Paylaşımınızı bekliyoruz sn supremegod. Benim radarıma takılanlar, YZK, IZS, IMF, IZB, GTY, EUZ.
Printable View
son zamanlarda forma pek girmediğimden dostlara bir selam vermek istedim. ortamın tadı tuzu yok. dolar bu seviyeleri bir kırarsa 9,30'lara doğru hızlı gider deniyor. merkez bankası değişikliğinde dolar 8'e vurunca cumhurbaşkanlığı ekonomi ofisinden açıklama yapılmıştı ve doların kısa zamanda tekrar eski seviyelerine, (7,20) ineceği söylenmişti. takip ettiğim ekonomistlerin ortak kanısı aşağı yukarı şöyle: şu anki yönetim değişmediği müddetçe dolar yükselmeye devam edecek. sonra da zincirin halkaları olan enflasyon ve de sonunda sürekli düşecek, düşsün denilen faizler, çok daha can acıtıcı şekilde yükselecek. 2013 yılında kişi başına düşen gelirimiz 12500 dolarken ve 2023'te 20000 doları geçip en büyük on ekonomi hedefimiz varken, her ne olduysa ekonomi politikamızı dünyada eşi görülmemiş şekilde faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur şeklinde güncellemeye başladık ve hızla,
burgurunan tarhana, yoksulluk bizden yana moduna geçtik. özellikle de 2018'le birlikte 3 liralarda seyreden doları 3 yıl gibi kısa bir sürede 8 buçuk üzerine taşımayı başardık. sürekli düşmesini istediğimiz faizler de o günlerde tek hanelerdeydi ama biz düşsün dedikçe o çıktı ve 20'li rakamlara geldi. doların yükselişini bir maç izler gibi izlemeye devam edersek ve 9 buçuklara doğru da yükseltirsek kahrolası faizler de yüzde 30'lara yükselmiş olacak gibi görünüyor. mütehait kardeşlerimizin zarar etmeyip piyasanın altında faizlerle yaptıkları evleri her yıl yüzde 50 zamlarla bizlere satabilmeleri adına bu fedakârlıklara katlanacağız anlaşılan. bankadaki üç kuruşuna enflasyon kadar dahi faiz isteyene de faizci dedik mi işlem tamam oluyor. memleketi düzeltme gücümüz olmadığına göre kademeli şekilde de olsa alacağız dolarımızı ve altınımızı, izleyicilerin saflarına bizler de katılacağız. şu ortamda hsyf taşıyarak aptallık yaptığımı hissediyorum. gerçi yüzde 30'lar civarı hsyf taşıyorum ama yine de aptallık, aptallıktır diyorum kendime. bunları yazarken inanın içim yanıyor ama içim de, dışım da her tarafım da yansa durum bu maalesef. Yüce Rabb'im yardımcımız olsun. elimdeki tek silahım dua ve işlerin düzelmesi için de bu tek silahla her gün, özellikle de sabah namazlarında ateş etmeye devam ediyorum. Allah'ım masum çocuklarımıza acısın ve ülkemizi her türlü sıkıntıdan bir an önce kurtarsın, amin...
Dostum bizim için de dua et.
Merkez kur %1,39 artış
Merhaba arkadaşlar,
TCD yatırım fonu alıp bir yıldan fazla elimizde tutsak kardan yüzde 10 gelir vergisi kesilir mi?
Bir de bu yatırım fonlarında Mevduat benzeri bir Devlet Garantisi Var mı?
Değişken Fon olduğu için kesilir. Mevduat garantisi en son 100.000.-TL ile sınırlıydı, burada paranız takasbank nezdinde olduğu sürece tutar sınırı da yok bildiğim kadarıyla. Yani fonun ticari kişiliği ile, sizin fonlarınızın tutulduğu hesaplar ayrı, ticari kişilik batarsa, fonlar farklı bir firmaya devredilebilir, ya da içerisindeki yatırım enstrümanları nakde dönüştürülüp yatırımcısına ödenir. Kötü niyet olup, fonlar bilerek zarar ettirilmediği sürece, riskiniz sıfıra yakın diyebilirim.
Bankadaki paralarımız çok daha riskli, öyle söyliyeyim, yaşı 40 ve üzeri olanlar İmar Bankası ve diğer batık bankaları hatırlarlar. İmarzedelerin paralarını geri alması yılları bulmuştu.
İzahnamesinde en az %51 hisse bulunduracağı taahhüdünde bulunan bir fonu alır ve 1 yıl elde tutarsanız o fon için stopaj ödemezsiniz.
O fon hsyf'de olabilir değişken de olabilir, farketmez.
Ama en az %51 hisse bulunduracağı izahnamesinde yazmalı.
TCD izahnamesinde öyle bir taahhüt olsaydı stopaj ödemezdiniz. Ama o taahhüt yok.
Aslında TCD'de yıllardır hisse % 51 altına düşmüş değil, izahnamelerine böyle bir ibare koysalar uzun vade için güzel olurdu.