hele biraz fazla pozisyon acın satmaya almaya kademe göremezsiniz
ancak ufak miktarlı hisse alır gibi hisse satılır gibi en az 1 aylık uzun vadeli yatırım yapılabilir
Printable View
bende bir süredir yakın izliyorum GARAN, THYAO, KRDMD futurelarını. Derinlik arkadaşların dediği gibi yok fakat bu durum robot çalıştırılamaz üzerine çalışma yapılamaz anlamına gelmiyor.
Bildiğiniz gibi future fiyatları dayanak varlıklara göre oluşuyor. Örneğin 100 lot THYAO çevireceğiz endex future unda olduğu aktif alıp satarsak çok fazla kayma olacak fakat kademeye yazarsak problem olmuyor. Yani şunu demek istiyorum diyelimki F_THYAO fiyatı 13.16 ve THYAO 3 kurus yukarı gitti F_THYAO da 3 kuruş yukarı gidiyor gitmek zorunda 13.18 de 100 lot hatta çok daha fazlası şatışta bekleyebilirsiniz tamamını alırlar, alıyorlar sonuçta piyasa yapıcı var sürekli kotasyon giriliyor o anda sizin fiyat olması gerekenden 1 kuruş bile ucuzsa alıcı sürekli var manuel testlerle bu olayı doğruladım. Aktif çalışan değilde pasif çalışan bir sistem çok güzel performans gösterebilir kanaatimce.
Problem şu ki kademeye emir yazıp takibini (iptal/iyileştirme) yapamıyoruz. Bu işler çözülünce hisse futureları çalışılabilir hale gelecek hatta endex future uda daha verimli olacak. Sezai Beylerin söylemine göre aracı kurumların altyapısı desteklemediğinden dolayı iptal iyileştirme yapılamıyor aslında ekran üzerlnden çeşitli şekilde yapılabilen işlemlerin kodlada rahatça yapılabilmesi lazım bence ama tam olarak bilemiyorum.
benim sermaye son 1 senenın zırvesinde. bir yöntem var onu uyguladık gerçekten verımlı gıbı ama cok kısa surede oldu bu.
biraz daha zaman geçmeli ki yöntemın gerçekten dogru calısıp calısmadıgını gordukten sonra belkı acıklayabılırım.
Yöntemi bir kaç sefer daha aynı doğrulukla çalışırsa sermayenın 4 senenin zirvesine cıkması an meselesı
hisse tarafında robotsuz işlem yapılabılır. yapan vobcu arkadasım var ama derınlık problemı oldugu ıcın pek fazla lotla gırılmesı sakıncalı bence.
Meraklandirma Erhan hoca ucundan kaba hatlariyla bahset biraz sakincasi yoksa tabi..
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben yapıyorum. derinlik ve spotu takip açısından özellikle thy çok iyi. 10 tane vadeli hissede işlemim var. ancak bendeki hisse vadeli sistemler ayda 4-5 işlemi geçmedi için kaymayı çok önemsemiyorum. lot miktarımda 20 yi geçmediği için çok ciddi sorun olmuyor. thy vadelide 100 lota kadar minimum kaymalı işlem yapılabilir bence.
derinlik artarsa viopu iyice azaltıp hisse vadeliyi artırırım. çünkü viop30 30 hissenin ortalaması. çok basitçe anlatmak gerekirse viop sadece garan ve thy den oluşsun diyelim. garan %2 düşüyor thy ise %2 artıyor. viopta hareket %0. oysa thy ve garanda ayrı ayrı poz alınırsa her ikisinde de %2 lik hareket yakalanıyor. aynı mantığı en çok etkileyen 10 hisseye genelleyelim. benim 1 senedir vadeli hisse işlemlerindeki gözlemim vioptan daha iyi imkan sunduğu yönünde. sığlık aşılırsa tabiki çok daha iyi olur. şimdilik küçük lotlar ile denemeye devam.
aşağıda kasım sonrası hisse vadelilerdeki işlem sonuçlarında oluşan kar var. toplamda ayırdığım sermaye kadar kazanç sağlamışım. trend olan hisselerde daha ciddi kar var. diğerleride elbet bir gün trend yapacak diye bekliyorum.
http://666kb.com/i/ducr8u7bmwxitv5ln.png