arkadaşlar benim mesaim saat 17:30 da bitiyor...ben dün iş yerinden ayrıldığımda dahi hissenin fiyatı 63,50 civarlarında idi..sonradan eve vardığımda bir de baktım ki hisse %4 ekside...çok şaşırdım..sonra telegram grubuna baktığımda hisse satış haberi geldiğini gördüm...
arzdan zaten 17 milyon lot kalmıştı patronda bunun satışı direk şirketin kasasına gider diye biliyorum ama hakan kocaerin dün açıkladığı 12,5 milyon lot ise direk onun cebine gidecek...
12,5 milyon lot tüm sermayenin anca %2 si yapıyor arkadaşlar öyle çok büyük bir miktar değildir...artık global endekslere girmiş bir kocaerin likit olması gerekiyor arkadaşlar....son zamanlarda kademelerin çoğu 3-5 bin idi...ben 8 ay önce hisseye girdiğimde kademelerde 20-30 bin lotlar vardı...büyüyen ve beklentileri yüksek olan bir hissede yabancıların ve kurumsal yatırımcıların bu hisseden alabilmesi için tahtanın derinlikli olması istenir...böylece tahta likit hale gelir...yüklü almak isteyene de satmak isteyene de imkan sağlanmış olur..bazen bunu özelikle yatırımcılar ister...
katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının %75 lere çıkacağı, cironun yine %70 i ihracata yönelik olacağı, jes santralinin karlılığa büyük etkileri olacağı, suudi arabistandaki projeye tedarik sağlayacak bir şirkete hem yurtiçinde hem de yurtdışında talep yüksek olacaktır...bu talebi karşılamak için de tadavülde lotların olması gerekiyor...son günlerdeki sığ tahta yapısı ile kurumsal yatırımcılar bu hissenin lotlarını alamazlardı...bence biraz da bu düşünülerek böyle bir karar alındı...
artık satış kararı verdikleri bu lotları direk borsadan mı yoksa borsa dışında kurumsal yatırımcıya mı satarlar bilemeyiz...hatırlarsanız daha bir kaç ay önce 31 tl den 3 milyon lotu kurumsal bir yatırımcıya satmışlardı...görüyorsunuz ki kocaer dün 67 leri gördü...
yani bu beklentileri ile piyasa bu satış kararı verilen lotları rahatlıkla karşılayabilir...hatta suudi arabistandan bir sipariş aldığı günde dahi bu lotların tümünü bitirebilirler...yani bu lotların satışı o kadar da zor bir şey değil...çünkü hissemiz gören talep ile bunu rahatlıkla karşılayabilir...