Ek 20708
Merhaba arkadaşlar,
Akşam akşam şöyle kendi kendime grafiklere baktım, eğitim amaçlı.
2014 yılı kadar 1-2 tl arasında gelip gitmiş. 4.ayında 2tl üzerine fiyatlar kırıldıktan sonra ne yaptığına bakın. sonraki yıl içinde 7 kat artmış. Aslında hakkı 8tl kadarmış belki ama o fiyattan sonrası baz etkisiyle gelmiş. Zaten gerekli düzeltmeden sonra da yıllarca fiyatlar grafikteki yatay sarı çizgiyi geçmeden 8-12 arasında dönmüş.
Şu andaki durum bence 2014 yılına çok benziyor. Çünkü şimdiye kadar gelen bilançolardaki kar oranları bu yıl çok farklı bir şekilde artmış ve artacak görünüyor. Yani fiyatların 2014 sonrası gibi yeni bir banda girmesi lazım. Bunda yeni fabrika ve daewou anlaşmasının etkisi yadsınamaz.
Fiyatın 13 üzerinde kapatması, haftalık düzeltmenin dahi 2014 sonrası tüm zirvelerin üzerinde yapmasını teknik açıdan olumlu buldum şahsen. Bu vakitten sonra 12 altına düşmesi çok zor bence. Ancak eğer olursa evimi satışa koymuştum, 1 müşterisi çıkmıştı, yüzde 20 ucuza fiyat teklif etmişti. Bugün akşam üstü telefon açtım. Zaten bu fiyattan bile %20 ucuza evi versem mi diye düşünürken bir de fiyat geri gelirse benim iş tamam... Hayırlısı diyelim, bekleyelim...