[QUOTE=Sasa500;4579899]pazar açıldığında ;
eski kent 100 adet * 150 TL fiyattan..
Rüçhanlar 659 adet * ??
üstat mazur gör, hesap tam oturmadı kafama.. rüçhanları alıp satmaya başlayabileceğimiz ??
Printable View
anlamadıgın nokta nedir? bence cok acık yazdım
[QUOTE=Sasa500;4579899]Teşekkürler.
Örneklemeden anladığım kadarıyla;
Kent E: 100 adet x150 TL
KentR: 100 Adet (Herbiri 6,59 hisse senedini temsil edecek) x 988 TL
Dolayısıyla 100 adet KentR satışını yapan ortak aynı zamanda (100x6,59 adet=)
659 adet hisse senedini de satmış olacak gibi.
YTD
Bir zamanlar sürekli işlem görmeyen C gurubunda iken günde 1-2 lot işlem oluyordu, hatta bir lot işlem olduğunu bilirim onu da ben alırdım, fiyat 40-50 arası gider gelirdi.
Şu bir gerçek ki ihtiyacınız olmayan para ile uzun vade için almışsanız sabır ile beklemek en doğrusu.
Sn. Nana, Sn. Sasa500 bilgi amaçlı yazılarınız için teşekkürler. Hatırladığım Sn. Dewaz da eskilerdendir Ruhani ile beraber.
Sonu daha iyi olacak inşallah tüm ortaklar için.
Hey gidi koca KENT...
Oha fiyata bak.. alanlar icin büyük cesaret doğrusu..bedelli olması sıkıntılı değil mi bedelsiz olsaydı daha iyi olurdu bence ..sonuçta para ödeyerek bölünen hisseden alıcan. .bedelsiz de para ödemeden hisse bölünüyor senet sayısı artıyor ama fiyat değişmese onun da bir faydası olmuyo bazen..ytd
Katılıyorum buradan alanlar bencede enayii... Zaten bedelli olumlu bısey olsaydı VKFYO 10 TAVANINI YAPARMIYDI? YADA AFYON BEDELLİ YAPTIGI YERLERE TEKRARDAN YUKSELEBILIRMIYDI ? ZATEN KENT KAPA BILDIRMIS BEDELLI SERMAYE ARTTIRIMINDAN GELECEK PARAYI GAZINODA KARI GIZ ILE YIYECEKMIS KESİNLİKLE KENT BURALARDAN ALINMAZ ALAN BENCEDE APTALDIR...
hisse diyelim ki 1318 TL 'den bölünecek
O halde 1358/7,59=170 TL civarı Eskı ana hisse
1358-170= 1188 TL Ruchan hısse fıyatı.
1318'den bolunurse eskı tahtası 170 cıvarı ruchan tahtası 1188 cıvarı acılacaktır.
elınde bolunmeden once 100 lotun varsa bolundukten sonra 100 eskı 100 de ruchan olacak.
carp böl topla bolunmeden once hesabında kac TL varsa bolundugu gunde aynı para olur.
ASIL ONEMLI İŞ BOLUNDUKTEN SONRA RUCHAN FIYATI YUKARI DOĞRU PATLAR MI İŞTE ONA BAKACAĞIZ.SEN SEN OL BOLUNMEDEN ONCEKI GUN KAC PARAN VAR IYI BAK...
SONRA BOLUNDUKTEN SONRAKI GUNLER KAC PARAN OLMUŞ ONA GORE YETER YADA YETMEZ DIYE DÜŞÜN KARARINI VER.(ZİRA RUCHAN FIYATI İLK GÜN SERBEST MARJ SONRAKI GUNLER % 50 MARJLA CALISIR)
bunların fıyatı ısrarla yukarı cekme cabaları boşuna değil.minik bir ipucu vereyim.