A1 ve info daha sabahın körü 2700 milyon lot açık.. Düşeceğine çok inanıyorlar..
Printable View
A1 ve info daha sabahın körü 2700 milyon lot açık.. Düşeceğine çok inanıyorlar..
Taşınan Açıklar da sadece THYAO taşınmış, onda da açıkcıya kazanç yok,
https://i.hizliresim.com/k0djxqa.PNG
THYAO günlük, dediğiniz gibi açık yaptıysa A1 1.5 krş kar yazmış,
https://i.hizliresim.com/7uais8v.PNG
@berkimcans, bilgi için teşekkür ederim. Son zamanlarda senin attığın bu bilgilerden yola çıkarak gözlemlediğim şey, açıkçılar azaldığı zaman borsa daha rahat aşağıya geliyor. Sıkıştıracak açıkçı olmadığından diye düşünüyorum.
Bu sene ortaya çıkan enflasyon rakamları geçen senenin üzerinde sanırım. Bu da demek oluyor ki şirketler yeniden değerleme oranlarını yapmak zorunda kalacaklar. Yapmazlar ise eğer ucuz kalmış olurlar ki bunu şirket sahipleri istemez. Iç piyasanin enflasyon orani rekor kırıyor ve bunu eninde sonunda şirketlerine yansitacaklar bu sene içinde. Ben böyle düşünüyorum. Belki yabancı son günlerde baya çıkış yapti ama iç piyasa yapisi geregi enflasyon karşısında şirketlerin enflasyona tepkisiz kalacağını hiç sanmıyorum. Şirket değerlemeleri ve yerli yatırımcıların da desteği ile birlikte endeks 3000 leri bulabilir bu sene. Bundan THY de nasibini alacaktir diye düşünüyorum.
Umarım enflasyon karşısında herkes hak ettiğini alır. Artık yerli yatırımcilarin hareketleri ön plana geçmiş gibi görünüyor bence.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Aynen benim de gözlemlerim bu şekilde, açıkcılar piyasa oyuncuları ise ve de açık yüklüyse, tahta yapıcı o hissenin düşmemesi için elinden geleni yapıyor, piyasa göçse bile tahtayı tutarak açıkcının kar yazmasını engelliyorlar, THYAO ralli sürecinde en çok açığın oldugu hisseydi aynı zamanda, bu süreçte açıkcılar büyük zarar yazdılar,
Sayın berkimcans öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anladığım kadarı ile A1 açık 2.324.000 lot satışta görünüyor.. Bu malı ne zaman alıp kapatacak?? Yani bugün kapanmadı sanırım veya karşı bacağı Tera olabilirmi..? Bu açıkçıları günlük izleyebiliyoruzda şimdi kapanmadığına göre bu açığı kaçgün taşıyabilir acaba??