İnşallah hepimize ülkemize hayırlı olur 3 5 sene yeni yükseliş ve patlamalara şahit olmayız herkes ekran başından işine gücüne geri döner
Printable View
İnşallah hepimize ülkemize hayırlı olur 3 5 sene yeni yükseliş ve patlamalara şahit olmayız herkes ekran başından işine gücüne geri döner
Yarın ne olur orası karışık ama orta vadede borsa ve senetlere ülke olarak yatırım yapmayı öğreneceğiz gibi duruyor enflasyondan para kaznıyormuşuz gibi hissetmekten kafayı yedik alım gücümüz yerle bir oluyor her gün güzel bir borsa kurallarında güncelleme gelse iyi olur temettü sistemi falan değiştirilmeli değerlemeler yeniden yapılmalı vb.
Bugün 2. devre kesici sonrası 17:55 de taban yaptı, 17:58 den sonra 1914 endeksten 2056 ya kadar 1 saat boyunca kimler işlem yaptı, endeksi tabandan %7.5 yaptırdı, Bist 30 kağıtlar %10-12 yaptı.
Yazık küçük yatırımcıya..
1 milyar Dolar olalim bana kisa vadede yeter , Dolar duserek olursa daha iyi olur halkimiz da bi nefes alir
Bence dünyadaki en yüksek faize imza atıldı. Tl dolara endekslenmiş gibi oluyor. Örneğin yabancı 1 milyon dolar getirdi ve 15 liradan bozdurup, %20 faizle 1 yıllık mevduata parasını yatırdı. Diyelim ki bir yıl sonra dolar 20 lira oldu devlet ben bu kur farkınıda öderim demiş oluyor. Hesabını yapalım.
1 milyon dolar = 15 milyon tl X %20 = 3 milyon tl faiz ödemesi
5 milyon tl de kur farkını devlet verecek. 5+3 = 8 milyon tl ödeme
15 milyon anapara+3 milyon faiz+5 milyon kur farkı = 23milyon tl
Yabancı 20 liradan 1.15 milyon dolarını alacak ve DOLAR BAZLI %15 faizi alıp ülkesine götürecek.
Benim anladıgım bu, bunun sürdürülebilir hiçbir tarafı yoktur.
Vatandaşa dövize gitme tl de kal ama dövize endeksli gibi kur farkınıda ben ödeyeceğim deniyor. Vatandaş parasını %15 faize yatırdı diyelim ve dönem sonunda döviz %100 arttı diyelim, eyy vatandaş al sana %115 faiz...Yarın Türkiyeye 1 trilyon dolar yabancı sermaye girer kesin....:yahoo::halay: