İşte budur diyorum... Alkış alkış
Printable View
Seçimden sonra mali sıkılaşma tam bir komedi...
Bu gün de Kılıçdaroğlu kendi cebinden vaad vermiş...
Yoksullara her ay 1000 lira vereceklermiş.
30 sene prim ödemiş Bağkurlu ortalama 1.300 lira civarında emekli parası alıyor bu ülkede.
Bakınız bu ülkede ev sigorta ettirmek boşa.
Herhangi bir doğal afetten zarar görme durumunda, devlet sigortalıya ödeme yapmıyor.
Sigorta yaptırmamış olanlara ev yaptırıp bedava veriyor.
Sonra Kamu spotu diye reklam veriyor...Deprem sigortası yaptırın diye.
Kılıçdaroğlu asgari ücreti 2000 lira yapacağı vaadini veriyor.
Nasolsa işveren cebinden...
Bir şeyler yanlış ama...
Daha önce bir örnek vermiştim, mali gevşemedeki her adıma karşı parasal yoğunluğu sabit tutmak için sistem devalüasyon ile cevap veriyor. Tek başına para politikası aşırı sıkı olsa dahi mali politikanın yardımı olmadan bu süreci engellemek imkansız.
Verilen tüm mali yardımlar verilmeden önceki parasal değer ölçüsüne evrilecek şekilde para değer kaybetmek zorunda.
Günlükler de bir bozulma görüntüsü mevcut gördüğün üzere... Ama teyid yok henüz.. Haftalık lar önemini korumakta 4,48 altı.. Birçok şeyi sorgulatır gibi... Ama 3 gün var daha... Bu hafta sonu hem aylıklar ın ilk barlarını hemde haftalığın teyidini göreceğiz... 4,48 altı kapanışlarda haziranda 4,93 e hayal diyecektir piyasa.... Saygılar
Atamayana atarlar ve yükselemeyen düşer kuralından hareketle gözünü aşağıya dikmiş gibi duruyor.
Seçim kararı açıklandığı gün borsada ralli dolarda düşüş yazmıştım.
Doları o seviyeden aşağı düşüremeyecekleri için önce yukarı zıplattılar sonra indiriyorlar. Sonunda da bakın doları düşürdük, borsada herşey tıkırında rekorlar kırıyoruz, büyüme rakamı müthiş diyecekler. Ve malesef en azından kendi kitlesi bunu yiyecek.
politika fazini 16,5 yaptıkları halde
piyasanın istediği gibi glp gerçekten glp olduğu halde
dolar 4,50 TL'nin altına gelmiyor
şirketler toplamaya devam ediyor
mevcut iktidar değişmediği sürece piyasalara bir daha güven geri gelmeyecek. bu net görülüyor.
bende bütün tasarrufumu dolara çevirmek için pusuda bekliyorum
sonuçta dışarıdan gelmesi gereken milyarlarca dolar var ve geleceğini sanmıyorum
üstelik ülkeden çıkmak için pusuda bekleyen bir sürü yabancı var