Ereğli tam uzun vade kağıdı...ancak hiç bir zaman bir hissenin portföydeki ağırlığının %25-30 ları geçmesini önermem...bir de bir hissede planlanan alımın en azından 3-4 parçaya bölünmesi uygun olur.
Printable View
Valla tebrik etmek lazım sizi, temel ve tekniği işlemlerinizle güzel harmanlıyorsunuz.
Teknik analiz için biraz tembellikten biraz ilgimi çekmediğinden üzerine düşmedim. Arçelikte paçal yapa yapa maliyeti 14e indirmiştik.
Basit olarakenazından EMA ya bakarak aylık yıllık hisse alımımınız kararlaştırmak teknik açıdan yeterli sonuç verir mi?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben ema yı endeksin genel yönü açısından kullanıyorum,,,hisselerde faz1 alımları dipten toplama alımları...yani kademe kademe 10 eşit parçada alımlarımı tamamlıyorum (%5-10 arası fiyat aralıkları ile),
Ama faz2 ve faz3 de hisselerin trendleri önemli olacak ve ema ları alım noktaları için kullanacağım.
Faz1: dipten hisse toplama dönemi...düşüş trendi etkin ve tarihi düşük seviyelerde hisseler 1,5-2 cent aralığı
Faz2: endeks yukarı eğilimli bir trend oluşturmuş durumda ( şu an içinde bulunduğumuz durum)
Faz3: endeks 2,5 cent üzerinde....ralli modu, boğa çoşkusu hakim.
Bende bu hafta 103leri geçince hedge etmeye başladım şuanda pottföyün %100ünü cover ediyor. Ama ters pozisyonda nerede stop edeceğim bilgim yok hisse gibi paçal edenlerin sonunu viop24de okuyorum.
Ne kadar stoploss marjı koymak lazım? 1yıldır viopdayım şuana kadar stoplu işlem yapmadım:)
Siz 107i teknik olarak mı diyorsunuz bir oran mı var % kayıpta stop olurum gibi
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yeni yüksek yapılıp, belli bir marj sağlayınca kapatmak lazım hedge pozu..107 bin uygun bence..çıkarken açmak yanlış olmuş hedge i...tepeden düşerken en azından saatlikler aşağıya döndüğünde yapmak lazımdı.
Hedge pozisyonun açması kolaydır..ama kapatmayı becermek lazım..kapatacağın yerde tereddüt etmemek lazım.
Geçmişe dönük ortavadeli hesap yapıp 20/50/100 günlük ema şuradan al buradan sat gibi senaryoyu çalıştırınca büyük oranda `kabaca' işe yarıyor gözüküyor. Bazı hareketsiz hisselerde bu senaryolarda aracı kuruma çalıştı ama.
Sadece Saatlik emaya bakarak bir iki yıllık geçmişten bugune işlemleri yazsan aracıkuruma çalışmış oluyorsun sadece...
YTD
http://m.hurriyet.com.tr/yazarlar/em...istir-41104342
SM-N750 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.