Zengin olur muyuz bu hisseden? :cool:
Printable View
Zengin olur muyuz bu hisseden? :cool:
Olabilir, kağıdı doğru değerlendirmişizdir, şirket geçmişte yaptığı gibi elindeki girişim hisselerini dolar bazında iki üç katına satar, hisse yükselişe geçer. Ama iki risk var, birincisi erken satarız, ikincisi şirket sandığımız gibi iyi değildir. Şu an yanılıyoruzdur.
Bunu banvitte bunu yaşadık. Banvitte bir kısım ky şirket batacak diyordu çünkü dağ gibi borcu nedeniyle finansal giderler yüksekti. Fiyatlar da süründüğü için topiğinde karamsarlık hakimdi. Sonu Şeker piliç gibi olacak diyenler vardı. Özellikle bir muhasebe bilgisi olan yüksek itibarlı bir üye vardı nicki FT-2 idi. Müthiş temel analiz ve finansal bilgisi vardı ve yazdığı şeyler beni karamsarlığa sürüklerdi. Daha sonradan algımızla oynayan bu üyenin ky olmadığına kanaat getirmiştim.
Bir kısım ky ise şirketin cirosunun 1/5 değerinden işlem gördüğünü, sürekli büyüyen ve milyar lirayı geçen cironun yakında karlılıkla birleşip şirketin sermayesi kadar kar edebileceğini söylüyordu.
Bende de biraz vardı banvit, hisse 2-3 lira arasında sürünürdü. Bir buçuk yıl bekledim, sonra bir yükseliş başladı. Bist100 düşerken hisse yükseldiği için parça parça sattım. Ortalama %30 yaptım diye sevindiğimi hatırlıyorum. Sonrasını biliyor herkes.
Olursun.
Mesela gönlün zengin olur.
Sabrını sınarsın. Sabır küpü olursan, küpünü boşaltır bir daha doldurursun.
Umudunu biriktirirsin.
Durumu sana benzeyen forum arkadaşların olur, ne yaptıklarını merak edersin.
Kaos teorisinde uzmanlaşırsın, sektörler ve teknolojilerdeki minicik değişikliklerin yatırımlara nasıl etki edeceğine dair hızlı refleksler geliştirirsin.
Bütün bu zenginliklerin yanında şansın yaver gider doğru zamana denk gelirsen para da kazanırsın.
çok uzun zamandır bekleyen arkadaşlar var sinir savaşında artık sabırları tükenmiş. muhtemelen bu savaş devam edecek. vade ile ilgili yorum yapmak abes olur ama gün gelecek bu hisse ederini bulacak. Bunun tek yolu da şirket çıkışı. diğer tüm fiyat hareketleri boş. YTD
En doğruyu zhero yazmış , Burada kalan eskiler ise
sabırları 3 sene sınanmış
Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında tedavi görmüş
Her türlü virüs e ve mikroba karşı bağışıklık edinmiş
Çelik gibi sinirleri olanlar dır . sabırlarının sınırı yok .
Zaten beni tanıyorsunuz ben onlardan değilim
çünkü manyak bir deliyim bir tek belgem eksik .
Diğerlerini denemeyin bile olanakları bile akla ziyan .
Beni deneyebilirsiniz ,
daha önce yazdıklarımda belli dir .
0.77 TL den alacam dedim ya
Bu bile delilikten ötedir ...
Dip NoT : Borsada bir kaç hisseyi alarak yukarda tutuyorlar .
Kapanışta onlara basarlarsa fena olur ortalık . Aman dikkat derim .
Kısa pozisyonlar bu hafta kar yazar derim .
Beklenti yok spekülasyon çok . Hayra alamet değil .
Anılar saatinde bir aktarım yapayım. 90 lı yılların ortasında Efes Pilsen grubuna yatırımcılar ciddi yatırım yaptılar. O dönemde Ege Biracılık ve Erciyas Biranın toplam değeri 600 mio dan fazlaydı. Sonra, grup bankacılık işine girmeye karar verdi. Alternatif Bank tabela olarak alındı ve borsada 10 mio değerden işlem gördü. Aşırı miyop olmayan herhangi birinin yapabileceği çok basit hesapla bankanın büyüyeceği belliydi. Grubun kendi işlemleri dahi banka fiyatını sıçratmaya yeterdi.
Yüzdeye varan bir düzeyde hisseyi toplamıştım. Sonra birileri daha ( B. Karlıdağ adlı bir spekülatör) hisseye dadandı.
Çok hızlı yükselince yeter deyip sattım, spekülatör benim sattığım noktadan 2-3 katı seviyelere taşıdı.
Aradan belki 20 sene geçti, ABank hiçbir zaman A sınıfı banka olmadı. buna rağmen Katarlılara satılan fiyatı esas alırsak, o dönemde yüzde 1 ine rahatlıkla ulaştığım hissenin yanına bindelik düzeyde yaklaşmam dahi mümkün olmazdı.
Bize yedirmezler.
Syg,