Yorum yapmama karari almistim ama ozelden arkadaslar cok sorduğu icin ve belki birilerinin duasini aliriz niyetiyle bir iki kelam yazalim.
Ruchan pazari kapanis tarihi 25 aralik
19 aralik tarihine kadar ruchanlari tahtada satabilirisiniz.
Tahtadan ruchan aldiysaniz bedelliye katilmak istiyorsunuz veya al satcisinizdir demektir.bedelliye katilmak isteyen hisse basi 1 tl hesabinda bulundurmasi gerekir.
Bu noktaya kadar sikinti yok.ben kendi stratejimi yazayim.kim ne alip satarsa satsin.ruchan kuponum yok hepsini sattigimi yazmistim.sebebi bedelliye katilmak gibi niyetim yok eski tecrubelerim satmam gerektiğini soyledigi icin sattim.ana hisselerimi 89 ve 90 kr tan artirdim.bana gore elinde ruchan olan arkadaslarin bedelliye katilmasi anlamsiz.bugun 88 kr dan alim firsati varken neden 1 tl gibi bir rakama hisse alinir bunu anlamis degilim.martie fiyati 120 olur o zaman uc bes ayarlayip bedelliye katilirsin bunu anlarim.ama 1 tl altinda olan bir tahtada ben bedelliye girmemm.
İkinci konu benim 89-90 kr tan tahtadan mal almak avantajima .birileri her ne kadar birlesme olmayacak diye yorum yapsada 26 aralik gunu o arkadastan burada ozur dilemesini bekliyorum.sayet martir ve martie tahtasi birlesmeyecekse ben özür dileyecegim.
Arkadaslar arastirin burada yazilan baskasinin fikriyle is yapmayin zarar edersiniz.martir yani ruchan tahtasi ebediyyen kalmayacak 25 aralik tahtanin kapanis tarihi.5 bedelliye katildim ruchan tahtasinin ana tahtayla birlesmedigine sahit olmadim.
Adi uzerinde bedelli sermaye artirimi bu.bedelsiz sermaye artirimi olsa su tarihte bolunecek derler kapta yayinlanir ve o tarihte bölünür.yeni fiyatla islem görür.ama bedelli sermaye artirimlarinda surec farkli isler.
Son olarak ben marti hissesinde gunlukcu degil uzun vadeciyim.fiyat 90 olmus 1 tl olmus beni ilgilendirmiyor.kendime gore hedeflerim ve beklentilerim var bekleyecem.borsada sadece zaman kaybedersiniz.sabir ve psikoloji saglam olmasi lazim.hisse 88 kapamis bana ne.ben gunlukcu degilimki gunlukcu dusunsun bu mantikla olaylara yaklasim gosterin.daldan dala atlamayin borsada cok kaybedersiniz profosyenel degilseniz.
Yazdiklarim sahsi fikrimdir.yazilanlarla al sat karari vermeyin.riski her zaman gormeye calisin.hedefleriniz olsun borsada hedefe gelince daha gidermi diye dusunmeyin.cok kucakladigimiz olmustur hirs yuzunden .forumda sn.maaruf arkadas benden daha tecrubelidir .daha tecrübeli arkadaslar vardir onlarda bilmeyen arkadaslara yol gosterme adina yorum yaparsa sevinirim.elestiriye acik bir insanim ama asagilayici elestiriyi cekemem.y.t.d