Gönderdim sayın amatortrader,
Pek bilinmeyen şeyler değil ama inşallah işinize yarar...
Printable View
Yönetim Kurulumuzun 18.05.2018 tarihli kararı doğrultusunda; 107.520.000 TL olan çıkarılmış sermayemizin 250.000.000 TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak ve geçmiş yıl karlarından karşılanmak üzere 53.760.000 TL artırılarak 161.280.000 TL'ye yükseltilmesine ilişkin olarak bugün (29.05.2018) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.
akmerkez yerine akiş gyo düşünülemez mi...temettü verimi de gayet güzel bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir ekfuture ve msb acaba...
Sn. Konkasor, Akiş daha önce portföyümde bulunan bir hisseydi. Genelde kredi borcu olan YGO'lara (emlak sektöründe sıkıntı belirmeye başladığından) mesafeli yaklaşıyordum ama Akiş GYO'nun rasyoları çok güzel olduğundan bir istisna yapmış, portföyüme koymuştum. Daha sonraları emlak sektörünün tadı iyice kaçmaya başlayınca finansman yükünün hisse fiyatı üzerinde baskı yapacağını düşündüğümden elimden çıkardım.
En son 3 aylık bilançoda dediğim yaşandı, finansman gelirleri kira gelirlerini ezdi geçti, sonuçta 18.9 milyon TL zarar yazdı.
Gerçi hisse yine radarımda olacak, faizler düşüp, kira gelirleri artmaya başladığı zaman bu hisseye tekrar girebilirim ama gün itibarıyla benim risk standartlarıma göre alımı uygun değil.
Benim görüşlerim böyle, Sayın MSB de hisseyi biliyorsa getireceği yorumu ben de zevkle okuyor olacağım. Özelden önerdiği hisselerden sağlam yatırımcı olduğu sonucuna vardım çünkü. (Ben banka hisselerinden uzak dururken, kendisi portföye ekleme eğiliminde, aramızdaki tek fark bu sanırım :))
Size önerim kim hangi hisseyi önerirse önersin, bilançoya kendi gözünüzle incelemeden alım-satım yapmayın. GYO hisselerinde bilanço okuyamam demek de mazeret değil, çünkü altı üstü 4-5 kaleme bakınca şirketin durumunu anlayabiliyorsunuz.
Akmerkez emlak stoğu üretmediği için borçluluğu ifade edilmeyecek boyutta, akiş gyo ise emlak üretimi de yaptığı için ciddi finansman yükü altına girmiş görüyorum. Finansman ihtiyacından dolayı da döviz açık pozisyonu var buda karlılıkta baskı hatta zarar yazmasına da sebep oluyor, tabi ilerleyen zamanda borç yükü azaldıkça değer kazanabilir lakin emlak satışlarının durumu da bu aralar biraz kritik ...
Daha detaylı incelemek gerekse de emlak stoğu üreten bir gyo almak istesem Ekgyo' yu tercih ederim. En azından 1,2 milyar piyasa değerine karşılık 1,6 milyar net borcu olup ilk çeyrekde zarar açıklayan akiş gyo yerine 7,7 milyar piyasa değerine karşılık 0,9 milyar net borcu olan ve ilk çeyrekte karını arttıran ekgyo' yu tercih etmiş olurum diye düşünüyorum.
Markantalya için kapalı zarf verilmiş..kısa listeye girilmesi halinde artırmaya katılacakmış
2 senedir kayyumda olan bir şirket ve iyi iş yapmıyor..piyasalar malum çalkantılı.. muhammen fiyatın yarısına 1.278/2 milyon
Yani yaklaşık 600 milyona bile alıcı bulamayabilir..Şahsi fikrimdir
Yatırım tavsiyeside değildir
Şirketimiz Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 05.06.2018 tarihinde yapılan MarkAntalya AVM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satış ihalesine tek katılımcı olarak girmiştir.
Teklifimiz şartnameye göre Fon kurulu tarafından değerlendirilecektir.
Arkadaşlar hayırlı olsun diyeceğiz galiba:)
Biz de YGGYO'dan başka teklif verecek şirket çıkmaz diye tahmin etmiştik zaten. (Buradan tek akıllı bizmişiz gibi bir durum çıkıyor, hayırlısı)
YGGYO'nun verdiği teklif TL sabit taksitli bir ödeme planı ise bir sıkıntı olmaz. Banka kredili TL ya da dövize endeksli bir satın alma YGGYO'yu değilse bile YGGYO'nun piyasa değerini belli bir süre olumsuz etkileyebilir.
Adettendir, küçük hissedarlar için hayırlısı olsun diyelim. Büyükler en azından bir oyuncak edinmiş olurlar, bir süre oyalanırlar. Yaz geldi, MarkaAntalya'ya gidiyoruz diye ailecek tatil yapma imkanına kavuşurlar, şirketin kesesinden.