı nakit var
Tüm iştiraklere kalan 158 milyon dolar
Hayli ilginç bir tablo
Memleketin içerisinden geçtiği durumu bir kenara bırakırsak tabi
Patronların da alıma gecmek gibi bir niyetleri yok gibi
Hisseyi öyle bir noktaya getirdilerki hacim yok beklenti yok süpriz kar yok haber yok
Ne zaman keyifleri yeterse o zaman gelip alım yapıyorlardı
Artık oda yok...
patron canını kurtarma derdinde...
bir not : eğer ki, hiç ummuyorum !!!, şok halka arzda başarılı olursa (keriz bulabilecek mi bakalım) biraz fren leriz yoksa çok daha kötü fiyatlar görürüz diye düşünüyorum....
memleketin mk lar el birliği ile...
https://ahvalnews2.com/tr/ekonomi/ha...a-bir-sok-daha
fiyat 10 a çekilmiş, talep toplama Cuma ya uzatılmış... tek kelime S.ÇT.K
Hangi patron zor durumda Sn sinirli kardeş patron Murat Ülker yapılandırmaya gitmişti değil mi borçlarını, yoksa ÜLker grubu yerine yanlışlıkla Bryat topiğine yazdınız sanırım , ÜLker grubunun problemleriyle bizleri burada korkutmayın,hiç ajitasyon yapmazsınız aslında biliyoruz.
Yolcuların eşiği olur selametle gitsinler ben hancıyım hep buradayım , buradaki dostlar sağolsun.Bryat da herzaman umut varolur.Borsada sıfır borçlu başka bildiğiniz hisse var mı benim yok.
Hissem yok ama maşallah belki bir gün olur
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devre kesici, bir-ikibin lotla yüzde 10 yaptı hemen bariyer , şubat 2017 denberi kağıdı 54 den 34 lere baskı press inlettiler,birazcık kafayı kaldırınca SPK devrede....Yükselen hissenin önünü niçin kesersin SPK hemde böyle ortamda.