Originally Posted by
Aremak
Pagyo maalesef gelişip büyüyen, karını her sene enflasyon oranları üzerinde arttıran bir şirket değil. Aslında paranız oranında dükkan alıyorsunuz ve kirasını temettü olarak elde ediyorsunuz. Bu temettünün fiyata göre faiz geliri seviyelerinde kalması doğal. Hisse başı 45-50 kuruş olması muhtemel temettü şu anki 3.94 fiyata göre yıllık faiz seviyesinde. Fiyat düşüşünün en önemli sebeplerinden biri bu. Tabi ki işlem hacmi dar bir hisse olduğundan elindekileri çok sayıda hisseyi satmak isteyen bir kişi bile çıksa fiyatı aşağılara gidebiliyor. Hissenin işleyişini iyi bilen ve kira geliri isteyenler için fırsattır.
Borsanın ve bazı hisselerin yüksek kazanç sağladığı bu dönemde de revaçta olamaması çok doğal. Bence şu anda ucuz olmasına rağmen bugünkü şartlarda 6 seviyeleri, hatta 5 bile zor. Temettü tarihi yaklaştıkça 4.50 civarına bir yükselme olacaktır. Daha yüksek fiyatlar için faizlerin düşmesi ve avm nin bulunduğu bölgenin değerlenmesi ve populer hale gelmesi veya bir satılma durumu olması gerekir. Yanına açılacak avm lerin negatif bir etkisi olacağını sanmıyorum. Ancak hisse fiyatından kazanç isteyen için en azından bu dönemde uygun olduğunu, ciddi artışlar yapacağını düşünmüyorum. Fiyatı unutup her yıl az riskli kira geliri isteyen için ise her zaman çok iyi bir alternatif. Aynı fiyata yatırım yapıp tapusunu alacağınız %99 gayrımenkule kıyasla çok daha fazla kira geliri elde etmiş olursunuz. Dediğim gibi şu anki fiyatlar sabit getiri, 9-10 yılda amorti isteyen için fırsattır. Yatırım yaptığım şirket yatırımlar yapsın, büyüsün, kapasitesini satışını karını ikiye üçe katlasın, fiyatı da artsın temettüsü de artsın, beni şimdi az yatırdığım parayla daha sonra emekli etsin beklentisi olanlar için ise hiç cazip değildir.
Tamamen kendi fikir ve tahminlerimdir.