Originally Posted by
Bay Tomi
Waarren Bufett in bir sirketin sermayesi 1 dolar borsa degeri 80 000 Dolar mis , Waaren Buffete e sormuslar bu hissenin niye sermaye artirmiyosun artirisan hisse artar fiat duser her kes alir satar demisler , oda benim sirketimin senedi her kesin alip satacagi bir hisse olamaz benim sirketimin hissesini alan uzun vadeli tutup benle beraber ortak olmali benim sirketimin hissesini her kes alamaz alanda benle beraber yatirimci olmus olur demis , onun icin her sirketin bedelsiz ile ilgili bakis acilari farkli olabiliyor , simdi bu sirketi inceledigimizde sirket sahibi bu sirketin elamani iken calistigi bu sirketin % 99 , 5 unu patronundan satin alarak bu sirkete sahip olup bu gunlere getirdigi ve hala da bu sirketin hissesini 2019 da 4 Milyon lot kendi hissesini 20 000 Milyon Tl De halka arzda sattigi hissesini bu yil yaklasik 2 000 000 milyon lotu 140 Milyon gibi bir rakamla geri almasi sirketine ve hissesine ne kadar deger verdigini gosterir bana bu gosterge bile yeterlidir, yatirim tavsiyesi deildirr..