yanlız ft dostumuz ve ravi dostlarımız ortalıktan kayıp oldular..doğrusu ikisini de özledik...ravi uzun süredir buradadır ama ft ise yeni gelmişti...umuyorum ki ft kısa vadeli bu hisseye girmemiştir..hemencicik satıp çıkmamıştır...
Printable View
yanlız ft dostumuz ve ravi dostlarımız ortalıktan kayıp oldular..doğrusu ikisini de özledik...ravi uzun süredir buradadır ama ft ise yeni gelmişti...umuyorum ki ft kısa vadeli bu hisseye girmemiştir..hemencicik satıp çıkmamıştır...
sayın ft-2 çok değerli bir araştırmacı ve temel analisttir, orta ve uzun vadeli bir yatırımcıdır, buradaki paylaşımları da sağolsun çok faydalı oldu., enazından kendi adıma :) kendisine teşekkür ederim. hissenin artık onun da dikkatini çekmiş olması benim için önemli. hergün sürekli birşeyler yazmasa da hissenin temelinde bir bozulma olmadığı sürece kendisiyle ortak olmaya devam edeceğimizi umuyorum.
tsk., syg.
temelciler her daim orta ve uzun tutarlar...asıl parayı da onlar vururlar...:kahkah: teknikçi dostlar yıllarca havanda su döverler...tıpkı geçmişteki ben gibi...yıllarca havanda su dövdük sonra da kazanmak nasip oldu...geçmişte borsaya şimdinin 10 bin tl ise ile girip yıllar içinde şimdinin milyon tl lerine ulaşan temel analizci dostları tanıyorum...:)
Gents ile baya inatlastim, şimdilik doğru seçim yapmış gibi görünüyorum. Bu hafta içinde yine GENTS ta olacağım.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın gentaş yönetimi ilgilenip sorularımı cevapladığınız için öncelikle teşekür etmek istiyorum..yanlız bir sorum daha var...acaba neden son yıllarda ve son çeyreklerde bir sıkıntı var...mesela 2016 son çeyrekte 72 milyon gibi rekor bir ciro yapmanıza rağmen sadece 1,4 milyon gibi az kar yapmışsınız..yine 2015 yılında da son çeyrekte zarar açıklamışsınız...diğer yıllara da baktığımızda genelikle böyledir...bunun nedeni nedir ?? son çeyrekte neler oluyor ki bir arıza çıkıyor ve diğer çeyreklerde yaptığınız karı yapamıyorsunuz..???
bir de işbankası verilerine baktığımızda net yabancı para pozisyonu -39 224 000 tl olarak görünüyor...bu durumda dövizin çıkış yapması mı acaba son çeyreklerinizi olumsuz etkiliyor ?? yoksa son çeyreklerde yapılan bazı ödemeler mi var ?? açıklayabilirseniz çok sevinecem..
size kolay gelsin...umarım şirketiniz son çeyrekte de üçüncü çeyrekteki gibi güzel bir kar açıklar..
Biz teşekkür ederiz.
Elimizden geldiğince yasal çerçevede bilgi vermeye çalışıyoruz.
Sorularınıza gelince,
2015 yılının son çeyreğinde Gentaş İtaly şirketimizden kaynaklı masraf artışları karlılığımızın düşmesinde etkili olmuştur.
2016 yılının son çeyrekte ise, pazarlama ve satış giderlerimize yansıyan kalemler olmuştur. Buna ek olarak Bahsettiğiniz gibi Son çeyrekte döviz yükselmesi sonucu Döviz (yükümlülükler) pozisyonumuzdaki TL artış da etken sayılabilir.
Genel anlamda gerek mevsim etkisinden gerek ise faaliyet giderlerinde yaşanan artışlar, son çeyreklerdeki karlar diğer çeyreklere göre düşüş göstermiş olabilir.
İyi Çalışmalar,
geçen gün bir soru sormuştum...meilden cevap gelmiş...acaba 2017 son çeyreğinde de böyle bir gider yazarlar mı ??? acaba örtülü bir gider mi yapılıyor ??? (fazla vergi vermemek adına..)
bize mealisen bilgi veren niyazi beye buradan teşekürlerimi sunarım...
bu yıl gene son çeyrekte döviz %7 civarlarında çıkış yaptı bu bir miktar karı aşağı çekecek görünüyor...artık bir de süpriz bir pazarlama gideri de oluşur ise geçen yıl gibi son çeyrekte kar azalması oluşabilir...açıkçası şu ana kadar tek korkum odur...umarım güzel bir son çeyrek karı gelir...
bunlar genel geçer boş cevaplar...işin özüne inmemişler...bu açıkladıklarının hiç biri, son çeyrekteki (2016 yılı için) artan ciroya rağmen brüt karın neden güdük kaldığını açıklamaz...
şirket, her dönem satışların maliyeti tablosunu ve ve niteliklerine göre giderler kalemini ayrıntılı olarak dip notlarında göstermeli...bunda imtina ediyor ise...bilançoların olumlu ya da olumsuz makyajlı( ya da karartıldığı) olduğu üzerinde ciddi şüpheler doğurur...