Orta ve uzun vadede tahvil faizleri inecek olarak planlaniyor, olursa ne mutlu olmassa hatali bakmisiz diyebiliriz..
ZBJ olayi da cok enteresan ama ziraat uzerinden sadece TZL aliniyor, onlar da ZBJ alamiyorlar
Printable View
ABD resmen faizleri arttırmadan enflasyonu düşürmek uğruna petrol fiyatını acayip baskılıyor dedikoduları dönüyor. Adamlar dünyanın en büyük spekülatörü resmen :)
Teşekkürler, GZR - GARANTİ PORTFÖY SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) fonu GZV'ye göre daha avantajlı buldum, aşağı yukarı aynı getiri sağlamış üstelik %10 stopajı yok.
Gıda için sadece Garanti var bildiğim, ATA portföy yeni çıkardı izlemek lazım.
Tematik fonları tercih ediyorum, en azından makro olarak öngörülebilir alanlara yatırım yapmış oluyorum. Çoklu varlık gibi fonlar uzun vadede hep ortalamaya yakınsıyor gibi. Ayrıca elektrikli araç ve ABD teknolojilerinin gidecek yeri kalmadı, emlak balonundan daha büyük bir olay bence.
Ayrıca tüm fon getirilerine dolar bazlı bakmak lazım(referans %7 dolar enflasyonunu da katarak). Dolar seviyesi pek önemli değil ancak sene sonu 20'ye geçmez diye düşünüyorum. Tek sorun hisseler yerinde sayar, dolar 2ye katlarsa sadece dolardan kazanmış olacağız ama onun için bile %10 stopaj ödeyeceğiz.
Geçen hafta aynı konuyu tartıştık.
Gayrimenkulden aldığımız getiriyi bu zamana kadar hiç bir yerden almamışız diye bir hesaplama çıktı ortaya.
Fakat şöylede bir gerçek var, Bu getiri sanal. Satmak istediğin anda, paranı cebine koymak istediğin zaman alıcı bulmak kolay değil.
İşin bu tarafından bakınca o getiride gerçekte yok gibi.
Bu arada ev yerine Tarla yada alabilen için Arsa çok daha iyi getiri sağlıyor.
Bu gözden kaçtı: Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) - FUA
Düşünceleriniz neler? Webo da gelsin...