https://twitter.com/e507/status/1042754116278255616
Printable View
ovepe movepe hepsi hikaye... geçen diyalog aşağıdaki gibidir:
- alo ağbi, ülkece batıyoruz bize yardım edin.
- tabii yardım ederiz, ne de olsa milyonlarca sağılacak ineğiniz var. ama şartlarımız da var tabii...
- ne yapalım ağbi?
- doları 6.25 yapın, biz de sizin ölmüş eşek haline gelmiş borsanıza, piyasanıza güçlü paramızla yatırım yapalım.
- ağbi ne diyorsun, paracıklarını mendile döndürürsek millet bizi topa koyar!
- canım kardeşim kolayı var. bak şimdi, iyi polis kötü polis diye bir oyun var, biliyor musun?
- biliyorum ağbi de sen anlat yine, okuyucularımızdan bilmeyen varsa öğrensin...
- şimdi bizim tramp kötü polisçilik oynayacak, sizin koyunlar da numarayı yutacak, paracıkları mendile dönerken onlar tanrılarına sarılacak...
- hmm, güzel bir fikir haydi oynayalım ağbi.
- gözlerinden öpüyorum canım bay bay...
YEP `e inananlar barnak ! kaldırsın onların Dolarını yıl sonu 5 den alacağım, yıl sonuna kadar elde edecekleri Dolar faizi ve tabi damatın beklediği gibi 4.93 kurdan geri alacakları Dolar karı onların olsun. :party::kahkah::dvr: Lan ! ben artık forumun başlığını değiştirmek istiyorum, AYRAN çeken bu kafalar ile Dolarda yükseliş değil ``arş`a çıkış kaçınılmaz``...
Son 1 aydaki dolar analizlerinde olası taban fiyat söylemlerinde çok artış oldu. 7.20'leri gördükten sonra bir müddet 5.00-5.50 dönebilir dendi, bir süre sonra 5.50 altı rakam telafuz edilmez oldu, son 2-3 hafta sürekli bir 5.70-5.80 taban muhabbeti vardı, sonra 6'dan aşağı inmesini beklemiyoruz oldu, 6'ya inerse alımlar gelir oldu, en son bugün 6.20'den aşağı inmesi pek mümkün görünmüyora döndü. Haber siteleri olsun, ekonomist yorumları olsun, beklenti son haftalardaki sıkışmadan sonra yukarı atma ihtimalinin daha fazla olduğu yönünde hep.
Bugün OVP öncesinde televizyondaki birkaç yorumcu bile, yandaş medyada konuşmalarına rağmen, OVP'ye kadarki ılımlı havanın uzun sürmeyebileceğini, OVP'den sıradışı bir şey çıkamayacağı için dolar alım iştahını azaltamayabileceğini söylediler hep, sunucu lafı dolandırsa da bunlar ağızdan çıkmış oldu. Dolar inse bile indiği her yer alım fırsatı olarak görünecek, çok geçmeden yukarı hareket başlayacak gibi anlıyorum ben okuduklarımdan dinlediklerimden. Gördüğüm kadarıyla burada da genel kanı benzer. Herkes yanılıyor olamaz herhalde.
Artık papaz salınsa ABD ilişkileri düzelse bile doların pek de düşemeyeceği, düşse bile faiz artışlarında olduğu gibi düştüğü yerden yine çıkabileceği kanısı oluşmakta. TL'ye güven kayboldu, bu algı toplumun her kesimine yayıldı, güvenin yeniden tesisi yakın gelecekte pek mümkün görünmüyor.
Valla ben artık Doların çıkışından falan pek haz almıyorum , ülkenin ağzına mıçan `BETONUN AĞALARI` bir an önce batmadan rahat edemiyeceğim.
dövizin neden düştüğü konusunda bilgi sahibi olan varmı?
Bugün bir CİĞERCİ KEDİSİ arkadaş YEP ( bu kısaltmada bana İngilizce`deki köpek havlama ifadesi gibi geliyor gülmekten kendimi alamıyorum) öncesi Dolar 6.13 lere kadar çekilince mesaj üstüne mesaj atıyor, umutabi Dolar için 5.50`de alış yazacam ! ne dersin pahalıya almayayım sonra diye aklınca daşşak ! geçiyordu. Dedim ki , ``KEDİ`` sen 5.70 değil 5` e düşse yine Dolar alamazsın çünkü sen ciğerci kedisisin, her moka inanıyorsun . Sonrası malum benim attığım mesajlara cevap dahi yazamadı kendileri dili kaçtı bir yerlere...