Bugün şirketten cevap maili geldi forumdaşlar sermaye arttırımı bedelli olacak haberiniz olsun.
Printable View
Bugün şirketten cevap maili geldi forumdaşlar sermaye arttırımı bedelli olacak haberiniz olsun.
Eurobond bozmaları şiketin zararı kabüllenmesi anlamına gelir. Yükselen CDS'ler yüzünden EUROBOND özelinde çok ciddi zarar yazmış gibi gözükecek. Yanlışım varsa düzeltin lütfen ancak EUROBOND lar bugünün satış fiyatından bilançoda değerlendiriliyor. Halbuki EUROBOND bozmadığınız sürece döviz enflasyonu ve devletin temerrüte düşmesi haricinde gerçekte zarar etmek mümkün değil.
1000$ nominal değerli %10 faizli eurobond alsam belki fiyatı 800$ a düştü. Satarsam 200$ zarardayım. Vadeyi beklersem 1000$ aslında kaamda ancak bilançomda 800$ olarak gözüküyor. %10 da faiz almaya devavm ediyorum. Vade sonunda 1000$ cebime girecek.
Ek 28759
birkaç gündür son olaylara kafa yordum.
sermaye tavanının artırılması bedelli veya bedelsiz habercisi olabilir. onun dışında beş yılda bir güncelleme zorunluluğu var diye biliyorum.
yani illa bedelli olacak diye bir şey yok. şirket zor günlerden geçiyor. onu da görmek lazım.
emeklilik fonları 28 nisanda 45 milyon lot taşıyormuş. 28 haziran itibariyle 15 milyon lot taşıyorlar. diğer kurumlarda çok ciddi bir değişim yok. ak yatırım satış yapmamış.
bugün tursg güzel hareket yaptı, kap açıklamasında geri alım bildirdi. çok bir para değil ama yine de önemli. orda ziraat yatırımın yani varlık fonunun muazzam (700 milyon lot) malı var ve hiç satış yapmıyor.
ordaki beklenti daha belirleyici olabilir.
iyi akşamlar.
Şirket sermaye tavanını 3 milyara cıkaracak bunda Bi sıkıntı yok ama sermayeyi de 600 milyondan 1 milyar 600 milyona cıkarıcam demiş işte sıkıntı burada.. 1 milyar bedelsiz yapacak gücü yok bildiğim kadarı ile, geriye bedelli kalıyor... Benim gibi fazla lotu olan yatırımcılar için zor Bi donem bekliyor... Bakalım hayırlısı
Tabii ki:
Esra Hanım merhaba,
Bedelli sermaye artışı planlanmakta olup, YK kararında da ifade edildiği üzere sermaye artırımına ilişkin hüküm ve koşullar yeni bir kararla belirlenecek olup bu karar ile eşanlı olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır. Gelişmeleri KAP’tan takip edebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Aksigorta Yatırımcı İlişkileri Ekibi
Aksigorta Investor Relations Team
Poligon Cad, Buyaka 2 Sitesi, No:8 Kule:1,
Ümraniye 34771 İstanbul/Türkiye
Uzunda belki ama kisada bizim gibi yakalananlar çaresiz satış yapmak zorunda kalıyor. Önce bedelsiz verip lot sayınızı çoğaltıyorlar. Sonra zarar aciklayip yaşanan değer kaybıyla birlikte hisseye hapsediyorlar. Ne cikabiliyorsunuz, ne de kalmak istiyorsunuz. Böyle bir Araf. Sonra biste yatırımcı gelmiyor. Gelmez tabi. Niye gelsin yıllardır temettü veren şirket yapıyor bunları.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.