Teşekkürler sayın hayek ve mobius.. inşallah hakkımızda hayırlısı olur
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teşekkürler sayın hayek ve mobius.. inşallah hakkımızda hayırlısı olur
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli abiler iyiki varsınız
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar,
ben yine olumsuz taraftan bakmaya devam edecegim maalesef.. biliyorum cok kızıyorsunuz 2.50 lerden 2.20 sonra 1.98 gorecek dedigimde de cok kızmıstınız bazıları tutarlı olun falan dedi. neyse gorusum maalesef yine olumsuz neden mi;
en basit en güncel olayı verecegim Rehaya 12 milyon dolar netas satisindan para girdi. haber geldi %5 yapti ilk tepkide gunu ekside kapadi.
Vertunun kasasına para giriyor diye hissenin yükselmesi şart değil... Vertu SPK arzi onayladigi yada arz edilmeye basladigi andada boyle bir seyle karsilasabiliriz. olmayacak bir durum degil.
Lutfen Dikkatli olun o yuzden. bu şirket adam olsa zaten defter degerinin altindaki sirketleri icin geri alım kararı alır.. Bakınız SASA patronları adam gibi adam bunlar gibi çorbacı degil.
ADAM gibi ADAMların şirketlerine yatırım yaparak uzun vadeli düşünün. bu çorbacılardada onlara ayak uyrudup trade yapın.
Not: gorusumun olumsuz olması al sat yapmıyor anlamına gelmez. o al satlar bende gizlidir.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8134539772.jpg
rheag icin 2016 ortasi ve sonlarina dogru dibi gormus ordan % 100 prim yapmis sn. hisse-gercekleri. gayet iyi prim yapmis kar realizasyonu olmasi normal
bununla birlikte su an ki piyasa degeri ile pddd : 6.80 buna karsin vertu pddd: 0.90 aradaki farki anlayabilmek icin uzman olmaya gerek yok.
arti rheag kronik zarar uretmis. Allaha sukur o kadar darbeye ragmen vertuda bunu yasamadik. kar dibe indi o kadar.
bu arada fikirlerinize saygi duyuyorum, fikirlerinizi paylasin cok faydali oluyor kimin ne dedigi onemli degil😊 tsk ederiz size
ama rheag ile vertu hem teknik hem de temel acidan kiyaslanacak durumda degil bence
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !!!
Sn Hayek,
reha vertu karşılaştırmasını şirket bazında yapmadım yanlış anlaşılma olmasın.
Rehayı ornekleme icin kullandım. Yani orada kasaya netas satışından para giriş haberi olunca hisselerinin tavan tavan gidecegini hayal edenler vardı. Para girişi gerceklesti ama %5 prim yaptıktan sonra gunu eksiyle tamamladı.
Vertu icin sadece bir olasılık dahilinde olan ki bu firma ne kadar güvenilmez oldugunu gosterdi zaten, Halka arz onayı gelse bile o beklenen perfomansı gostermeyebilir vertu.
Vertu icin tek olumlu bir sey var karşılıklı işlemlerle günü tamamlıyorlar ortada mal verme olmadan 3 liradan 2 liraya dusurduler ki bu şirketin borsa işinde ne kadar profosyonel oldugunu gosteriyor. isterlerse tersinide yapabilirler..
yani dun 2.05 lerden alan halka arz haberi ile 2.30-2.50 arasi satarsa o maliyettedeki biri icin guzel kar.
beklenen performans herkesin kendi maliyeti ile karsılastırabilir. beni 2.50 kurtarmaz ama belki baskasini kurtarir gibi.
ama ben hissenin halka arzla muthis bir atak yapacagini dusunmuyorum. baska bir haber olabilir. mesela acseldeki arsa haberi burayi biraz tetikler. sonrasinda iştirak satış olabilir v.s.
ama tum herkesin duydugu ve bildigi halka arzla hisse 3-4 olacagini sanmiyorum ha olursa super olur hepimiz icin.
hisse su anda defter degerinin altinda 2.44
hisse pd/dd cok dustu.
bunlar guzel fakat hisse tamamen nasıl desem kan emicilerin elinde. hisseyi 1.50 bile yapsalar rahatsiz olmayan bir yonetim mevcut. o yuzden guven vermeyen bir hisse.