KDV olayı nasıl etki eder bilemedim bence büyük resimde çok bir etki etmez. Hatta hükümetin biz Kdvyi indirdik siz de fiyatları indirin hem denetimlere başlıyoruz söylemi çok hoş olmadı.
Printable View
KDV olayı nasıl etki eder bilemedim bence büyük resimde çok bir etki etmez. Hatta hükümetin biz Kdvyi indirdik siz de fiyatları indirin hem denetimlere başlıyoruz söylemi çok hoş olmadı.
Tedarikçi, toptanci maliyet artirdikca perakende yansitir, burada riskli hicbirsey yok. İyi taraftan bakarsan akaryakit-elektrik kaynakli prospektif maliyet icin yuzde 7 marj açildı.
çok basit ,bir gıda ürünün fiyatını düşürürsen ,boğazından kısan insanlar biraz rahatlar ,dolayısıyla talep artar
talep artınca ağam daha fazla kazanır ,ağam kazandıkça hisse fiyatı da yükselir
Ancak ,borsada gerçekleşen şeyler pek satın alınmaz ,onun için bu olay hisseye yarar diye yarın atlamamak gerekir diye düşünüyorum
ytd
Gıda ürünlerinin fiyata duyarlılığı çok yüksek değil. Fiyatı %7 düştü diye sütün satış adedi %7 artmaz.
mahallede düşük gelirli bir aile vardı , ne zaman görsem elindeki ekmek poşetinin yanında bir de cola olurdu ,son bir iki haftadır artık sadece ekmek görüyorum ,kimbilir belki pazartesiden sonra tekrardan ekmeğin yanına kola alır
Hayali değildir, memleketin gerçekleri bunlar ,tartışacak da bir şey yok üstat
Rusya - Ukrayna fiyatlaması olmazsa önümüzde pek bir engel kalmadı. KDV indirimi sonrası yüzde 7.lik bir indirim yapmayacağı aşikar marketlerin. Elektrik, asgari ücret gibi temel giderlerin sübvanse edilmesi amaçlı kullanılacaktır. Belli başlı ürünlerde indirim olsa da şirketlerin karlılığına direk olumlu etki edecek bir gelişme. 11 Marta kadar bilanço fiyatlamaları görebiliriz. Sonrasında zaten güçlü bir ilk çeyrek bilançosu geleceği aşikar. Bence tek tehlike hükümetin biz KDV indirimi yaptık marketler yansıtmadı tarzı bir politika gütme ihtimali. Uzun vadeli lotları tutmaya devam...
artık yola girmiş gözüküyor..endeksi fln taktığı yok tam yol ileri..