Evet bu konu nerdeyse 5 yıldır nöronlarımı meşgul etmiyordu,gene eski dertlerimiz aklıma geldi de o işleri bıraktığıma bir kez daha memnun oldum sn zaf doğu.
Printable View
Ben mesleğe ilk başladığımda tam otomatik analizör yoktu. Yari spektro manuel vs. Ağzı kapaklı tüp yoktu. Cam tüp sürekli yıkanır. İlk ağzı kapaklı tüp aldık demir ve bağlama için 20 TL. Orda bölüm başkanı kimyager di kit solüsyon boya yapardık formülü biliyordum nasıl yapılır bilirdim. Çalışma metodu vs. Herşeyi bilmiyorum. Askerlik sonrası özele geçtim ulaşım sebebiyle. Orda da yavaş yavaş kendimi kanıtladım. Önceki çalıştığım bölümler dahiliye hematoloji. Hematoloji biyokimya vs. Periferik yayma okuma, retikukosit sayma, elektriforez, hba2 kantitatif, spermogrsm, sperm yıkama ayrıştırma. Ameliyathane vs. Tabi tüm bunlari önceden görünce. Gittiğim hastane de profesör sandılar beni. A dan Z ye. Seviyorum işimi. En çok da vatana millete faydam olursa. Sonralar tam otomatik biyokimya analizöri geldi ortalama test maliyeti kontrol kalibrasyon hariç 0,5 USD. Hormon için 3 USD. Hepatit 3-8 Euro. Ben biyokimya dan başladım. Likit behring aynı metod formül. 30 Euro. Biz 30 ml 600 test kaset 300 USD. Dedim ben bunu aplike ederim. Yönetim kabul etti. Kalibrasyon kontrol geçti. Cillop gibi okuyor. Tabi tüm testler için değil. Çoğunluk renk esasına göre olanları yaptım. Biz ogtt için glukoz alırız kilo 9 Euro. Bunu pastacılar lokum tozu bilir kilo şimdi olsa 5-6 TL. Biz sitrik asit biliriz lokanta limon tuzu bilir. Devlet hastanesi ihaleye çıkar. On katına alır. Çoğu bilmez. Ben de bunları inandırıncaya kadar epey uğraştım. Glukozu analizöre ardı ardına 20 kez okuttum %1-2 sapma ile çıktı sonuç doktor çok sevindi hastane de çok değerlendi. Tabi her şeye maydanoz olurken kangazi gibi bir bela da üstüme kaldı. Kullanan ben değilim hiç kullanmadım tamiri bana ait. Bu namussuz çok hassas kılcal yerlerden geçerek test yapar. Kanda en ufak bir hata varsa tıkanır. Bu cihaz sayesinde hiç deliksiz uyumadım. Gece gündüz tatil farketmez hep bununla uğraştım. Yıllık izin hiç kullanmadım. Bugün felç olmama sebep dizimdeki ameliyat bile bu arıza sebebiyle ertelendi. Hastaneden ayrıldım istifa ettim bir iki ay sonra gece düğünde aradılar. Yoğun bakım da buna muhtaç hasta sebebiyle gittim 3 saat tamir ettim. Sonradan düştüm felç oldum.
Hep yanlış giriyorum, dolar gayme topiği deye daldım, yanlışlıklan cerrahi bölümüne girmişim.:oleyo:
benjoyu masaya yatırcaz :)))
kısmetse benjocan olacak :he:
anesteziyoloji den adamda bulursak tamam bu iş..
Reha başkan sen bana faiz kararını söyle bende Benjamini diyeyim. Artırmazsa ABD on yıllıklar böyle giderse 10 ucuz olur. Artırmazsa ABD on yıllıklar böyle gider birde s400 den yaptırım Halkbank dan ceza 15 ucuz. Şimdi diyeceksiniz ne attın. Uzaya giderken uçak yaparken yediniz bunu da yiyiverin. Benim Selçuk geçer den eksiğim ne