Newstimesturkey
@nwstimesturkey
NASA başkanı Nelson dünya dışı varlıkların olduğuna inandığını açıkladı.
NASA, Uzaylıları incelemek için yapay zekayı kullanacağını ve UFO’lar için NASA’da departman kurulacağını açıkladı.
Printable View
Newstimesturkey
@nwstimesturkey
NASA başkanı Nelson dünya dışı varlıkların olduğuna inandığını açıkladı.
NASA, Uzaylıları incelemek için yapay zekayı kullanacağını ve UFO’lar için NASA’da departman kurulacağını açıkladı.
Putin:
“Bugün 300 binden fazla emekli asker Rus ordusuna katıldı.”
Anjelika Akbar
@anjelikaakbar
·
22s
Yine başlamışlar korkutmaya.
Aldatmacaya hala inanacak birileri var mı?
Bilgi Seli
@ononbilgimiz
İĞNECİLER SINIFI..
Türkiye'nin en önemli liselerinden olan İstanbul Erkek Lisesi, 1925 yılında enteresan bir olaya sahne oldu. Öğretmene şaka yapmak isteyen bir öğrenci tüm sınıfın kaderini değiştirdi.
İstanbul Lisesi’nin onuncu sınıf öğretmeni Salih Hoca ile öğrenciler arasında garip bir olay gerçekleşir.
İstanbul Lisesinin onuncu sınıfı öğretmen sandalyesine bir iğne yerleştiren öğrenciler, pusuya yatıp Salih Hoca ’nın iğnenin üstüne oturmasını izleyeceklerini düşünürler.
Öğretmen zili çalınca o sınıfta dersi bulunan Arapca öğretmeni (Salih Hoca) sınıfa giriyor. Sandalyeye oturacağı zaman cübbesini iki eliyle düzeltirken eli bir iğneye değen Salih Hoca ise oturduğu yere bir iğnenin yerleştirildiğini hisseder, sandalyeye oturmaz ve
Deftere imzasını attıktan sonra ;
“Ben bu muameleye layık değildim, sizlere çok teessüf ederim” diyerek dershaneyi terk eder.
Meseleyi Müdür Besim beye bildiriyor ve istifasını veriyor.
Ondan sonra hızlıca araştırmaya geçen disiplin kurulu işin failini bir türlü bulamaz.
O sınıfın dersleri durdurulur ve araştırmalar devam eder. Fakat hiçbir öğrenci itirafta bulunmaz.
Sonrasında 1925 yılının öğretmenler toplantısı düzenlendiği gün öğretmenler odasında çaylar içilirken odaya birden Müdür ile lisenin güvenliği içeri girer ve müjdeyi verir…
Muhterem hocamız Salih efendinin sandalyesine iğneyi koyan iğneci sınıfın tamamen ihracına karar verdik. Çünkü failini ele vermiyorlar…”
Sonrasında ise sınıftaki 41 öğrenci İstanbul Erkek Lisesi ’nden Bursa Lisesi ’ne sürgüne gönderilir.
Olaydan seneler sonra ise Salih Hoca nin sandalyesine iğneyi koyan kişinin başka sınıftan olduğu anlaşılır. Ama İğneciler olarak adlandırılan ve Bursa ’ya sürgüne gönderilen sınıf ise çoktan mezun olmuştur bile
1925 yılının 10’uncu sınıfı,yani “iğneciler” arasından kimler çıktı:
228 Sait Efendi: Arkadaşları arasındaki lakabıyla H2O, yani sulu Sait. Ünlü hikayeci Sait Faik Abasıyanık.
697 Rahmi Efendi: Ünlü hekim, politikacı, şair ve akıl hastalıkları uzmanı Dr. Rahmi Duman.
748 Saffet Efendi: Ünlü hukukçu Saffet Nezihi Bölükbaşı.
725 Feridun Efendi: Ünlü gazeteci ve yazar Hikmet Feridun Es.
Sabri Efendi: Türk politika ve diplomasi hayatının unutulmaz isimlerinden, eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil.
Sıtkı Efendi: Demokrat parti döneminin ünlü bakanlarından Sıtkı Yırcalı.
Hikmet Feridun ES’in şu sözü çok meşhurdur. “Biz 43 iğneci idik. Fakat sonradan o kadar çok kişi iğneci sınıftan olduğunu iftiharla iddia etti ki, hayret etmemek mümkün değil …”
"Koca sınıf Bursa’ya sürülüyor, veliler müdürün odasını basıp tehdit etmiyor. Disiplin kurulunda ki hocalar tehdit edilmiyor. Kalitenin tesadüf olmadığı, ahlaklı olmanın kişiye ve topluma ne kadar büyük bir etkisi olduğunu tekrardan anlamış olduk.”
floodu okuyup beğendiyseniz, bu tarz içeriklerin daha fazla paylaşılabilmesi için hesabımızı takip ederek bizlere destek olabilirsiniz. teşekkürler🙏
https://twitter.com/odatv/status/1702911438803640528
Caminin içinde de sokakta da tepki gösterilmesi beklenir. Tahsili nedir bu imamın?Alıntı:
Odatv
@odatv
Cami anonsu sokağa verildi:
"Filenin Sultanları kafirdir"
İstanbul Eminönü'ndeki bir camide söylenen "Filenin sultanları kafirdir, izlemek günahtır, bir de alkış tutuyorsunuz" ifadeleri sokaktan dahi duyuldu. Görüntülere tepki yağdı.
Papaz olabilmek için 4 yıllık lisans okunuyor. Üzerine enaz 3 yıl master veya doktora yapiliyor.
Breaking Market News
@financialjuice
RUSSIAN INTEREST RATE DECISION ACTUAL 13.00% (FORECAST 12%, PREVIOUS 12.00%) $MACRO
Kemal ÖZKİRAZAlıntı:
Dr. Yüksel Hoş | Jиуксел Xoш
@yukselhos
Hiçbir şekilde Citroen servis dışında bakımı yapılmadığı hâlde kanalları b..k gibi olan aracımın motorunu gösteriyorum size. Derin kısımlarını görmeniz lazım maalesef çekemedim. Siyah pamuk gibi iplik iplik pislikler... 2020 model aracın kilometresi daha 58 binde bir motordur bu ve bana sıfır motor aldırmak zorunda bıraktılar çünkü motor garantisine almadılar. Citroen, müşterisine bit kadar değer vermeyen, Türkiye'de iş yapması bile bence sorgulanması gereken bir markadır.
@CitroenTurkiye
ile de ayrıca konuştuk hiç yardımcı olmadılar. Bu markayı hiçbir şekilde almayın arkadaşlar. Herhangi bir Çin markası bile alabilirsiniz. Motor yağın içerisinde dönen garip bir şey ve hassas. Ustalar bile girmek istemiyor rektefiyesine. Servis de 1. Pistonda basınç düşüklüğü belirler belirmemez hiç tamirden bahsetmedi direkt 180 bin liraya yeni motor geçirmeye kalktı. Eğer parayı sokakta buluyor veya toz işinden, kadın satıcılığından ya da herhangi bir haram kazançtan kazanıyorsanız Citroen alın tabii ki. Motor arıza yaptığında sizden çok pis şekilde faydalanmak istiyorlar. Seneler önce bir Fransız arkadaşın sahip olduğu Fransız araç hakkında lafı vardı. "Bu aracın sahibi olmak ile eşcinsel olmak arasında çok az fark var. Giren çıkanın haddi hesabı yok." Demişti ve gülmüştüm. Gülmemek lazımmış. Paranızı koruyun. Kesinlikle Citroen almayın. Citroen pişmanlıktır.
@avrasyaanket
Kız kardeşimin aldığı 2021 model
@Citroen
30.000 kmde motor yedi.
@CitroenTurkiye
hiç ilgilenmediği gibi dalga geçti "sorun bizim motorda değil sorun yakıtlarda, bizim bu motor Türkiyedeki yakıtlarda sorun var" dediler.
130 bin liraya motor değişti.
Citroen alınacak son marka...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:
📍500₺ ve 1000₺ banknotların basılması söz konusu değil.
Balina Avcısı
@balina_avcisi
Kamuda Bölge Müdürü Şöförlüğünü yapan bir kardeşimiz yazmış...Abi kurum ismi verme beni işten çıkarırlar dedi.
Bende tüm bilgileri buradan değil kurumun bağlı bulunduğu bakanlıkla paylaştım..
RESMİ ARACIN BİR GÜNÜ ARAÇ PASSAT
7:45 Bölge müdürünün kızı evinden alınıp çalıştığı şirkete bırakıldı
8:50 Bölge Müdürü lojmandan alınıp kuruma getirildi
10:30 Bölge Müdürünün oğlu lojmandan alınıp Havuza bırakıldı
12:00 Bölge müdürünün oğlu havuzdan alınıp eve bırakıldı
12:20 Bölge müdürünün eşi 3 tane küçük halı verdi yıkamaya bırakıldı
13:15 Bölge Müdürünün annesi ve babası hastaneye götürüldü
15:00 Bölge müdürünün Annesi ve Babası hastaneden alınıp lojmana bırakıldı
16:30 Bölge müdürünün Anne ve Babasının ilaçları eczaneden alınıp Lojmana bırakıldı
17:00 Bölge müdürü kurumdan alınıp arkadaşlarıyla toplanacağı Restauranta bırakıldı
22:30 Bölge Müdürü evine bırakıldı.
23:40 Araç a yakıt alındı kuruma bırakıldı....
SÖZ OLUR DİYE DUYARLI BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ ARACI AKŞAMLARI KURUMDA BIRAKTIRIYORMUŞ VE BU ŞÖFÖR KARDEŞİMİZ DE EVİNE ÇOĞU ZAMAN METROYLA ÇOĞU ZAMAN DOLMUŞLA GİDİYORMUŞ SABAH DA 6:00 KALKIP KURUMA GELİP ARACI ALIYORMUŞ....RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR...
GÜNLÜK KM:289
ALINAN YAKIT 34 Lt
@eacar345
Kalp ve Damar cerrahı Prof Dr. Yusuf Kalko: "Eğer sıvı olduysanız Allah aşkına kalbinizi kontrol ettirin. Sahadan bildiriyorum, sorun çok ciddi."
https://resmim.net/cdn/2023/09/16/SnYygH.webp
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
Ahmet Davutoğlu:
“Masada kimi zaman tasavvuftan, Nazım Hikmet'ten, Kemal Tahir'den, Necip Fazıl'dan, Osmanlı tarihinden, Cumhuriyet tarihinden, Türkeş'ten, Erbakan'dan, Demirel'den konuştuk.”
https://twitter.com/EmmanuelMacron/s...39164723380659
Linkte video var...Alıntı:
Emmanuel Macron
@EmmanuelMacron
À Sa Majesté la Reine Elizabeth II.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin üçüncü nükleer santrali için Çin ile müzakerelerin olumlu yönde ilerlediğini bildirdi.
https://resmim.net/cdn/2023/09/16/SnblZb.webp
Savaş kaçınılmaz...Alıntı:
Çin hükümeti, yayımladığı bir haritayla sınırlarını tek taraflı olarak yeniden belirledi.
Bu harita hem zengin su kaynaklarını sahipleniyor hem Tayvan’ı çevreliyor hem de bölgede hakimiyet sağlıyor.
Evvel zaman içinde, belki 30 bin sene önce böyle idi.Alıntı:
Fatih Erbakan :
“50 yaşında bir adam 15 yaşında bir çocukla birliktelik yaşayıp çocuğu olursa bunun bir cezası, suçu yok. Rızası varsa sorun yok !”
@metropolmedya_
Çünkü ortalama yaşam süresi 40 bile değildi. 35 falandı.
Bu sebeple genclerin erken cinsel münasebete başlaması gerekiyordu.
Başlangıçlar, tapinaklarda, tapinak fahişelerinin kontrolunde olurdu.
Tapinak fahiseleri başortusu takarlar, toplumdan yuksek saygi gorurlerdi.
Falan filan da, bugün "50 yasinda bir erkek, 15 yasinda bir cocukla nasil birliktelik yasayacak?"
15 yasinda bir cocugun rizasi nasil alinacak?
Suç yok ne demek?
İroni yapiyor galiba...
O tapinaklari yeniden mi acmak istiyor, bilmiyorum ki?
Referansi Islam olanlar, "basörtüsü tapinak fahiselerinden gelmiyor" demeye basladilar. Bunlarda tarih, peygamberimizin doğumuyla baslardi.
Boyle soylemeleri, gecmisi de okumaya basladiklarini gosteriyor.
Iyiye isaret. Okumak iyidir.
Yukaridaki aciklama ironi degilse, suctur.
Bir siyasi parti liderinin bu sekilde konusmasi, halki suca tesvik etmektir.
Kolay kolay gitmez bunlar. Sorun Kilicdaroglu degil.Alıntı:
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
38d
İşgalden kurtulmak için önce işgal altında olduğumuzun idrakı lâzım. Daha bu aşama geçilmedi ki, bu işbirlikçi siyaset esnafı hâlâ görevde ve gündemde.
Ama Gursel Tekin cok ciddi bir sorundur. Boyle cok isim var.
Bir de "Chp secim kazanamaz" yargisi oluştu. Bu musibetler olusturdular.
Ne demek kazanamaz?
Gülfem Saydan Sanver genel başkan olsun, tek başına %60'la kazanmazsa yüzüme tükürün.
Tek şartı var, Gürsel Tekin gibiler ayıklanacaklar.
Goldman Sachs Yunan hükümetine 1998-2009 arasında borcuna ilişkin gerçekleri gizlemesi için yardım etti.Sonrada yüksek riski için oluşturulan özel kredi temerrüt takası(CDS)endeksi konsorsiyumunda Yunan tahvillerinin faiz oranları yükseltti ve Yunanlıları iflasın eşiğine getirdi.
Mehmet Şimşek 19 Eylül'de New York Goldman Sachs merkezinde Goldman Sachs Yöneticileriyle görüşecek.
Tabi ki görüşme basına kapalı ve özel konularda olacak.
lt col temmuz
@temmuz1919
·
23d
Ukrayna ordusu Rus füze gemisi Samum 'u Karadeniz'de İDA ile vurdu. Gemi limana çekiliyor.
Türkiye'de eğitim gören 977 bin yabancı öğrenci var.
Bunların 790 bini Suriyeli.
— Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
https://twitter.com/lordsinov/status...77268782362894
Linkte video var. Normal değil.Alıntı:
Con Sinov
@lordsinov
Sıradan bir yol verme tartışması silahlı ve bıçaklı saldırıya, 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı çatışmaya dönüşmüş.
Haydutlar kanunlarla ve emniyetle adeta dalga geçiyor. Korkmuyorlar. Umursamıyorlar.
KAP HABER
@kap_haber
·
16d
Borsada yatırımcı sayısı 7.318.588’e yükseldi.
BBC News Türkçe
@bbcturkce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun hafta içerisinde kabul ettiği Türkiye raporunu değerlendirdi:
❝Avrupa Birliği Türkiye'den kopmanın gayreti içerisindedir. Gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz❞.
Ab dağılacak. Italya, Yunanistan, Ispanya, Portekiz, Bulgaristan, Romanya, Hirvatistan bu asalakları sırtlarinda mi tasiyacaklar?
Sepeti koluna, herkeş yoluna.
Globallesmeymis, Kuresellesmeymis coktan bitti bunlar.
Artik cok kutuplu bir dunya var. Yerellesme var.
Kendi yaginla kavrulmak, kendi kendine yeterli olmak var.
Ne kadar ekmek, o kadar küfte var.
https://twitter.com/aykiricomtr/stat...88551749579039
2 gündür Yılmaz Güney muhabbeti dönüyor. Bir taraf yerin dibine batiriyor, bir taraf temizlemeye çalişiyor. Boş muhabbet, gerçekleri yazanlara küfürler ediliyor.Alıntı:
Aykırı
@aykiricomtr
Kültür Bakanlığı Sanatçısı Orhan Feyman: "Yılmaz Güney, Club 12'de (İstanbul Sıraselviler) ağabeylerim İlhan Feyman'ı boynundan diğer kardeşim Alper Feyman'ı kalbinin üstünden bıçaklayıp karanlıktan istifade ederek kaçtı. Olaya sebep olan Tuncel Kurtiz kaçamadı ve çok ağar hasar aldı.Günler sonra araya film yapımcıları girdi ve yılmaz af diledi."
Feyman'ın bu açıklamasını o dönem Yılmaz Güney'in sevgilisi olan Gülsüm Kamu, bir röportajında böyle doğruladı ve bir başka suç itirafında bulundu:
"Yılmaz Güney çok ciddi, çok sert bir adamdı. Mesela hep beraber bir gece kulübüne gideriz, mini etek giymişsem hemen mendilini çıkarıp bacağımı örterdi. ‘Benim yanımda bir kadın bu şekilde oturamaz’ derdi. Club 12’de bir gece ben sahnedeyken bir pandomima koptu. Yılmaz Güney, İlhan Feyman’ın bizim orkestrada çalan kardeşini göğsünden bıçaklamış. Yakın arkadaşım Tülin Elgin’le beraber kaçıp bizim eve gittik.Gece yarısı kapı çalındı. Bir baktım askeri bir cip, Tülin’le beni alıp şahit diye karakola götürdüler. Ne diyeceksin, ikimiz de ‘Biz hiçbir şey görmedik’ dedik. Yine Yılmaz’la bir film çekiyoruz, benim o tarihte kırmızı Pontiac Lemans bir arabam var. Setten dönüyoruz; Yılmaz ‘Bırak ben kullanayım’dedi. Çok da içkili, versem bir türlü, vermesem bir türlü. Çaresiz verdim, tam Tarabya’da birisine çarpmasın mı? Allah’tan ölüm kalım yok, hemen beni geçirdi direksiyona. Karakola gittik, hadise benim üstüme kaldı, ertesi gün ‘Gülsüm adama çarptı’ oldu."
Ne bekliyorsunuz abi? Tahsili olmayan, siradanin da altindan bir adam.
Bu adamdan elit olmasi bekleniyor. Kolay mi?
Hastalıklarini uzerinde tasiyor işte.
Yönetmen degil diyenler var.
Tek bir filmi varsa, yönetmen olmak icin yeterlidir.
Sacma sapan kovboy filmleri bile var. Arkadas diye politik bir filmi var, bence sacmaliktir. Bu adam ne zaman bu ulkenin duzenini silah zoruyla degistiririm düşüncesine kapildi, ondan sonra tamamen saçmaladı, savruldu ve yokoldu, gitti.
Halbuki 1970 yilinda cekilmis, çok iyi bir filmi, Umut filmini cekmistir.
Baba diye bir filmde oynamis, cok guclu oyunculuk sergilemistir.
Yine cezaevinde yatan cocuklari oynattigi filmi var. Kustarica'dan 20 sene once.
Yonetmen degildir diyemeyiz. Umut diye filmi var. Senaryo da kendisinindi galiba.
Oyuncu degil diyemeyiz.
Fakatvyedigi haltlar da ortada yani.
https://twitter.com/ajans_muhbir/sta...29492741026262
Linkte video var. +18 denebilir mi bilmiyorum ki? Görüntüde çözmüş sanki.Alıntı:
🎙 Muhbir
@ajans_muhbir
Duygusal terapi ile insanların orgazm sorununu çözdüğünü söyleyen terapist gündem oldu.
Çirkefle nasıl uğraşacan? Ipin ucu pustun eline gecmiş.Alıntı:
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
Kötü paranın iyi parayı kovduğu gibi, kötü politika iyi politikayı kovuyor.
https://twitter.com/temmuzhaber/stat...37733260628169
Bunu yazmıştım. Olmezse adaylik konusunda şansi var diye.Alıntı:
THS haber ajansı
@temmuzhaber
🔴 Robert F. Kennedy Jr'ın katıldığı bir etkinlikte, polis kılığına girmiş ve silah taşıyan bir kişi tutuklandı.
Bu bir tehdittir ve cok ciddiye almak gerekir.
Ismi Kennedy olanın ölme ihtimali, Titanic olanin batma ihtimali yuksektir.
Gecenlerde icinde cok zenginlerin oldugu, Titanic isminde bir denizalti yuzeye cikamamisti.
Isminizle kaderiniz arasinda baglanti var.
Nuri abi yatırımlık. Mezar yeri satıyorlar.!!
Sabancıya komşu olmak istermisin.???
Fiyatı çok uygun.!!!
7.500.000 TL.!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...04#post6559304
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://twitter.com/eha_medya/status...08642063056952
Linkte video var. Atılinca, dik düşen çiviler var. Yola bunlardan atilmis olabilir.Alıntı:
EHA MEDYA
@eha_medya
Osmangazi Köprüsü'nde seyir halinde olan birçok aracın lastikleri aynı anda patladı
▪️Olayı görüp tedirgin olan sürücüler araçlarını emniyet şeridine çekti.
TÜRK DEGS / TURK MAGS
@turkdegs
‼️ Cihat Yaycı’nın kurucusu olduğu Mavi Vatan Denizcilik Ve Global Stratejiler Derneği, Fener Rum Patriği Bartholomeos hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
📍Söz konusu suç duyurusunda, Bartholomeos'un Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Lozan Antlaşması’na kafa tutarak hukuksuz olarak yürüttüğü faaliyetlere yer verildi.
https://yenisafak.com/gundem/fener-r...yurusu-4560713
Çift cinsiyetliler de var. Hermafrodit pek çok canlilar var.Alıntı:
Donald Trump: "Tanrı iki cinsiyet yarattı. Erkek ve Kadın". Bu kadar.
İnsan en başta hermafrodit olarak ortaya çıkmış, cinsiyet sonra ayrılmış da olabilir.
Diger türlü "Allah hata yapmis" olur ki, dinler bunu kabul etmezler.
https://twitter.com/yenisafak/status...10387753422887
Linkte video var.Alıntı:
Yeni Şafak
@yenisafak
ABD'de, bir Amerikan futbolu müsabakasına yapay zekalı robotlar damga vurdu.
Gerçek bir insanı andıran robotlar, müsabakayı tribünden takip etti.
Sabahtan beri görüyorum bu haberi. Bu nasıl bir haber abi?Alıntı:
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
7d
·
Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu,
çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini tecavüzle suçlattığı iddiasıyla tutuklandı. (Timur Soykan)
Ankara Kuşu kodesten çıkmış. Kaşınıyor yine...Alıntı:
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
50d
Tescili sapığı partiye iki numara yapmışlar 😁
https://t24.com.tr/haber/afyonkarahi...yarali,1130379
Alıntı:
Afyonkarahisar’da helikopter otel bahçesine düştü: 2 yaralı.
Teyit edilmedi. Yuksek ihtimal yalan haber...Alıntı:
kültigin
@barondetott2
PKK'ya yakın yayın organları, terörist Murat Karayılan'ın öldüğü iddia ediliyor.