en son not düşürüldüğünde
borsa coştu
dolar düştü.
görünüm negatif oldu sadece
not düşme yok
bakalım ne olacak.
Printable View
en son not düşürüldüğünde
borsa coştu
dolar düştü.
görünüm negatif oldu sadece
not düşme yok
bakalım ne olacak.
Moody's cuts outlook on Turkey credit rating to negative
Moody's Turkiye kredi notu görünümünü durağandan negatife'e çevirdi.
Dün ve bugün 2 şeye şaşırmıştım. Birincisi GLP nin beklentilerimden biraz az arttırılması, ancak asıl şaşırtıcı olan arttırılan GLP'nin ilk kullanımında neredeyse %11.29 luk bir orana çıkılmış olmasıydı. Zira %11.75/%11.29 oranıyla neredeyse GLP nin %95 i ilk gün tüketiliyordu. Açıkçası bunun biraz garip olduğunu düşünüyordum, ama sebebini anlayamamıştım. Moody's kararından sonra bunu şimdi anlamlandırabiliyorum.
Büyük bir ihtimalle Moody's kararı tcmb'ye ve hazine'ye Perşembe günü iletti. Ancak eğer Perşembe öğleden sonra ilettiyse GLP düşük kaldı, tcmb'de bunu telafi edebilmek için yeni arttırdığı GLP'yi kademeli kullanmak yerine moody's kararından ötürü çok hızlı bir şekilde %95 ine kadar kullanmayı tercih etti. Zira tcmb ilk gün GLP nin %95 ini kullanmak zorunda kalacağı bir gelişme olacağını perşembe sabahı öngörse bence GLP'nin üst tavanını daha fazla arttırırdı. Yada bu gelişmeyi haber aldığı halde GLP'yi daha yüksek bir değere getirmiyorsa bir sonraki günde %95 ini tüketmezdi.
Bu gelişmeler Moody's kararının tcmb'ye Perşembe günü öğleden sonra iletilmiş olma ihtimalini güçlendiriyor. Moody's in bu zamanlaması tcmb açısından kötü niyetli yorumlanabilir.
Görünüm negatif olduysa bir dahaki toplantıda kobrayı salacaklar demektir.
Crash tüm hızıyla yolda!
https://media2.giphy.com/media/TWEyP...y/200.webp#125
OHAL'i kaldır, referandumu iptal et, padişahlıktan vazgeç dolar 3,20 ye anında iner. doğrusu bu ama inadına yanlışta devam ediyorlar. dikkat ederseniz dolar bahçelinin başkanlık fişeklemesi ile aynı anda çıkmaya başladı. Eğer eved çıkarda bu gazla irrasyonel kararlar alınırsa nereye gideceğini kimse tahmin edemez.