çimento ile sabancı
roda ile ciner
olmaz diye birşey yok yazdıklarınız ile yapılan işler birbirini tamamlıyor..
Printable View
Yapı krediden Akbank’a taşımaları ahanda beyler tek kalem mal burda var diğerleri zaten başka hesapta mesajımıydı ....... getirin parayı götürün malımı diyorlar......... helede tarman dedenin böyle parlatıp mal satma muhabbetleri zaten bilinen gercekken.......
İsmail Tarman'ın çimentocu olduğu ve yıllarca bu sektörde yatırım yaptığı bir gerçek:)
Baştaş Çimento : Çıraklık dönemi Fransızlara sattı
Çimenteş : Kalfalık dönemi İtalyanlara sattı
Bucim : Ustalık dönemi : ? henüz ne yapacağı belli değil :hah: ustalık dönemi hissesi olduğu için altın vuruş peşinde, şahsen ben artık onunda bu uzun süreçten sıkıldığını ve artık bir şeyler yapma zamanın geldiğini düşünüyorum. Patron ya elindeki mevcut hisseleri satacak veya kalan hisseleri almak için saldıracak baştaş çimentoda olduğu gibi % 80'nini eline geçirdikten sonra asıl satışı o zaman gerçekleştirecek:kmk:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Arkadaşlar çok güzel düşünceler var.Var da bazı kanallar sanki eksik gibi.mesela siz ya da ben bu kadar beklenti içindeyken bu şirkette ortak pozisyonunda olanlar cahil mi ki ellerindeki malı vatandaşa 3 kuruşa teslim etsinler o da 30 kuruşa satsın diye.ya da el altında aslında diğer hisseleride aldı sadece görüntü.Yoksa bu resimde ben yerlerinde olsam elim armut toplamaz.Bir gariplik var bu işlerde.
adamlar ellerindeki malı teslim felan etmiyorki............. malı 20 bin lot satayım desen 5 kademe alttan verirsin almaya kalkan 5 kademe yukardan alırsın............ yani diyorlarki gidin burdan uzak durun........ hiç öyle amatör yatırımcıya mal kaptırıyor görüntüleri yok bir kac alan kucuk yatırımcıda zaten yukardan almış bezmiş çıkan diğer küçüklerden alıyor malı............ aslında kömür fiyatları dünyada manyaklasmasaydı cimentolarda bir canlanma görulurdu ama ben yurdısındaki cimento şirketlerine bakıyorum ordada işler burdaki gibi fiyatlarda bir cesetlik mevcut............. ama bu iş dolar endeksinin çıkması ile kömr fiyatlarının düşmesi ama arada doların tr de belirli bir sure yatay kalması bu esnada kıs sartlarının da inşaat işlerine yardımcı olması ile bir nefes alma sureci yaşanabilir............. ustune kanal İstanbul .........ustune nükleer santral............. ustune suriyede belirli bir bölgede istirarın sağlanmasına müteakip o bölgede yapılaşmanın çimentoya talebi artırması ......... ustune avrupanın canlanmaya başlıyor olması ile satışların artma beklentisi.......... bizi cimentolarda birazcık daha iyimser yapıyor........... ustune bide genel mudurun değişmesi......... ustune yönetim kuruluna getirilmek istenen kişilerin geçmişine bakınca.................. yani her seyi ust uste koyunca sanki seker un yağ hepsi var bir tek helvayı yapacak usta ve gerekn zaman kalıyor gibi............. bekleyelim göreceğiz
saat 10.50 5 kademe alta kadar 3621 5 kademe uste kadar 5046 lot var 1 saatteki işlem hacmi 2 bin lot hadi gel de oyuna gir. uzakta durun diyorlar................. zamanı gelince düğmeye basar amcalar
Ben tahtadaki lotlardan bahsetmiyorum.bu sesi soluğu çıkmayan ortaklardan bahsediyorum.Hadi İ.T nin derdi belli.İ.t ye ellerindeki malı 3 kuruşa mı teslim edecek diğerleri?
paraya ihtiyacı olan zaten sattı satmayan da zaten kenardan bakıyor................. o gecen günkü bucim bayilerinin toplantısındaki ağaların ne malı vardır kimbilir.......... off the record zaten onlara beklentiler söylenmiştir........... yada daha buyuk ağalar gelişmelerden haberdardır............ aslına bakarsanız adamlar bişeyde gizlemiyor yeni fabrika yapılacak deniliyor................ muhtemelen roda ödemeleri bitince sözüm ona itiraz edilen davalarıda sonuçlarıda açıklanır. nakit dengesi sağlanmış ve ödemeler bitmiş olacağı için yeni yatırıma sorunsuzcaaaaa devam edilir. o zaman da kaz gelecek yerden kimse tavuğu esirgemez ondan sonra al sana bir konya cimento hareketi diye dusunuyorum