Cuma günkü işlemler fiktifse hareketli ortalamalar sağlıklı olur mu.
Printable View
Ve ne kadar süredir alış satışlar fiktif ne kadar işlem reel bunu nerden bileceğiz.Misal cuma günkü 50 milyonluk satışa tüm dünya karşıma gelse ben inanmam orda satış falan olmadı.
Spekler fiktif işlemlerle hareketli ortalamaları istedikleri gibi değiştirebilirler mi,teknik olarak bu mümkün mü sn tahminci
Biraz daha ileri gidelim,ya adamlar çok büyük bir tezgah çevirip hiç kimseyi kağıda yaklaştırmamak için hem bedelliyi kullanıp hem teknik göstergeleri bozup kağıdı topluyorlarsa tren kaçmış olmaz mı.
Sn. Hkm mum analiz çalışmıyorsa o hissede spekülasyon vardır, ki KLGYO da bu var. Mum grafik analizi 2-3 günlük fiyat hareketlerine dayandığı için spekülatif hareket eden hisselerde çalışmaz o nedenle bu hisselerde daha uzun vadeli hareketlere odaklanmak lazım. O amaçla 9-21-55 günlük HO ları kullanmak daha mantıklıdır. Siz MARTINGALE tarzı bir yöntem uyguluyorsanız bunu anlarım güzel bir yöntemdir. IMKB 50 hisselerinde STOP LOSS hiç yapmadan MARTINGALE sistemi ile ortalama düşürdüğüm süreçler de olmuştur. Ama ben bu yöntemi sadece BLUE CHIP hisselerde kullanırım, çok ucuz yakaladığım hisselerde.. sonuçta zengin edecek kadar para kazandırır bu yöntem. Bu yöntemin sermaye artırımı yapan bir hissede kullanılması tüm sermayenin kaybına neden olabilir. YTD.
Sn tahminci yaptığımın ne olduğunu bir adı olup olmadığını falan bilmiyorum.Genelde çok uzun süre tek lot taşımayabilirim sürekli borsada olmak çok sakıncalı arada çıkmak lazım,fırsat gördüğüm kağıtta ısrarlıyımdır,paçaldan falan hiç korkmam,fırsat fiyatdan girdiğime inanıyorsam fiyat önemsizdir düştükçe alırım.Ama fırsat olması lazım.İki yıldır topu topu iki kağıtda işlem yaptım dohol ve gsdho i çok uzun süre inceledikten sonra çok ucuzdan aldıktan sonra arada karı alarak o kağıtlarda devam ettim.Üçüncü kağıt olarak ilk kez borsada çok ucuz olarak bu kağıdı gördüm maliyet paçallarla. baya düştü.Ama asıl kağıdım gsdho ,ondan çok daha fazla ümitliyim ondan gereken karı alırsam bu kağıtda 1.11 altında kalırsa gsdho den satıp bundan baya alırım.Gerçi gsdho lere de kıymam çok zor onda da baya olumlu parametre var,açıkçası ondan daha fazla beklentim var.Hayırlısı artık.
Ama yaptığım iş galiba sizin dediğiniz o martingale yöntemi gibi bir şey.
Sn. Hkm, tarz olarak kazanç sağladığım bir hisseden kayıpta olduğum bir hisseye asla aktarım yapmam. Onca güzel hisse varken bir iki tahtaya kendimi hapsetmem ki büyük kayıplar yaşamayayım. Üç kağıdının ortak özellikleri patron hisseleri olmaları, kurumsallığın düşük olduğu hisseler. 3 hissede kazandırır ancak patron istediği zaman. Bu üç şirkette ben de ara ara pozisyon açıp kaparım ama uzun vadeli düşünecek kadar bana ümit vermediler. Üç hissenin de bilançosu çok iyi, bu durum tüm küçük yatırımcıyı kendilerine çekiyor, tahtayı tamamen kontrol ettikleri için fiyatı istedikleri şekilde oluşturuyorlar, dayanma gücü düşük olan KY yi sıkıştırıp bunaltıp hisselerini ucuz fiyattan yerine koyuyorlar. Bu döngüden ciddi para kazanıyorlar. Bir hissenin ederi borsada daima hayat bulacak diye bir kural yok. Bazen hisse ederini yıllarca bulmaz. Borsada hisse ile inatlaşmamak gerektiğini büyük kayıplarla öğrenmiş bir kişi olarak gerektiğinde zararımı durdurmak adına ciddi zararları kabul de eden bir yapım var hiç de pişman olmam ve yüzde 80 kararım doğrudur. Ben eşşekten düşmüş bir kişiyim o nedenle pembe tablolara fazla inanmam, cambaza bak numaralarını yiyecek tecrübe seviyelerini geride bıraktığımı düşünüyorum. Borsada iki şeye inanırım fiyat ve ortalama.. Fiyat yukarıda ise alırım, ortalama yukarıda ise satarım. Fazla basit değil mi? Ama kazandırıyor. Portföyümün yüzde 10 u ile trade ederim, KLGYO pozisyonum trade amaçlıdır.