Originally Posted by
ctugrul
Erhan bey,
Yazının devamını okumamışsınız sanırım. Ben KY açısından ayrı baktığımda farklı şeyi görüyorum, şirket açısından bakınca farklı şeyi görüyorum. Yazım çok açık, detaylı yazdığım kısım KY açısından olayı değerlendiriyor. Yazının içeriğinde ve sonunda şirket açısından olaya bakmadığımı zaten açık bir şekilde belirtmişim.
Sizin eksiğiniz sürekli konuya şirket değeri ve patron tarafından bakıyor olmanız. Şu örneklemelerinizi birde KY açısından irdeleseniz ne güzel olacak. Şirket sahibi gibi davranıp düşüneceksek, patronlar kulübünde olmamız lazımdı. Buradaki forumda yazılar çiziktiriyor olmazdık herhalde.
Şirket karını dağıtmadıktan sonra, KY için şirketin raflarında duran 300TL fazladan malın ne faydası var bir açıklarmısınız? Şimdi diyeceksiniz ki şirketin değeri yükselecek, dolayısı ile hisse başı birim değer yükselecek, KY'de elindeki hisseyi satıp köşeleri dönecek. Bunun böyle olmayabileceğini anlatmak için piyasanın biçtiği değerin, şirketin mal varlıklarıyla düz orantıda olmayabileceği örneğini verdik.
Ayrıca sizin verdiğiniz örnek yanlış diyen yok ki. Benim verdiğim örneğin odak noktası sizin baktığınız açıdan değil. Siz oradan bakarsanız siz haklı görünürsünüz, ben buradan bakarsam benim gördüğüm doğrudur.
Yazımın sonuna doğru aynen şöyle yazmışım;
"Konuya KY tarafından bakarsanız tablo budur. Biz şirketini büyütmeye çalışan patron yada patrona yalakalık yapan CEO değiliz.
Bu açıdan bakınca hangisi daha mantıklı?"
Tekrarlıyayım, benim odak noktam sizin yazınızdaki gibi patron veya şirketin değeri değil, KY için ortaya çıkan değer.