Kalvin ayıpettin senle eski hukukumuz var, yazarım ne olacak.Diğer menkul gayrımenkul iratları toplamı 30 bini geçmiyorsa mesele yok.Yani kira gelirin ,faiz gelirin,eurobond gelirin falan hepsi toplanacak eğer 30 bini geçmiyorsa mesele yok :))))))))
Printable View
Kalvin ayıpettin senle eski hukukumuz var, yazarım ne olacak.Diğer menkul gayrımenkul iratları toplamı 30 bini geçmiyorsa mesele yok.Yani kira gelirin ,faiz gelirin,eurobond gelirin falan hepsi toplanacak eğer 30 bini geçmiyorsa mesele yok :))))))))
Bu yıl için ben de 34 bin diye biliyorum ,hakikaten kalvin 30 bin sınırı da değişti benim yazdığım 2017 içindi.Bu yılki yeni sınırı öğrenince yazarım.Benim bildiğim 34 bin.
demekki biz seneye vergiden muaf olabilmek için kâğıt sayımızı hemen hemen bu seviyelerde tutmamız gerekecek oyuzden temettü oranına göre biriktirdiklerimizi temettü gününe yakın zamanlarda yada son gün okutucaz ,aynı yabancıların yaptığı gibi ,vergi vermemek için sattılar 2 hafta önce bu yüzden çıkmış olabilir ler.gerçi yabancı satısı gejnelde borsada vardı ama bence bu kâğıttan temettü almadan çıkmaları saçmalık olurdu.fazlasını okuttu uyanıklar.
kalvin olayları yanlış yorumluyorsun. yabancılar vergiden zaten muaf. %10 stopaj da ödemiyorlar. temettü öncesi çıkışlar kağıdın aşırı değerli olmasıdır.
önümüzdeki sene için hayal kırıklığı olabilir. bu gidişle kar düşük kalacak gibi duruyor. tabi temettü de öyle. 0.187 temettü mümkün gözükmüyor.